NHD – Informateur helpt ook in gemeente + Delano Weltevreden – De sleutelpositie van de Stadspartij + Jan Nagel nieuwe informateur Den Helder + Ronald Boutkan – Jan Nagel als formateur

Informateur helpt ook in gemeente

Noordhollands Dagblad, 9 april 2018

Noordhollands Dagblad, 9 april 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/

De sleutelpositie van de Stadspartij

Helderse Courant, 13 april 2018

Helderse Courant, 13 april 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Jan Nagel nieuwe informateur Den Helder

Beter voor Den Helder heeft Jan Nagel (50Plus) gevraagd om te onderzoeken welke coalitie in Den Helder mogelijk is. De nieuwe informateur gaat waarschijnlijk maandag al aan de slag. Het CDA heeft vrijdag de stekker getrokken uit de coalitiebesprekingen met BvDH, PvdA, ChristenUnie en Seniorenpartij.

De Christendemocraten vinden, dat zij door andere partijen te argwanend worden bejegend. Daarom is er wat hen betreft geen stabiele basis om nu met hen een coalitie te vormen. CDA voorman Harmen Krul zegt, dat hij de deur voor een coalitie met Beter zeker niet dichtgooit. “Ik ben het eens met informateur Huibers, dat CDA en Beter elkaar eerst diep in de ogen moeten kijken om te zien hoe er een stabiele coalitie gevormd kan worden. Die handreiking hebben we gedaan. Maar Beter voor Den Helder wil er niet blanco in gaan. Die houdt vast aan de zes genoemde partijen. Wij wachten af wat Beter nu gaat doen.”

Bestuursstijl

Assorgia herhaalt, dat zijn partij niet met VVD en D66 wil regeren. “Vanwege hun bestuursstijl, hautain. De burger heeft wat hen betreft eens in de vier jaar iets te vertellen, wij willen de burger juist meer betrekken bij het besturen van de stad. Bovendien hebben we eerder gezien wat regeren met deze partijen voor resultaat heeft. Trots had vijf zetels en bestaat niet meer. De Stadspartij had bij de vorige verkiezingen elf zetels en heeft er nu twee. Wij trappen daar niet in.” Vandaag praat Assorgia met Jan Nagel, fractievoorzitter van 50Plus in de Eerste Kamer. Die moet vanaf komende week onderzoeken welke coalitie er met BvDH gevormd kan worden. “Jan Nagel heeft een indrukwekkende staat van dienst”, motiveert Assorgia zijn keus. “Hij is de oprichter van 50Plus en is ook senator geweest voor PvdA. In 1994 is hij met Leefbaar Hilversum in één klap de grootste partij geworden. Hij is wethouder geweest. Bovendien heeft hij ervaring met het smeden van coalities tussen landelijke en lokale partijen.”

Assorgia heeft niets dan lof voor informateur Huibers die door het CDA was voorgedragen. “Hij stond echt boven de partijen en ik heb veel van hem opgestoken.”

Noordhollands Dagblad, 15 april 2018, 7:00

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Lijkt mij geen verkeerde keus van BVDH .
En dat ze voet bij stuk houden dat ze niet met de VVD en D66 in een coalitie willen zitten is terecht .
En als het CDA niet wil nou jammer dan .
En als tjistke van de CU nou over haar eigen schaduw kan heen stappen en de PVV een kans geeft dan kan er weleens een mooie coalitie ontstaan .???.
Zonder het kartel aan gestuurd door de burgemeester van VVD , D66 en CDA .
De kiezers willen meer gehoord worden en dat er ook meer naar hen wordt geluisterd .
Dus ik wens Jan Nagel veel succes met het formeren .

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Duidelijk is geworden wat het CDA met “samenwerken en verbinden” bedoelde, de enige echte stelling van hen bij de verkiezingen. Ik dacht toen: ze willen ook best met de lokalen regeren. Maar dat blijkt niet het geval. Dat willen ze alleen met de oude maatjes, met een lokaaltje erbij. Wat ze vinden van de kwesties Scholte, Zeestad, Schouwburg, Willemsoord, Kooyhaven, functioneren burgemeester, stadsvernieuwing en stadhuis, inspraak en bereikbaarheid blijft nog steeds onbekend. Want daar gaat het natuurlijk ook om bij een formatie. Een veranderde bestuursstijl laat zich op die punten kennen. Het CDA is uiterst mistig. Dat hun informateur de stad “ziek” noemde, is arrogant, onjuist en treurig, vanuit zijn rol. Kennelijk is hij “vergeten” dat juist het CDA tot de zagende coupplegers hoorde die tegen de wens van de kiezer in de macht overnamen drie jaar geleden. Dat hij zich ook liet leiden door “ruis van geruchten” toont aan dat hij niet capabel was. Geruchten laat je natuurlijk links of rechts liggen, het gaat om: wat wil uw partij? En vooral ook niet: Wat willen Woningstichting en Zeestad? Ook zo’n fout.

Adelheid Dekker · Sociale Academie
Hieruit blijkt toch wel dat er iets meer aan de hand is in Den Helder dan verschillen van inzicht. Dat lijkt mij toch wel een onderzoek waard. Dat is voor straks wanneer BVDH in het College zit.

Arie A A Ruiter · Den Helder
De kiezers zijn heel duidelik geweest. Dat kan nooit zo’n moeilijke klus worden voor Jan Nagel.Bovendien is een coalitie over links beter voor Den Helder.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/jan-nagel-nieuwe-informateur-den-helder

Jan Nagel begint maandag als formateur

Den Helder – Jan Nagel heeft ja gezegd tegen het verzoek om als formateur aan de slag te gaan in Den Helder. Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) reed zaterdag zelf naar Hilversum voor een goed gesprek met Nagel. Hij begint maandag aan zijn werkzaamheden.

Nagel, bekend van 50Plus en eerder leefbaar Nederland, is op dit moment ook fractievoorzitter van 50Plus in de Eerste Kamer. Als formateur is hij de opvolger van Hans Huibers, die in de vorige ronde was voorgedragen door het CDA. Huibers kreeg voor zijn werk een vergoeding van ongeveer duizend euro, “Nagel doet het voor een reiskostenvergoeding”, aldus Assorgia.

Zijn taak is om een coalitie te smeden zonder CDA, VVD en D66.

Den Helder Actueel, 14 april 2018 – 18:10

Reacties:

Judge X
14 april 2018 at 19:23
Goed bezig Carlo …, succes ! 🙂

wat
14 april 2018 at 20:10
Hallo zeg…

wat
14 april 2018 at 20:16
Wel die Russen in de gaten houden,Carlo….Voor je het weet liggen ze voor de haven.

Harmanus J Johansen
14 april 2018 at 21:22
Nu gaat het lukken ,een goede keus,succes meneer Nagel.

Joop vd werf
15 april 2018 at 05:35
Succes Carlo

Nico
15 april 2018 at 08:11
Ik heb binnen 50PLUS met Jan Nagel te maken gehad en ben van mening dat hij een van de weinigen is die een coalitie smeden kan door mensen bij elkaar te brengen.

Ed van Gemst
15 april 2018 at 09:17
Jammer dat er al wéér onhebbelijkheden zijn ontstaan die het lokaal regeren moeilijk maken. Dat geeft geen vertrouwen voor de toekomst. Leren we dat nooit van fouten in het (recente) verleden?

Marinus Vermooten
15 april 2018 at 09:37
Als de komende verkenningen even succes zijn als het (bijna) veertigjarig Costa- Smeralda in de Koningstraat is het vertrouwen voor de volgende missie bij voorbaat verzekerd.

https://denhelderactueel.nl/2018/04/jan-nagel-begint-maandag-als-formateur/