NH Nieuws – Hogeschool in Den Helder moet Noordkop redden van leegloop + Waar blijft de nieuwe hogeschool van Den Helder? + Belofte maakt schuld

Hogeschool in Den Helder moet Noordkop redden van leegloop

Den Helder – De Noordkop raakt leeg. En om die trend tegen te gaan zou er een hogeschool in Den Helder moeten komen.

Onze verslaggever ontdekte vandaag, dat Den Helder een prima studentenstad kan zijn. In Het FeestcafĂ© betaal je namelijk voor een ‘groot biertje‘ slechts twee euro en ook het wonen is niet duur: je hebt al een kamer met eigen douche, toilet, keuken en mooi uitzicht voor 300 euro.

NH Nieuws, 16 maart 2015, 18.08 uur, aangepast 16 maart 2015, 20.50 uur

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/161302/hogeschool-in-den-helder-moet-leegloop-noordkop-redden-video

Waar blijft de nieuwe hogeschool van Den Helder?

Den Helder – Een nieuwe hogeschool in de kop van Noord-Holland, het liefst in Den Helder. Dat was vier jaar geleden in aanloop naar de Provinciale Staten verkiezingen de verkiezingsbelofte van Ouderenpartij voorman Jeff Leever. Maar wat is er eigenlijk van die belofte terechtgekomen?

Nee, er is geen fysiek hogeschoolgebouw in de kop van Noord-Holland bijgekomen“, zo antwoordt onderwijswethouder Pieter Kos op die vraag.

Mooie droom

Jammer, vindt hij, want volgens Kos zou zo’n hogeschool van toegevoegde waarde zijn. “Het begint ermee, dat we voor jongeren, die hier opgroeien het liefst hebben, dat ze hier kunnen blijven. Voor hun opleiding, hun werk, hun eerste huis, hun eerste liefde. En het zou nog mooier zijn als je vanuit de regio erbuiten nog mensen hier naar toe trekt. Dat is een mooie droom, waar we naar toe werken. Maar dat gaat stapsgewijs.”

Ik moet nu twee uur naar Leeuwarden reizen. Als er in Den Helder een hogeschool zat, zou ik daar dus liever naar toe gaan“, vertelt een jongere voor de camera van NH Nieuws. “Maar die zit er dus helaas niet.”

Trage vergunningen

Aangezien er behoefte aan een hogeschool is, is het de hoogste tijd voor een nieuwe ontmoeting met Jeff Leever. Waarom is dat gebouw er niet gekomen ondanks zijn belofte? Leever: “Als u weet hoe traag de vergunningstelsels werken, voordat je daadwerkelijk een steen op een andere steen kunt zetten… Maar gelet op de vooruitzichten en de handtekeningen, die zijn gezet, dan kan ik u verzekeren dat het honderd procent zeker is, dat ie er wel gaat komen.

Leever zegde vier jaar geleden toe een weekend als vrijwilliger aan de slag te gaan in een respijt huis als zijn belofte niet zou zijn ingelost. Leever nu daarover: “Voor dat weekend wil ik me zo garant stellen hoor, geen enkel probleem.” Kortom, Leever gaat binnenkort aan de slag. “Zodra ik daar invulling aan geef, houd ik jullie op de hoogte.”

NH Nieuws, 28 januari 2019, 08.00 uur

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/239197/waar-blijft-de-nieuwe-hogeschool-van-den-helder

Belofte maakt schuld

Gepubliceerd op 14 mrt. 2019

Den Helder – Jeff Leever, lijsttrekker voor de Ouderenpartij NH, is vanmorgen stevig aan het werk gezet in verzorgingshuis De Lichtboei in Den Helder. Vier jaar geleden beloofde hij dat er een Hogeschool in de Noordkop zou komen. Echter is dat tot dusver niet gelukt, daarom werd het tijd om de tegenprestatie in te lossen.

Reacties:
https://youtu.be/YE-FKg2sheg

Reacties op Facebook Rob Scholte Museum

Jaap Holtzapffel
Sorry, maar u woont niet meer in Den Helder… Post liever over uw nieuwe toekomst!

Jos Kuijpers
maar die school moet er nog komen.

Jaap Holtzapffel
Waarom moet dat?

https://www.facebook.com/robscholtemuseum/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hogeschool
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leeuwarden

2 Comments

  1. We hadden best wel het een en ander. Waar is de zeevaart school gebleven ?

  2. Werkgever tegen sollicitant: “Waar heb je HBO Bestuurskunde gestudeerd?”

    Sollicitant: “In Den Helder”.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image