NH – Vandalen tekenen penis op kunstpaard Egmond aan Zee + Powned – Tuig schildert penis op paard

Vandalen tekenen penis op kunstpaard Egmond aan Zee

Egmond aan Zee – Egmond aan Zee hoopte er nu echt vanaf te zijn: mensen die het kunstpaard bij de ingang van het dorp bekladden. Helaas, vannacht is het paard opnieuw ‘versierd’.

Op het paard zijn zwarte strepen gemaakt en er is een penis op het dier getekend. Wie er verantwoordelijk is voor de vernielingen, is niet bekend.

In de regio Alkmaar staan meerdere van dit soort paarden. Ze maken onderdeel uit van de Paardenparade, een permanente kunstroute die de verschillende gemeentes met elkaar verbindt. ‘Stairway To Ringo’, zoals het witte paard in Egmond aan Zee heet, is het enige onderdeel van de kunstroute dat steeds te lijf wordt gegaan. Het werd meerdere keren beklad (http://www.nhnieuws.nl/nieuws/187979/Egmonders-kunnen-beklad-kunstwerk-wel-waarderen-Een-wit-paard-is-ook-zo-wit) en vernield (http://www.nhnieuws.nl/nieuws/199062/Man-21-gaat-Egmonds-kunstpaard-te-lijf-met-zaag-wordt-opgepakt).

Het kunstwerk werd in de zomer weggehaald na de zoveelste vernieling. In februari werd het paard ‘hufterproof’ teruggeplaatst op zijn plek. Eerder deze maand weerhield dat grappenmakers er ook al niet van om het paard te behangen. Toen werden er vuilniszakken en takken op geplakt.

Lees ook:
Omstreden Egmonds kunstpaard terug op oude stek: “Het is nu van massief beton”
http://www.nhnieuws.nl/nieuws/219749/Omstreden-Egmonds-kunstpaard-terug-op-oude-stek-Het-is-nu-van-massief-beton

NH, zondag 1 april 2018, 09:16

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/222188/Vandalen-tekenen-penis-op-kunstpaard-Egmond-aan-Zee

Tuig schildert penis op paard

U bent woonachtig in de regio Alkmaar, Bergen, Heiloo, Schermer en Graft de Rijp? Dan bent u vast weleens geconfronteerd met de zogeheten ‘paardenparade’, een bonte verzameling kunstobjecten die door kunstenaars voorzien zijn van mooie tekstjes en schilderingen. Sinds 2015 sieren de culturele hoogstandjes verschillende locaties (http://www.paardenparade.nl/over/).

Maar in Egmond aan Zee, waar sierpaard ‘Stairway To Ringo’ geplaatst is, is het helemaal mis. Vandalisten hebben dit paard – als enige in de gehele kunstroute – meermaals vernield en beklad. Dat is niet normaal, want ‘paardenparade’ heeft verbinding als doel. Afgelopen zomer, na de zoveelste vernieling, werd de creatie ‘hufterproof’ (lees: van massief beton) teruggeplaatst.

Hielp geen moer. Afgelopen maand plakte men takken en vuilniszakken op het object. Vannacht werden er zelfs zwarte strepen en een penis op het paard geschilderd (http://www.nhnieuws.nl/nieuws/222188/Vandalen-tekenen-penis-op-kunstpaard-Egmond-aan-Zee). Niet leuk allemaal, beetje respect voor kunst en cultuur graag.

Powned, 01 april 2018 – 10:52

https://www.powned.tv/artikel/tuig-schildert-penis-op-paard

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hellen+van+Meene
https://robscholtemuseum.nl/?s=kunstpaard

1 Comment

  1. Werkelijk, een creatieve leuk bedachte route, ik vind ze persoonlijk mooi. Begrijpelijk dat niet iedereen dezelfde smaak heeft dus zijn er mensen die klagen. Maar vernielen? Volwassen mensen reageren hier lachend op via Facebook, geven de jeugd een signaal dat vernielen normaal is als je iets niet zo mooi vindt. Vreselijk om denigrerend te zijn maar vwb inwoners uit Egmond aan zee; er zit weinig waardering voor kunst maar vooral voor elke vorm van veranderingen. Op zo ongeveer alles roepen ze op voorhand ‘nee’. Narrowminded people.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.