Micky Hoogendijk – Rutger Hauer + De Dakloze Dichter – 22 juli 2019 + Floris is dood + Hans Brandsma – Ridder Floris, held van het schoolplein + Museum van de Twintigste Eeuw

Rutger Hauer

Wonderful actor, mentor and friend Rutger Hauer died last week after battling his illness. He was only 75. One person I would have loved to capture in front of my camera. He gave me many blessings in my acting career. We worked together during the Rutger Hauer Film Factory which resulted in my best actress award at the New York International Independent Film and Video Festival, interview by @renemioch I thank you and salute you Rutger Hauer!
#rutgerhauer # thankyou #film #actor

Instagram, 24 juli 2019, 08.05

Reacties:

gvpn_
❤️

vikakova_art_design
RIP hero!

ritaadesi Hey
👋 If you wanna get verified on Instagram, I can work that out for you

michel_de_kok
Gecondoleerd. 💋

8mirjam8
Rust in vrede, meneer Hauer.

laura.damen21
Gecondoleerd en sterkte.

anoukbrokx
Top acteur, waar velen van ons mee zijn opgegroeid. ♥️

lida_hair_makeup
👼🏼❤️💫

jeanperez822
https://www.instagram.com/p/Bzc9C6knjFm/?igshid=1k1hh27u9ks9w

ladutchie
Gecondoleerd. ❤️

paoloski
♥️

dedadiamsterdam
Micky, zoals jij Rob aan zijn lot overliet om Adam Curry in de armen te vallen. Een dichter neemt jou dit kwalijk en nu je carrière een boost KAN GEBRUIKEN met je mijn mentor gelul, dame, jij hebt een gold digger opnieuw uitgevonden. Ik ken Rutger. Hij was een fan van Robert Jasper GROOTVELD EN VAN Wally Tax. Ramses Shaffy en mijzelf zijn, na eerst Scheltema onveilig te hebben gemaakt en om aan de rookmagiër te ontkomen, gevlucht. De Duivel, Rembrandtplein, is het volgende slachtoffer op onze route. Een auto stopt, acteur Hauer stapt uit, omhelst Ramses, vraagt mij over het reilen en zeilen van de Outsider en de anti rookmagiër, stomdronken of heel erg stoned, vul maar in. Hij kan helaas niet mee zo’n dag. Floris wees voorzichtig. Rutger, Ramses en ik stappen de Duivel binnen aan de bar zit HEERE Heeresma. Op mijn hoede voor Ramses lette ik niet op HEERE. Plotseling heb ik een tongkus te pakken van Heere. Het werd een liederlijke zang, maar vooral zuippartij. IK BEN MISSCHIEN TE LAAT GEBOREN OF IN EEN LAND MET ANDER LICHT. IK VOEL ME ME ALTIJD WAT VERLOREN. AL TOONT DE SPIEGEL MIJN GEZICHT. MEISJE, GELOOF ME, JOUW MENTOR WAS EN ZAL ALTIJD EEN HOLLANDSE MEESTER ZIJN. MISSCHIEN HERINNER JIJ HEM NOG. MOCHT HET UIT JE GEHEUGEN ONTPLOFT ZIJN NAAM IS VOOR ALTIJD ROB SCHOLTE.

https://www.instagram.com/p/B0U_brOoqvT/?igshid=1qw32ercidukq           

22 juli 2019

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

  Een bericht gedeeld door Hilmano van Velzen (@dedadiamsterdam) op

Instagram, 22 juli 2019

https://www.instagram.com/p/B0NkwN7IYSh/

FLORIS IS DOOD

Gepubliceerd op 24 jul. 2019


Reacties:
https://youtu.be/GmINuspBK9Y

Ridder Floris, held van het schoolplein

Rutger Hauer vertolkte in 1969 de rol van Floris in de gelijknamige serie.

Museum van de Twintigste Eeuw wil expositie verlengen

Hoorn – Het condoleanceregister telde aan het einde van de middag ruim twintig reacties en ondanks de hitte kreeg het Museum van de Twintigste Eeuw tientallen bezoekers, die een kijkje wilden nemen bij de expositie over de televisieserie ’Floris’, eind jaren zestig de doorbraak van de overleden acteur Rutger Hauer.

Het is geen bedevaart, maar Carla van der Hoeven heeft het best wel even moeilijk als ze de foto’s van de expositie onder ogen heeft gekregen. Samen met haar dochter is Van der Hoeven vanuit Zwaag naar het museum in het aangrenzende Hoorn gekomen. Rutger Hauer was in mijn puberjaren een held en die liefde voor hem deel ik nog steeds met mijn kinderen. Ik heb ze de videobanden laten zien van Floris, maar ook van films als ’Turks fruit’ en ’Soldaat van Oranje’. Rutger was een indrukwekkende man en dat beeld is na Floris altijd blijven hangen.”

De avonturenserie uit 1969 betekende het debuut van regisseur Paul Verhoeven en Hauer, die als Floris van Rosemondt de rol van een middeleeuwse ridder vertolkte. ’Floris is niet meer’, stond er gisteren al op website van het Museum van de Twintigste Eeuw. Dat geldt zeker niet voor de expositie, haast woordvoerder René Beemsterboer te zeggen. “We zijn op 3 februari begonnen en de expositie zou doorlopen tot en met 15 september. Door de grote belangstelling willen we ’Floris’ graag met nog twee maanden verlengen.” Daarvoor is het museum nog wel afhankelijk van toestemming van particulieren, die stukken in bruikleen hebben gegeven, zoals het zwaard van Floris en het originele pak van Sindala, de wijze fakir met het kalme karakter.

Beemsterboer noemt de ongekende populariteit van de televisieserie bijzonder.Er zijn slechts twaalf afleveringen van gemaakt en die zijn in het najaar van 1969 op een van de twee Nederlandse televisiezenders uitgezonden. Eigenlijk was het een jeugdheld van een kleine generatie, maar de impact op de kijkers was dermate imposant, dat jarenlang de kinderen er mee aan de haal gingen.” Naast de populariteit op het schoolplein, waar Floris’ riddergevechten werden nagespeeld, was de naam Floris begin jaren zeventig ongekend populair voor pasgeboren jongetjes. Ook werd de serie veelvuldig herhaald.

De dood van Hauer kwam voor Beemsterboer niet als een verrassing. “We hadden hem uitgenodigd voor de officiële opening van de expositie. Het was een gesloten man en wars van publiciteit, maar toen kregen we al te horen dat ook zijn gezondheid te wensen overliet.”

Noordhollands Dagblad, 26 juli 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/

Museum van de Twintigste Eeuw

Krententuin 24 (Oostereiland)
1621 DG Hoorn

Let op: Lees ook onze parkeer-info!
https://www.museumhoorn.nl/pg-5548-7-7385/pagina/route.html

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10 17 uur, zaterdag en zondag 1217 uur.
Wij zijn gesloten op 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.
Op 2e Kerstdag, 1e en 2e Pinksterdag, 1e en 2e Paasdag en Hemelvaartsdag zijn wij wel geopend, maar vanaf 12 uur!

Entreeprijzen

10 voor volwassenen, € 5 voor kinderen van 4 t/m 16 jaar en CJP, met de Museumkaart gratis. Groepskorting: 20%, vanaf 20 vol betalende personen, centraal af te rekenen, tarieven voor cruiseschepen op aanvraag. Schoolklassen: € 2,50 per leerling (begeleiders gratis). Ook de Cultuurkaart Gemeente Hoorn is geldig.

https://www.museumhoorn.nl/pg-5548-7-7386/pagina/informatie.html#!section

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micky+Hoogendijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rutger+Hauer
https://robscholtemuseum.nl/?s=New+York+International+Independent+Film+and+Video+Festival
https://robscholtemuseum.nl/?s=Adam+Curry
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Jasper+Grootveld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wally+Tax
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ramses+Shaffy
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heere+Heeresma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caf%C3%A9+De+Duivel
https://robscholtemuseum.nl/paul-verhoeven-floris/
https://www.museumhoorn.nl/nw-5548-0/nieuws#!section
https://robscholtemuseum.nl/paul-verhoeven-turks-fruit-turkish-delight-with-english-subtitles/
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/06/de-dakloze-dichter-3320745-a1540100
https://www.parool.nl/nieuws/de-dakloze-dichter-heeft-een-huis-het-moest-stap-voor-stap~b290ec15/
https://robscholtemuseum.nl/?s=Suriname

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image