Nederland Oranjevrij ! – Van zijde naar schuldhulp route

Wat is erg? Koningsdag is erg, met die sakkerloten van Oranje in hun beste plunje, hun kerels met hun ballenblik en een Baudet baardje, hun wijven in zijden jurken en met een maffe hoed op de kanis. Je probeert op die dag geen Nederlander te zijn, sluit de gordijnen, eet alleen maar soep met brood.

Maar wat is erger? Oranjes, die zich tegen je aan gaan bemoeien. Die in een microfoon en voor een camera gaan staan bazelen, dat zij en jij iets gemeen hebben. Dat jij in hun gedachten bent. Dat zij jou begrijpen. Voor Maxima Zorreguieta (1) bestaat schaamte niet. Zij is voor de centen getrouwd met het domste jongetje van de klas, staat naast de officiële hoer van Trump in een geldverzamelfeestje, lobbiet voor het IMF en de Wereldbank, en bekommert zich nu ook om jouw schulden.

Steeds meer Nederlanders maken schulden. Hun inkomen is sedert 2008 niet gestegen, maar gedaald en voor steeds meer dingen, vooral voor zogenaamde ‘diensten,’ moet meer worden betaald. De huizen koopwoede heeft inmiddels geleid tot een gezamenlijke hypotheeklast van 500 miljard euro. Opruiming en afschaffing van de Oranjes zou meerdere lasten van de Nederlanders verlichten. Er zou woonruimte vrijkomen, ook in mooie buitenlanden. En er zou veel geld voor ons allemaal beschikbaar komen. Het vermogen van alle Oranjes tezamen wordt geschat op 500 miljard euro. Jazeker, dat is precies die 500 miljard, die de huizenbezitters onder ons straks opeens moeten gaan ophoesten, zodra de rente gaat stijgen.

(1) Zorreguieta is niet de remedie voor, maar een van de oorzaken van onze geldproblemen! Volgende week woensdag de 30e oktober komt de dame naar Den Bosch in het kader van de Schuldhulp route. De vergadering, die ze zal toespreken in de Verkade fabriek is natuurlijk besloten, maar reken maar, dat we haar gepantserde autootje op de toegangswegen op tijd zullen herkennen en een deuk bezorgen.

Kleintje Muurkrant, 23 oktober 2019

https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/van-zijde-naar-schuldhulproute

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningsdag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maxima+Zorreguieta
https://robscholtemuseum.nl/?s=IMF
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wereldbank
https://robscholtemuseum.nl/?s=schulden
https://robscholtemuseum.nl/?s=hypotheeklast
https://robscholtemuseum.nl/?s=schuldhulp