NHD – Den Helder biedt Rob Scholte ’enkele tienduizenden’ om megaclaim te laten vallen + NH Nieuws – Den Helder biedt tienduizenden euro’s om nieuwe rechtszaak te voorkomen

Den Helder biedt Rob Scholte ’enkele tienduizenden’ om megaclaim te laten vallen

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft er enkele tienduizenden euro’s voor over om een nieuwe rechtszaak tegen kunstenaar Rob Scholte te voorkomen en een torenhoge schadeclaim af te wenden.

Dat zegt verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters. In januari oordeelde de Alkmaarse rechtbank, dat de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld door de onderhandelingen met Scholte over de aankoop van het voormalige postkantoor af te breken.

De gemeente is het daar niet mee eens en tekende hoger beroep aan.

Tegelijkertijd is aan de advocaten van Scholte gevraagd te onderhandelen, in de hoop een inhoudelijke behandeling van het hoger beroep te voorkomen en de aangekondigde torenhoge schadeclaim naar aanleiding van de uitspraak van tafel te krijgen.

Het hoger beroep is aangetekend om te voorkomen, dat de gemeente haar rechten daarop verspeelt.

Advocaat Benno Friedberg vindt het fijn, dat de gemeente na aanhoudende verzoeken om in gesprek te gaan, dat nu wél wil doen. “Maar ik ga alleen in gesprek als er een wethouder bij zit, die gevolmachtigd is besluiten te nemen. Ik heb al tweemaal meegemaakt, dat dat niet het geval was, ik doe dat geen derde keer.”

Wouters zegt, dat hij alleen volmacht heeft om te onderhandelen over een vergoeding van onkosten, die te maken hebben met dit vonnis. Dat zou om hooguit enkele tienduizenden euro’s kunnen gaan.

Volgende week woensdag ontmoeten beide partijen elkaar bij de kantonrechter. Die beoordeelt of de gemeente de kunstenaar uit het Rob Scholte Museum had mogen zetten.

Lees ook:
Advocaat van Rob Scholte kondigt ’gigantische schadeclaim’ tegen gemeente Den Helder aan
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190123_69342641/advocaat-van-rob-scholte-kondigt-gigantische-schadeclaim-tegen-gemeente-den-helder-aan
Rechtbank: gemeente Den Helder handelde onrechtmatig jegens kunstenaar Rob Scholte [update]
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190123_4157810/rechtbank-gemeente-den-helder-handelde-onrechtmatig-jegens-kunstenaar-rob-scholte-update

Helderse Courant, 28 februari 2019, 07:00

Henk van Kuijk
Alle commentaren weer weg….. maar weer opnieuw:
Met andere woorden: B&W hadden gewoon geen zin om aan Scholte te verkopen. En wel zin om aan vriendje Tuin te verkopen. Met wie ze veel zaken doen, o.a. op Willemsoord bv, bedrijf van de gemeente. Het aloude nepotisme ten voeten uit. Vriendjespolitiek die de Raad dient te stoppen, vandaag. Als ze integer zijn. Maar ja, de fractieleider van de grootste partij heeft weer zakelijk belang bij een stadhuis op Willemsoord, en zo gaat het maar door. Een referendum moet ze dwingen zuiver te handelen. Nog beter is eindelijk te stoppen met dwaze megalomane plannen waar geen geld voor is, dan is er geen duur referendum nodig. Gewoon structureel inspraak invoeren voorafgaand aan ingrijpende plannen (en niet schijn, zoals bij de stationslocatie en Kolderbolder). En verantwoord financieel beleid. En een fractieleider die belangen verstrengelt moet uiteraard opstappen. Het zou absurd en schandalig zijn als hij – die garen spon bij verzet tegen nieuw stadhuis – nu een referendum tegen zou houden. Overigens, de flinke schadevergoeding die Scholte ongetwijfeld zal eisen komt rechtstreeks voort uit de vriendjespolitiek. En gaat ten koste van de echte noden in de stad. Hij komt Scholte wel toe. Nog los van de uitzetting die ook vermeden had kunnen worden, bij het afronden van de onderhandelingen.

Harmanus Johansen
In plaats van met de tijd mee te gaan, is Den Helder verworden zeker in de periode dat de heer Schuiling de scepter zwaait tot een Regenten kliek welke voorbij gaat aan de noden der mensen en dieren. Er worden ongelovelijke missers gemaakt met geld van de burgers, creatief boekhouden lijkt de methode te zijn om de boel nog even op de rails te houden. Dat dit geen stand houd is zeker.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190227_12244689/den-helder-biedt-rob-scholte-enkele-tienduizenden-om-megaclaim-te-laten-vallen

Reacties:

Anoniem zei
Zo Rob, ik zou zeggen tegen de gemeente Den Helder (het Beiroet van de noordkop) hou die kutcentjes van je. IK GA VOOR HET GROTE GELD. Ja, zo rollen de boven ons gestelden. Als de gemeente Den Helder gelijk had dan zouden ze hem nu niet met een fooi willen afschepen/afkopen.
Dit is hoe de (r)overheid met zijn burgers om gaat.
vrijdag, 01 maart, 2019

http://www.stichting-jas.nl/2019/02/den-helder-biedt-rob-scholte-enkele.html

Den Helder biedt tienduizenden euro’s aan Rob Scholte om nieuwe rechtszaak te voorkomen

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft kunstenaar Rob Scholte een bedrag van ‘enkele tienduizenden euro’s’ geboden om een nieuwe rechtszaak te voorkomen en zo een hoge schadeclaim af te wenden.

Dat heeft verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters verteld tegen het Noordhollands Dagblad. Een maand geleden oordeelde de rechtbank in Alkmaar, dat de gemeente de onderhandelingen met Scholte over de aankoop van een voormalig postkantoor eind 2017 niet had mogen afbreken.

Gisteren kondigde Den Helder aan, dat ze het niet met deze uitspraak eens zijn en in hoger beroep gaan. De gemeente is van mening, dat de rechtbank zich voor de uitspraak heeft gebaseerd op ‘een aantal onjuiste uitgangspunten’.

Schadeclaim afwenden

Ook gaat de gemeente om de tafel met de advocaten van Scholte, in de hoop, dat er geen nieuwe rechtszaak komt en Den Helder geen aangekondigde schadeclaim aan hun broek krijgt. Als de kunstenaar daar gehoor aan geeft, krijgt hij een geldbedrag als compensatie.

Volgende week woensdag komen de beide partijen voor de kantonrechter.

Het museum en atelier van Scholte, het voormalige postkantoor, werd vorig jaar april ontruimd. Dit gebeurde, omdat de kunstenaar geen gehoor gaf aan de oproep om te vertrekken. Hij vond, dat eerst de bodemprocedure in de zaak moest worden afgewacht. Hij schreef zelfs een open brief aan premier Mark Rutte om zijn zaak te bepleiten.

Lees ook:
Den Helder in hoger beroep tegen uitspraak atelier Scholte
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/241149/den-helder-in-hoger-beroep-tegen-uitspraak-re
Gesprek atelier Scholte te vroeg afgebroken
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/239100/gesprek-atelier-scholte-te-vroeg-afgebroken

NH Nieuws, 28 februari 2019, 08.52 uur

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/241206/den-helder-biedt-geldbedrag-om-nieuwe-rechtszaak-tegen-rob-scholte-te-voorkomen

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=uitzetting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters