NH Nieuws – Klaagsite wil ergernissen in Helderse straatbeeld aan kaak stellen + DHA – Opstart zwembad verloopt naar tevredenheid + Zwembad maakt stapje richting ‘normaal’

Klaagsite wil ergernissen in het Helderse straatbeeld aan de kaak stellen

Den HelderDen Helder heeft er een nieuwe klaagsite bij op Facebook: We wachten af in Den Helder. De pagina probeert ergernissen in het Helderse straatbeeld aan de kaak te stellen. Klagers hebben het bijvoorbeeld over de steiger bij Lands End, die al maanden half in het water ligt en over borden, die mensen sturen naar Zwembad De Schots, dat al jaren niet meer bestaat. Laksheid van de gemeente, tekort aan kennis? Wisten we het maar.”

De irritatie groeit over vernielde spullen in de stad, straten, die weken open liggen zonder dat er wat gebeurt en bewegwijzering, die niet meer klopt. De bedenker van de Facebook pagina (https://www.Facebook.com/Wewachtenaf/). We wachten af in Den Helder gaat bijhouden hoeveel dagen, weken, maanden of zelfs jaren het duurt, voordat iemand actie onderneemt.

Sneller oppakken

Een succesje is er al voor de klaagpagina, want vlak na de publicatie over een opengebroken stuk straat werd het probleem aangepakt. Dat is precies, waar de anonieme beheerder van de site op hoopt als er weer een langlopende klacht binnenkomt. Wie weet wordt het dan sneller opgepakt door de verantwoordelijke instanties.”

Inmiddels zijn er ook al klaagpagina S in de maak voor Texel (https://www.Facebook.com/search/top/?q=We%20wachten%20af%20op%20Texel), Hollands Kroon (https://www.Facebook.com/WewachtenafinHollandsKroon-1893017847642464/) en Schagen (https://www.Facebook.com/search/top/?q=We%20wachten%20af%20in%20Schagen).

NH Nieuws, zaterdag 17 juni 2017

http://www. NHNieuws.nl/nieuws/207918/Klaagsite-wil-ergernissen-in-het-Helderse-straatbeeld-aandekaakstellen

Opstart Zwembad verloopt naar tevredenheid

Het Aquacentrum dient zich te houden aan het protocol verantwoord zwemmen, wat in een samenwerking tussen de Zwembad branche en RIVM tot stand is gekomen. Dit geldt voor alle Zwembaden in Nederland, dus het Aquacentrum dient zelf zijn eigen plan van aanpak te schrijven aan de hand van dit protocol. Inmiddels is de eerste versie gerealiseerd en werken we volgens dit plan”, laat hoofd Zwemzaken Bas Habets weten. “Zodra regelgeving versoepelt, passen wij ons plan van aanpak daarop aan.”

Toiletten

Gelukkig mogen bezoekers nog steeds naar het toilet. Zeker met kinderen is dit anders niet te doen. “Wel zijn er minder toiletgroepen beschikbaar en desinfecteren wij elk toilet in deze fase na elk gebruik. Zodra we gaan opschalen en er meer bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn, is dit niet meer mogelijk en gaan we het afbouwen naar bijvoorbeeld een keer per uur.” Vanaf 23 mei start het Zwembad ook met banen zwemmen en 25 mei met Aquasporten. Dit enkel op basis van reservering. Kijk voor de precieze op de website van het Zwembad en let ook op de Facebook pagina voor actuele ontwikkelingen. Bij vragen kan gebeld worden met 0223-628244.

Plekken vrij

Er zijn dit weekend nog plekken beschikbaar voor banen zwemmen. Reserveren kan telefonisch. Maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur, zaterdags tussen 17.00 en 18.00 uur en zondags tussen 09.00 en 11.00 uur. Elke zwemmer krijgt zijn eigen baan en kan 30 minuten zwemmen. Twee keer een half uur reserveren achter elkaar is ook mogelijk. De zwemmer komt vijf minuten van tevoren binnen en start op de toegekende tijd. Ieder krijgt een eigen stoel bij de baan tot zijn of haar beschikking, voor de tas met kleding.

Aangezien er geen mogelijkheid meer is tot het gebruik van onder meer de whirlpool, douche of opwarmen in een ander bassin is de tijd op basis van het gebruik door onze vaste bezoekers vastgesteld”, licht Habets toe. “Daarnaast streven wij er naar zoveel mogelijk mensen het zwemmen mogelijk te maken.”

Beginners en diploma B

Vlak voordat de Zwembaden weer open mochten van de overheid was Aquacentrum Den Helder nog druk bezig met groot onderhoud aan al haar bassins. Op dit moment zijn een aantal bassins nog buiten de roulatie, die worden op korte termijn in gebruik genomen. Wanneer de bassins weer in gebruik genomen kunnen worden starten ook de kinderen uit niveau 4 en 5 en de kinderen voor diploma B.

Wanneer de kinderen voor diploma C, snorkelen en de echte beginners uit niveau 1 t/m 3 kunnen gaan starten is onduidelijk. “Dit heeft te maken met de maximale capaciteit van de hoeveelheid personen, die te gelijk aanwezig mogen zijn in de accommodatie en de 1,5 meter afstand van zweminstructeur tot de kinderen. Het is nou eenmaal zo, dat bij beginners af en toe een handje hulp nodig is om een kind weer overeind te helpen, een handje bij het springen van de kant en ga zo maar door.”

Den Helder Actueel,

https://denhelderactueel.nl/2020/05/opstartZwembad-verloopt-naar-tevredenheid/

Zwembad maakt weer een stapje richtingnormaal

Den Helder – Het zwembad gaat komende week enigszins volgens normaal programma open. Van maandag tot en met vrijdag gaan in ieder geval  S morgens de deuren weer open vanaf 07.00 uur en kunnen baantjes zwemmers op basis van reservering een half uur zwemmen. Dit zowel binnen als buiten. De werkzaamheden aan het buiten en 25 meter binnenbassin zijn namelijk afgerond.

Doelgroepen, zoals senioren en baby en peuter zwemmen kunnen ook weer op het zwembad rekenen. Anderhalve meter afstand tot elkaar houden, in kleinere groepen en ander tijdstippen dan normaal. Waar normaal soms twintig tot dertig personen tegelijk een Aqua sportles volgden, zijn dat nu maar maximaal acht personen tegelijk. Wel is gekozen het aanbod te verbreden door meer lessen achter elkaar te plannen. Bijna alle bestaande doelgroepen kunnen weer terecht en de meeste Aqua sportlessen kunnen weer worden gevolgd.

Senioren ochtend

Om ook voor de senioren een fijn moment te kunnen organiseren opent het zwembad donderdag alleen het recreatie en uitzwembassin voor senioren (50+). We hopen dat ook oudere mensen die gebaat zijn bij het zwemmen en misschien geen andere sportactiviteiten meer kunnen volgen dan weer komen”, laat hoofd zwemzaken Bas Habets weten. “Lekker sporten en daarna heerlijk uitzwemmen en een kop koffie na afloop is weer mogelijk.”

Met ingang van 8 juni is ook weer het 25 meter buitenbassin geopend voor publiek. Vanaf 07.00 uur kan een ieder terecht om banen te zwemmen. Banen zwemmen geschied op reservering en er kan voor een half uur of twee halve uren achter elkaar gereserveerd worden.

Avonden

Voor alsnog blijft Aqua centrum Den Helder in de avonduren gesloten. Het Aquacentrum maakt het voor medegebruikers zoals MSV Zeemacht, Reddingsbrigade en verschillende duikverenigingen mogelijk de gehele accommodatie te gebruiken. Door de sluiting hebben ook deze verenigingen wekenlang geen activiteiten meer kunnen aanbieden aan leden.

Sinds een paar weken zijn de zwemlessen weer aan de gang. Nu al het onderhoud aan de bassins achter de rug is gaan vanaf komende week nog meer kinderen starten met zwemlessen. Helaas moeten alle beginnende zwemles kinderen nog even geduld hebben. Op dit moment is nog de regel dat zweminstructeurs 1,5 meter afstand moeten houden tot de kinderen en is er zelfs het advies vanuit de zwembad branche om alleen vanaf de kant les te geven.

Helaas is dit bij beginnende zwemles kinderen niet mogelijk. Er valt wel eens een kindje om of durft niet van de kant te springen. Een helpende hand is dan onvermijdelijk. Ook is aanleren van de techniek vanaf de kant erg moeilijk. We hopen, dat deze regel voor zwembaden wordt versoepeld.”

Kleine groepjes

Wel beseffen wij ons, dat als onze instructeurs de kinderen weer gaan zien, dat er gelijk heel veel zijn. Zo ziet de juf of meester op de basisschool gemiddeld een klas van twintig tot dertig kinderen. Wij geven aan bijna driehonderd beginnende zwemles kinderen les. Dus de contactkring van de zweminstructeurs wordt ineens een stuk groter. Sowieso beginnen de lessen voor de beginners na de zomervakantie. Hoe weten we nog niet precies. Wat we wel weten is, dat we in kleine groepjes starten.”

Kijk voor het rooster tijdens Corona Virus crisis op http://AquaCentrumDenHelder.nl/nl/openingstijden.

Den Helder Actueel, 7 juni 2020

https://denhelderactueel.nl/2020/06/zwembad-maakt-weer-eenstapjerichtingnormaal/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Het+Heersdiep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zwembad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aquacentrum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus+crisis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunstuitleen+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Kampanje
https://robscholtemuseum.nl/?s=MFC+T+Wijkhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helderse+Vallei
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Nollen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Reddingsmuseum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aannemingsbedrijf+A+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aannemersbedrijf+L+van+der+Wal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Luc+van+der+Wal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bouwcombinatie+Tuin+&+Van+der+Wal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sylvia+Hamerslag
https://robscholtemuseum.nl/?s=blauwe+lippen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image