Monique des Bouvrie – Over Overlijden Jan: ‘Hij wilde graag Slapen’ + MASTERS EXPO | | Yves Gijrath – Een Tweetje met Yves: Jan des Bouvrie over Grootste Wens in het Leven

Monique des Brouvie op de Cover van Nouveau (foto Twitter)

Monique des Bouvrie over Overlijden Jan: ‘Hij wilde heel graag Slapen

Monique des Bouvrie aan Tafel bij Beau (foto RTL)

Monique des Bouvrie vertelde gisteravond aan Tafel bij Beau over het Overlijden van haar Echtgenoot, Interieurontwerper Jan des Bouvrie. Het Afscheid was intensief, maar voor Monique was duidelijk, dat Jan echt uit het Leven wilde stappen. “Ik moest hem uit Liefde laten gaan. Dat is heel moeilijk, maar het was de enige manier.”

Interieurontwerper Jan des Bouvrie overleed zes weken geleden op 78 jarige leeftijd. Hoewel hij al een tijdje ziek was, kwam zijn Overlijden voor velen als een Schok.

Tijd om te gaan

Monique zag echter hoe haar Echtgenoot klaar was met hetLleven. Hij kreeg Morfine om de Pijn te onderdrukken, maar voelde zich ondanks dat Erg Ziek van Binnen. “Ik heb een Prachtig Leven gehad, ik heb alles gedaan wat ik wilde doen“, zei hij tegen haar. “Nu is het tijd om te gaan.”

Bekijk het Gesprek hier.

Jan des Bouvrie was één van de Meest Toon Aangevende Nederlandse Ontwerpers en heeft de afgelopen decennia een belangrijk Stempel Gedrukt op de Nederlandse Interieurs.

Ik heb steeds het Gevoel, dat hij ‘Op Reis‘ is“, vertelt Monique. “Zijn Energie hangt nog in het Huis. Voordat hij ging zei hij:Ik ben er, ik zal er altijd blijven, wees niet verdrietig, want jij moet door‘.”

Ramen en Deuren Open

Jan nam een week de tijd om Afscheid te nemen van Vrienden en Familie. “Toen was het tijd om hem te laten gaan. Hij kreeg eerst een Pijnstiller, vervolgens een Slaapmiddel. Binnen vijftien seconden was hij Weg.”

Ik heb toen Alle Ramen en Deuren Open Gezet“, herinnert Monique zich. “Symbolisch Gezien moet je iemand laten gaan, zodat iemand uit kan vliegen.”

Miniatuurvoorbeeld

Interieurontwerper Jan des Bouvrie Overleden: ‘Hij was een Icoon
De Interieurontwerper schetste zelfs nog hoe zijn Grafkist eruit moest komen te zien. “Hij wilde een Witte Kist met een heel Groot Bloemstuk er op van Witte en Rode Rozen.”

Grafsteen

Die Grafkist kwam er, maar in Corona Virus tijd zijn Grootschalige Begrafenissen niet mogelijk. Dat was best lastig, zegt Monique. “We hebben Alles bij het Graf Gedaan, terwijl de Regen met Bakken uit de Hemel viel.”

Op een Grafsteen wilde Des Bouvrie het Opschrift ‘Hier ligt Jan, die kon er wat van‘. Die Steen komt er inderdaad, al komt de Tekst wel op de Achterkant, vertelt Monique. “Hij ging er tot op het Laatste Moment met heel Veel Humor mee om.”

Jan des Bouvrie Op 78 Jarige Leeftijd Overleden

Glamourland | Gert Jan Dröge – In St. Tropez (1991)

Gepubliceerd 4 feb. 2013

Reacties
https://youtu.be/bqV0i-9znAs

SCHIE – Jan des Bouvrie

Gepubliceerd 10 apr. 2010

Oorspronkelijke Uitzending 2002

Reacties
https://youtu.be/DCAauiR_bzg

RTL Nieuws, 17 november 2020 02:02 Aangepast 17 november 2020 02:07

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5197443/monique-des-bouvrie-over-jan-interieurontwerper

LXRY Podcast | Yves Gijrath: Een Tweetje met Yves: Jan des Bouvrie over zijn Geruchtmakende Uitspraak en zijn Grootste Wens in het Leven

Een Tweetje met Yves (foto YouTube)

Yves Gijrath & Jan des Bouvrie (foto YouTube)

Gepubliceerd 24 okt. 2019

MASTERS EXPO

In alweer de elfde Podcast voert Yves Gijrath Interieur Designer en Vriend Jan des Bouvrie aan de tand. Een Ontwerper in Hart en Nieren en dat zat er al op Jonge Leeftijd in. Zijn Kubusbank werd gretig Gekopieerd en zorgde er voor, dat hij Wereldberoemd werd. Hij werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Van Tekenaar, Huizenbouwer en Architect tot Kunstverzamelaar, Docent en Vader van vier Kinderen. Met Monique aan zijn Zijde vormen ze een Creatief Koppel in Designland. Vroeger was hij ‘een Ontzettende Ondeugd’, maar is hij dat nog steeds?

ABONNEER je nu GRATIS op LXRY https://bit.ly/2MXlajB

Meer LXRY? Volg ons ook op Sociale Media
Facebook https://www.facebook.com/lxrynl
Instagram https://www.instagram.com/lxrynl
LXRY TV Vanaf het najaar weer te zien op SBS6

Check onze Website https://www.lxry.nl

LXRY Media Group (LMG) is Organisator van de Beurs Masters of LXRY, Uitgever van LXRY Magazine en LXRY.NL en Producent van het Programma LXRY TV wekelijks op SBS6. Op dit Kanaal zie je Video’s van LXRY TV, uiteraard met Reportages over Masters of LXRY, Culinaire Tips van onze deelnemende Michelin Chefs uit ons Pop Up Restaurant M34, Interviews met onze Masters, Beleggingsadvies van Geert Schaaij (Beursgenoten) en nog veel meer over Luxury Lifestyle. Meer zien? Ga dan naar onze Website http://www.lxry.nl.

Reacties
https://youtu.be/u51wPR2Z9_Q

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Yves+Gijrath
https://robscholtemuseum.nl/?s=MASTERS+EXPO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Monique+des+Bouvrie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+des+Bouvrie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wim+T+Schippers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ger+van+Elk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerrit+Rietveld+Academie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Naarden