NHD – Den Helder betaalt 182 mille aan advocaat + Gemeente Den Helder – RV17.0056 Beantwoording vragen Behoorlijk Bestuur Middenweg 172-174, 31 oktober 2017 (PDF)

De gemeente heeft een rekening gehad van 182.704,03 euro van het advocatenkantoor, dat ingezet werd voor de rechtszaak tegen kunstenaar Rob Scholte. Dat blijkt uit het antwoord op vragen van de politieke partij Behoorlijk Bestuur.

Partijleider Michiel Wouters is geschrokken van de hoogte van het bedrag: “Een ongelofelijk bedrag van ruim 182.000 euro plus veel ambtelijke uren, die niet geregistreerd worden”, stelt Wouters in een reactie.

Jaren lang conflict

Scholte en Den Helder zijn al jaren verwikkeld in een steeds hoger oplopend conflict (https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/den-helder-en-rob-scholte-zijn-uitgepraat-de-rechter-mag-het-nu-zeggen-video), waarbij beide partijen elkaar verwijten, dat met de ander niet te praten valt. De gemeente is eigenaar van het voormalige postkantoor in de stad, waar het Rob Scholte Museum gevestigd is, maar wil van het gebouw af. Zijn ’gebruikersovereenkomsten’ zijn om die reden beëindigd per 1 juli, maar hij weigerde te vertrekken.

Ondoelmatig

“Blijkbaar was intern ook al vastgesteld, dat er geen positief resultaat te verwachten viel, omdat het te complex was voor een kort geding. Dus had je het niet moeten doen. Ondoelmatig uitgegeven geld dus”, concludeert de fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur.

Advocatenkantoor Nauta Dutilh heeft 481,4 uur in rekening gebracht.

Noordhollands Dagblad, 4 november 2017, 12:26

Reacties:

Guido Bakker · Europa College Amsterdam
Bijna 380 euro per uur? Pffft wat een geld

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Goed dat dit openbaar wordt. Nu nog de overeenkomst tussen de twee advocaten over een bod van Scholte (zonder twijfel in opdracht van de gemeente, want een advocaat handelt niet op eigen houtje). En, die uren zijn ook in rekening gebracht. Maar het resultaat van die investering mogen we nog steeds niet zien.

Roy ML
En ook nog een bod van 245.000 euro weigeren voor verkoop van het postkantoor. Wat een totaal onbekwame lui daar in de gemeente raad. Aub vind een gezamelijke oplossing want dit gaat weer dezelfde kant op als de watertoren, betaald door de burger!

Bart Muurling · Oprichter bij De Burgerrekenkamer
De overheid ziet er geen been in om burgers op kosten van de burgers te pesten en dwarsbomen. Op geld wordt daarbij niet gekeken, een hobby mag wat kosten. Je ziet dit soort wangedrag in veel Noordhollandse gemeenten. Goed onthouden wie hierbij betrokken waren, in maart 2018 mogen we weer stemmen. Stuur ze weg die nonvaleurs!

Fred Kwast
En dan nog maar te zwijgen over het akkefietje Watertoren !

Pjetka Grotewal · Photographer bij Pjetka Grotewal Photography
Maar Rob is het probleem 😂😂👌🏻 Gelukkig word het allemaal van ons geld betaald dus niks om zorgen over te maken

Diny Braak-van Den Blink · Werkt bij Scheidingscoach – mediator
als mediator bemiddelaar had ik vast beter gekund ! en voor minder geld…..

Jim Mollet · UvA Amsterdam
En daar zit ook de secretaresse bij die dat zeker niet verdient…..dus het advocaten tarief is veel meer dan 400 euro per uur

Eddie Mallekoote · Det Norske Veritas (DNV)
Geef het advocatenkantoor is ongelijk. Hoe makkelijk geld binnen halen..

Antoine Berben · Nijmegen
Inderdaad belachelijk dat er zo veel gemeenschapsgeld is gemoeid met deze dwarse persoon die vervolgens ook nog een voorkeursbehandeling eist om het gebouw op zijn voorwaarden te kunnen aankopen.
Stoppen met deze hele onzin.

Jim Mollet · UvA Amsterdam
En in die uren zit ook nog werk van niet advocaten zoals een scretaresse dus danbetekend die 380 euro als gemiddelde dat de advocaten meer dan 400 euro per uur rekenen

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/den-helder-betaalt-182-mille-aan-advocaat

RV17.0056 Beantwoording schriftelijke vragen Behoorlijk Bestuur betreffende Middenweg 172-174, 31 oktober 2017 (PDF)

PDF:
Gemeente Den Helder – RV17.0056 Beantwoording schriftelijke vragen Behoorlijk Bestuur betreffende Middenweg 172-174, 31 oktober 2017

2 Comments

  1. Afgerond gaat de gemeente minstens 750.000 euro uitgeven aan procederen tegen Scholte. Een kwart miljoen per proces. Het eerste proces verloren ze kansloos. Om hun verlies niet toe te hoeven geven, spanden Schuiling en Kuipers direct twee nieuwe processen aan tegen Scholte die ze ook kansloos zullen verliezen. Uiteindelijk zal er door de gemeente ook nog eens een bedrag van tussen de 3 en de 5 miljoen euro aan schadevergoeding betaald moeten worden, omdat een internationaal top museum in wording jarenlang door ze werd gesaboteerd. En dan heb ik het nog niet eens over de onmetelijke schade die is aangericht doordat het totaal wegkwijnende Den Helder een van zijn grootste kansen verspeelde…

    En wat staat er nou voor de gemeente op het spel?? Scholte kan met formele taxaties snoeihard aantonen, dat het oude postkantoor een negatieve waarde vertegenwoordigt. Het zit op een afgrijselijke manier vol asbest en er is mega achterstallig onderhoud. Desondanks bood hij twee en halve ton. Tijdens de vakantie van Schuiling gingen de advocaten van de gemeente daar uiteraard direct mee akkoord. Ze dachten terecht dat ze Den Helder een enorme dienst bewezen. Maar toen kwam de burgemeester terug…. Zijn eigen advocaten zouden hem niet vertegenwoordigen, dus zou er zogenaamd geen koop zijn. Tijdens het door de gemeente aangespannen kort geding gaf Scholte zijn advocaat wel toestemming om hier open verklaringen over af te leggen, maar de gemeente weigerde dat…. Dit zegt alles over de zoveelste rattenstreek van Schuiling in de richting van Scholte.

    Samenvatting: Den Helder geeft vele miljoenen uit, om de verkoop van een pand met een negatieve waarde voor twee en een halve ton te voorkomen. Te krankzinnig voor woorden! Dit vormt het zoveelste bewijs voor mijn stelling dat Schuiling en Kuipers Scholte alleen kapot willen maken omdat hij kritisch is. Roepen dat Kuipers geen wethouder onroerend goed kan zijn, terwijl hij daarnaast ook eigenaar is van een commercieel onroerend goed bedrijf, is een doodzonde geworden in een stad die van belangenverstrengeling aan elkaar plakt. En behalve de maatschappelijk zeer betrokken kunstenaar Scholte, durft niemand meer zijn mond open te doen in dit maffia-gat, want dat kost je je bedrijf of je museum. Dood en doodeng en de reden waarom ik -tot ik er dood bij neerval- in alle felheid blijf protesteren tegen deze maffiose gang van zaken. Want het gaat hier niet alleen om het verlies van een top museum, maar om het einde van onze democratie.

  2. laat rob maar eens gewoon zijn godverdomme museum krijgen!
    psychoten!!!!!

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.