Micky Hoogendijk – Bijna 50 + Keep the Light on! + Good Morning, Lovely People + Claudia Witteveen – BN’ers in Quarantaine: ‘Door Kunst houd ik Angst Werkbaar’

Bijna 50, net Remi

@saarmagazine in store now. Let’s talk about turning 50.
Hé, I’m just getting started.
Interview taken months ago so absolutely not up to date with how I feel now.
Just one wise thought: enjoy every year, every moment.
#interview #turning50

Instagram, 19 maart 2020

https://www.instagram.com/p/B964cBCFUV8/

Keep the Light on!

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Keep the light on! ❤️ Een bericht gedeeld door Micky Hoogendijk (@mickyhoogendijk) op

Instagram, 28 maart 2020

https://www.instagram.com/p/B-SDt6aFeoc/

Good Morning, Lovely People

Good morning lovely people. Woke up with the sound of birds chirping.
#happyeasterweekend

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Micky Hoogendijk (@mickyhoogendijk)

Instagram, 11 maart 2020

https://www.instagram.com/p/B-SDt6aFeoc/

Zo Survivallen BN’ers in Quarantaine: Micky HoogendijkDoor Kunst te Maken houd ik de Angst Werkbaar

Rare tijden, en daar heeft iedereen zo zijn eigen aanpak voor. Fotograaf, schilder en beeldhouwer Micky Hoogendijk vertelt hoe zij deze Corona Virus tijden doorstaat.

Micky: Ik heb veel meegemaakt, maar dat Corona Virus, is er echt weer een voor in het boekje. Mijn hoofd probeert het te begrijpen. Maar ik schiet af en toe echt in de stress. Stress voor de hele Wereld, dit is veel groter dan enkel voor mijn eigen leven. Ik schiet in de overleving stand. Doorgaan maar. Ik zou die angst graag onder controle krijgen, maar dat werkt juist niet zo bij angst. Toestaan is beter. Het is immers maar een emotie.

Sinds oktober 2018 woon ik in Hoogeloon in Noord Brabant, in een studio in een weiland. Middenin het zwaarst getroffen gebied dus. Maar liever hier dan in Los Angeles. Toen Mark Rutte zijn speech hield, dacht ik: shit, ik moet hier helemaal alleen doorheen. Mijn angst voor eenzaamheid had ik altijd weggeduwd: huppekee, mijn zevenmijlslaarzen aan en gaan. Nu kan dat niet meer en zit er niets anders op dan het alleen zijn volledig toe te laten. Angst ontstaat als gedachten met je aan de haal gaan. Het is een van de dingen, waar we als mensen het meest bang voor zijn. Door Kunst te maken houd ik die angst werkbaar.

Iets maken in tijden van nood is een fijne uitlaatklep. Of dat nu schrijven is, klussen, tekenen, muziek maken of schilderen, er ontstaat iets en dat is altijd goed. Zoals Meryl Streep zei: ‘Take your shit and turn it into gold’. Niet stoer doen, dan slik je je angst weg en gaat het ergens anders zitten. Durf te zeggen wat je voelt. Dat helpt om je hoofd op orde te houden.

Meestal maak ik wat ik droom, Through the eyes of others, was de titel van mijn eerste fotoboek. Ik werkte met mensen, die mij inspireerden, die ik fotografeerde. Dat kan nu niet. Nu gebruik ik klei, met beelden op basis van mensfiguren. Ik maak werk enkel via mijn eigen ogen en sta de gedachte van eenzaamheid en angst toe. Het resultaat; beelden van mensen, die elkaar ondersteunen.

Beeldhouwen is relatief nieuw voor mij, ik heb lang gefotografeerd en geschilderd, wilde al heel lang switchen naar beeldhouwen, naar 3D. Ik ben ervan overtuigd, dat deze angstige, onzekere tijd mooie, nieuwe dingen brengt. De natuur bijvoorbeeld, die wint terrein. Dat mag ook wel eens een keertje. Daar moeten we de komende tijd ons soelaas maar uit halen.”

Nouveau, 13.4.2020 14:02

https://www.nouveau.nl/artikel/personality/powervrouwen/MickyHoogendijk-door-Kunst-te-maken-houd-ik-de-angst-werkbaar

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micky+Hoogendijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alleen+op+de+Wereld
https://robscholtemuseum.nl/?s=BN‘ers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Quarantaine
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beeldhouwen