Nederlandse luitenant admiraal Rob Bauer benoemd tot militaire chef van de NAVO

Rob Bauer, commandant der strijdkrachten (foto NHD)

Nederlandse luitenant admiraal Rob Bauer benoemd tot militaire chef van de NAVO

Den Helder – Rob Bauer, commandant der strijdkrachten, is benoemd tot de 33e voorzitter van het militaire comité van de NAVO.

De luitenant admiraal, die de hoogste militaire baas is van de Nederlandse krijgsmacht, geeft vanaf volgend jaar leiding aan de commissie, die gevormd wordt door de militaire leiders van de diverse landen van het bondgenootschap.

Een eer’

In een reactie op Twitter stelt de admiraal het een eer te vinden voor de functie gevraagd te zijn: ,,In een tijd waarin de NAVO voor steeds ingewikkelder uitdagingen en bedreigingen staat, is het noodzakelijk om de eenheid te bewaren in het bondgenootschap. We moeten ervoor zorgen dat NAVO gereed is om te kunnen reageren op bedreigingen.”

Minister Ank Bijleveld van defensie heeft Bauer gefeliciteerd met een boeket en zegt eveneens op Twitter, ,,De NAVO kiest met Rob Bauer een sterke en verbindende kandidaat.”

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20201010_90042217/nederlandse-luitenant-admiraal-rob-bauer-benoemd-tot-militaire-chef-van-de-navo

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Bauer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nederlandse+krijgsmacht
https://robscholtemuseum.nl/?s=NAVO
https://robscholtemuseum.nl/?s=NATO
https://robscholtemuseum.nl/?s=OTAN