Mooi Werk organiseert i.s.m. Stedelijk Museum Schiedam een gratis kunstlezing in Hollandse Huiskamer

Lezing over kunst in de jaren ’80 en ’90

SCHIEDAM – Stichting Mooi Werk organiseert, in samenwerking met Stedelijk Museum Schiedam, op donderdagavond 13 november een gratis lezing over kunst in de jaren ‘80 en ‘90 in de Hollandse Huiskamer. Jules van der Vuurst de Vries – kunstenaar en rondleider in het Stedelijk Museum Schiedam – vertelt alles over onder andere wilde schilderkunst, expressionisme, en graffitikunst uit die periode.
De jaren ’80 vormen een verwarrende periode: rauw en gepolijst, opstandig en escapistisch. Het begint met economische crisis, jeugdwerkloosheid, krakersrellen, punk. In de kunst zien we een herwaardering van de (wilde) schilderkunst. Dan zien we een nieuwe succesvolle klasse ontstaan: de yuppen. Zij profiteren van de weer aantrekkende economie, kleden zich in Italiaanse maatkostuums, rijden in bijpassende auto’s en richten hun lofts in met dure esthetische Italiaanse design. De graffitikunst heeft inmiddels zijn weg gevonden van de New Yorkse metrostellen naar de hippe galeries en musea. De werken van Hollandse kunstenaars zoals Rob Scholte, Marlene Dumas, Joep van Lieshout, Berend Strik en Inez van Lamsweerde worden besproken.

Lezing ‘Kunst in de jaren ‘80 en ‘90’, door Jules van der Vuurst de Vries.
Donderdag 13 november, van 19.30-21.30 uur.
Inloop vanaf 19.00 uur.
Locatie: Hollandse Huiskamer van Stichting Mooi Werk, Hoogstraat 85 Schiedam.
Deelname is gratis.
Aanmelden via post@stichtingmooiwerk.nl of 010-273 47 80.
Meer informatie via http://www.stichtingmooiwerk.nl/hollandsehuiskamers en https://www.facebook.com/hollandsehuiskamers.

http://www.dichtbij.nl/waterweg/uitgaan-en-vrije-tijd/artikel/3771537/mooi-werk-organiseert-ism-stedelijk-museum-schiedam-een-gratis-kunstlezing-in-hollandse-huiskamer.aspx