NHD – Oprichter Taets Art and Event Park op Hembrug terrein Peter Tates (1971 – 2020) droeg Zaanstad een warm hart toe

Peter Tates (1971-2020) (foto Polle Willemse)

Oprichter Taets Art and Event Park op Hembrug terrein Peter Tates (1971 – 2020) droeg Zaanstad een warm hart toe

Zaandam – Tot groot verdriet en ontsteltenis van zijn familie is op maandagochtend 26 oktober Peter Tates (1971 – 2020) dood aangetroffen in zijn woning te Zaandam. De doodsoorzaak is van natuurlijke aard en is te wijten aan een acute perforatie van de darm, hij is 49 jaar geworden.

Peter Tates was directeur en oprichter van Taets Art and Event Park en was sinds 2004 actief op het Hembrug terrein. Daar startte hij zijn kunstgalerie, die hij later wist uit te breiden tot een succesvol evenementen bedrijf voor opdrachtgevers uit binnen en buitenland. Peter Tates droeg het Hembrug terrein en Zaanstad een warm hart toe. Hij zette zich in om de verbinding met Amsterdam en Metropool regio Amsterdam te versterken.

HEMtuin

Dat deed hij letterlijk voor eigen rekening en risico door deze zomer een bootverbinding te organiseren tussen Amsterdam en Zaanstad. Tijdens de stille zomerperiode vanwege het Corona Virus, creëerde hij samen met branchegenoten de HEMtuin om toch binnen de veiligheidsmaatregelen aanbod voor jonge professionals te bieden.

Peter Tates was volgens woordvoerders een creatieve, enthousiaste ondernemer die zowel op economisch, toeristisch, maar ook op sociaal maatschappelijk terrein zich inzette om initiatieven te ontwikkelen om mensen te inspireren en te begeleiden. Naast zijn ambitie om een hotel op het Hembrug terrein te ontwikkelen, lag zijn hart bij de opvang en begeleiding van jonge Zaankanters, die buiten de maatschappij dreigden te raken, waar hij een tijdelijke woonruimte voor wilde organiseren.

Zijn tomeloze doorzettingskracht, enthousiasme en inzet zal door velen gemist worden.

De bedrijfsvoering en dagelijkse leiding van Taets Art and Event Park wordt voortgezet door bestuurder Diny Tates en zijn zoon Kenz.

NHD, 29 oktober 2020, 09:58

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20201029_38980957/oprichter-taets-art-and-event-park-op-hembrugterrein-peter-tates-1971-2020-droeg-zaanstad-een-warm-hart-toe

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Tates
https://robscholtemuseum.nl/?s=Taets
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zaandam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hembrug