NHD – Petitie tegen kap in duinen ’loopt als een trein’

Schoorl – De internetpetitie tegen de kap van 96 hectare dennenbossen in de Schoorlse Duinen is inmiddels door zo’n achtduizend mensen getekend. ,,Die loopt dus als een trein’’, aldus Aard Mors, een van de initiatiefnemers van de actiegroep tegen de kap.
Staatsbosbeheer wil de dennenbomen kappen om zo de duinen in een natuurlijker staat terug te brengen. Dit in lijn met het natuurbeheerplan Natura 2000. De provincie Noord-Holland is al met de kap akkoord gegaan.

De actiegroep bestrijdt dat er op deze manier natuurherstel plaatsheeft: ,,Alle aanwezige natuur wordt vernietigd en men wil het zand dat overblijft, vrij spel geven. Er is al een deel bos gekapt en vervangen door zandverstuivingsgebied, aansluitend wil Staatsbosbeheer daar nog eens tweehonderd voetbalvelden met zand aan toevoegen.’’

De actiegroep heeft de komende tijd nog overleg met diverse politieke partijen. In afwachting van de uitkomst van die besprekingen, zal de strijdlustige groep de strategie verder uitwerken. ,,Als het moet gaan we naar de Raad van State’’, aldus Mors. Ook wil de groep overleg met de provincie.

http://www.schoorlsebosmoetblijven.nl

NHD, 9 december 2016

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/article28841279.ece/Petitie-tegen-kap-in-duinen-loopt-als-een-trein_?lref=L3