NHD – Man steekt boeken in brand en wordt aangehouden in Uitgeest

Uitgeest – Een man zonder vaste woon of verblijfplaats is zondagmiddag aangehouden op verdenking van brandstichting. De man had kort daarvoor een stapel boeken in brand gestoken bij een bruggetje langs de Tolweg tussen Heemskerk en Uitgeest.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de brand te blussen. De man verklaarde, dat hij dakloos was en een vuurtje wilde stoken om warm te worden.

Agenten hebben de verbrande boeken zoveel als mogelijk zelf laten opruimen. Daarna is de man meegenomen naar het bureau voor verdere afhandeling van het voorval.

NHD. 13 januari 2019, 17:27

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190113_19014430/man-steekt-boeken-in-brand-en-wordt-aangehouden-in-uitgeest

1 Comment

  1. Dit is een historisch artikel. Letterlijk! Nog nooit eerder is iemand er zo goed in geslaagd om een beeld te geven van de tijd waarin we leven. Klik even op de link naar het Noordhollands Dagblad. Er staan maar liefst tien foto’s bij van dit ‘misdrijf’. Op foto 8 zie je een hele reeks agenten staan kijken hoe deze arme drommel gedwongen wordt om zelf zijn verwarming op te ruimen. Zoiets doe je toch even samen. Je neemt zo’n man alleen mee naar het bureau voor wat warmte en een bak koffie. Echt verschrikkelijk dit. Kunnen we er ook nog even een foto aan vastplakken van Joris Demmink die zijn zoveelste onderscheiding krijgt uitgereikt, terwijl politie en justitie op de allerzwaksten in de samenleving aan het jagen zijn.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.