Ministerie van Justitie en Veiligheid – Sirenes Loeien op maandag 7 maart + Regionaal Archief Alkmaar – Schuilen voor Bommen tijdens de Oorlog

Alarm! Geen Tijd te Verliezen Schuilplaats Kiezen (foto Regionaal Archief Alkmaar)

Lucht Alarm Onmiddellijk Dekking Zoeken (foto Historiek)

Sirenes Loeien op maandag 7 maart

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4.278 Sirenes in Nederland Getest. Zo ook op maandag 7 maart. Vanwege de Oorlog in Oekraïne zou Onrust kunnen ontstaan door het Afgaan van de Sirenes. Daarom kondigt de Overheid de Maandelijkse Test van de Sirenes deze Keer Extra aan.

De Sirenes worden op iedere eerste maandag van de maand Getest, zodat iedereen het Geluid herkent bij een Ramp of Zwaar Ongeval. Het Geluid van de Sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de Sirenes Langer en Meerdere Malen Achter Elkaar Loeien, is er sprake van Alarm. Mensen moeten dan Direct naar Binnen, Deuren en Ramen Sluiten en Elektronische Ventilatie Uit Zetten. Via Radio of TV van Regionale Calamiteiten Zenders wordt Meer Informatie gegeven.

Klachten over het Niet Horen van Sirenes kunnen worden gemeld bij de Regionale Brandweer in uw Veiligheidsregio.

Sirenes gaan niet af op Nationale Herdenking of Feest Dagen.

In juni worden de Sirenes Niet Getest, omdat de eerste maandag van die maand op Tweede Pinksterdag valt.

NL Alert Test Bericht

NL Alert is het Primaire Alarm Middel van de Overheid, dat Nederlanders waarschuwt en informeert over een Nood Situatie. Op iedere eerste maandag van juni en december ontvangt iedereen het NL Alert Test Bericht op hun Mobiele Telefoon. Het eerstvolgende NL Alert Test Bericht is op maandag 13 juni rond 12 uur.

Heeft deze Informatie U geholpen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image