Michiel Snik – Veiligheidsregio NHN haalt zich woede publiek op hals met zang en muziekverbod bij verzorgingshuizen + Gert van der Maten – Bruinooge: ‘Er is nog menselijkheid’

Zingen en muziek bij het verzorgingshuis in tijden van het Corona Virus, zoals hier in Hoorn, mag officieel niet (foto Marcel Rob)

Veiligheidsregio Noord Holland Noord haalt zich de woede van publiek op de hals met zang en muziekverbod bij verzorgingshuizen

Hoorn Het verbod van de Veiligheidsregio Noord Holland Noord om te zingen en muziekoptredens te verzorgen bij verzorgingshuizen heeft veel boze reacties opgeleverd.

Wij zien veel onbegrip en boze reacties over het bericht dat dit soort optredens bij verzorgingshuizen niet zijn toegestaan. Wij zijn hiervan geschrokken. Voor ons is dit ook een worsteling”, laat de Veiligheidsregio op onder meer haar website weten.

In een toelichting meldt de Veiligheidsregio te willen voorkomen, dat ergens toeloop en drukte ontstaat.

Want daardoor kan het Corona Virus zich verspreiden. Je kunt je voorstellen, dat optredens buiten veel publiek trekken. Dat is de reden, dat ze in z’n algemeenheid ook niet mogen. Tegelijk begrijpen we dat wat afleiding en vrolijkheid voor bewoners van verzorgingshuizen in deze moeilijke tijd heel belangrijk is.”

Donderdag vergadert de Veiligheidsregio over dit verbod.

Helderse Courant, 30 april 2020, 17:15

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200429_95801302/VeiligheidsregioNoordHollandNoord-haalt-zich-de-woede-van-publiek-op-de-hals-met-zangenmuziekverbodbijverzorgingshuizen

Bruinooge:Er ligt wel een verbod van de regering, maar er is ook nog zoiets als menselijkheid

Van der Maten in gesprek met de voorzitter van de Veiligheidsregio Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar vanachter de heg (foto NHD)

Van der Maten in gesprek met de voorzitter van de Veiligheidsregio Piet Bruinooge, Burgemeester van Alkmaar vanachter de heg (foto NHD)

Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar praat ons twee keer per week als voorzitter van de Veiligheidsregio vanuit zijn voortuin bij over de Corona Virus bestrijding. Een gesprek over de heg heen.

Ik kies voor een pragmatische aanpak”, zegt Bruinooge.Het verdriet is al groot genoeg.”

Net als bij de erehagen langs uitvaarten onlangs, was er ook nu bij de optredens op het erf van verpleeg en verzorgingshuizen geen sprake van een verbod. Dat wil zeggen: Bruinooge verbood niets. Er lag een noodverordening van het Rijk, waarin samenscholingen van meer dan twee mensen zijn verboden. Met enkele uitzonderingen, maar in dat rijtje stonden de erehagen en de optredens niet. “Dus formeel waren ze niet toegestaan, maar er is ook nog zoiets als menselijkheid.

Worstelen

Waar het mij om gaat is dat er geen traffic ontstaat, geen oploop van mensen. Dus nog voor de verontwaardiging losbarstte had Bruinooge al lang onder voorwaarden erehagen ontheffing verleend en opvrolijkende optredens bij tehuizen gedoogd. Maar dat is nooit naar buiten gebracht door de Veiligheidsregio. In plaats daarvan kwam er nu een tweet, waarin de Veiligheidsregio nog zeite worstelen met de kwestie, waar Bruinooge met zichzelf al uit geworsteld was. Intern wordt gezegd, dat de communicatie ook misschien wel wat beter had gekund.

Aan de andere kant had ik graag even een belletje gehad toen de consternatie in Heerhugowaard. Dan had ik het allemaal zo uit de Wereld kunnen helpen.Heerhugowaard verbood buiten Bruinooge om een optreden, waarna op sociale Media de vlam in de pan sloeg.

Campings

Bruinooge heeft met het RBT, het Regionaal Beleids Team, dat hem adviseert besloten de maatregelen voor campings en strandhuisjes te versoepelen. Kamperen mocht de laatste weken niet. De centrale sanitaire ruimtes op campings waren gesloten. Alleen huisjes met een eigen wc en douche mochten worden verhuurd. Vanaf nu mogen caravans weer, als ze maar eigen sanitair aan boord hebben. De toiletgebouwen blijven op slot, maar campingeigenaren moeten wel gelegenheid bieden voor het legen van chemische toiletten.

En dan moeten ze natuurlijk wel even praten met de mensen. Dat niet iedereen tegelijk die dingen leeg staat te kieperen.

Voor permanente strandhuisjes geldt hetzelfde beleid. Die met eigen sanitair zijn toegestaan. Chemische toiletten moeten geleegd kunnen worden.

Zorgvuldig

“Voor het overige roep ik iedereen op om de extra ruimte, die het kabinet ons nu biedt, zorgvuldig te benutten. Gebruik je gezonde verstand, zeg ik nogmaals. Waarom naar de stad als iedereen gaat? Waarom dat oude vaste patroon van de zaterdag bijvoorbeeld? Ga een ander moment, of ga terug als het drukker blijkt, dan je dacht. De maatregelen kunnen ook zo maar weer verzwaard worden.

Noordhollands Dagblad, 30 april 202, 21:09

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200430_46052886/Bruinooge-er-ligt-wel-een-verbod-van-de-regering-maar-eris-ook-nog-zoiets-als-menselijkheid

Veiligheidsregio Noord Holland Noord

We zien veel onbegrip en boze reacties over het bericht, dat muziekoptredens bij verzorgingshuizen niet zijn toegestaan. Wij zijn hiervan geschrokken. Voor ons is dit ook een worsteling. We willen natuurlijk voorkomen, dat ergens toeloop en drukte ontstaan, want daardoor kan het Corona Virus zich verspreiden. Je kunt je voorstellen, dat optredens in de open lucht veel publiek trekken, dat is de reden, dat ze in z’n algemeenheid niet mogen. Tegelijk begrijpen we, dat wat afleiding en vrolijkheid voor bewoners van verzorgingshuizen in deze moeilijke tijd heel belangrijk is. Daarom bekijkt de voorzitter van de Veiligheidsregio in het overleg met zijn collega Burgemeesters morgenochtend naar wat er mogelijk is voor de mensen, die het nu erg moeilijk hebben.

Facebook, 30 april 2020, 13:17

Reacties

Wil Ooms
Morgenochtend dus. En dan hoe lang nog steggelen over dit punt? Als jullie namelijk lang vergaderen, dan zijn de oudjes dood, zeker ook omdat de verzorgers(sters) nog steeds zonder beschermingsmiddelen moeten zorgen. Dus praat niet over veiligheid als er een muziekje gemaakt wordt. Sorry hoor, kan hier zo boos over worden.

Janneke Hekman
Helemaal mee eens!

Netty van Konkelenberg
Wil Ooms Helemaal mee eens, als dit nog lang zo blijft doorgaan, klinkt de enige muziek nog voor ze de dodenmars.

Nettie De Peinder-Rosielle
Waar is hier fout?
Optredens bij verzorgingshuizen mag niet.
100 of meer mensen in een lange rij bij Ikea, oranje tom poes , tuincentra of bouwmarkt, mag wel.

Veiligheidsregio Noord Holland Noord
Goedemiddag Wil, de voorzitter van de Veiligheidsregio heeft vanmorgen besloten, dat kleinschalige optredens in de binnentuin, buitenplaats of buiten op het terrein van verpleeg en verzorgingshuizen (onder voorwaarden) zijn toegestaan vanaf vandaag 30 april 2020 (https://www.vrnhn.nl/actueel/2020-04-30-nieuwe-noodverordeningvankracht).
Hartelijke groet, Yildiz | team communicatie
Nieuwe noodverordening van kracht | Veiligheidsregio Noord Holland Noord

Wil Ooms
Veiligheidsregio Noord Holland Noord, dank U wel! Wat zullen de bewoners, dat fijn vinden!

Bea Gout
Al een beslissing genomen???????????????????????? Vanmorgen overleg geweest, toch? Dit is mijn tweede berichtje.

Veiligheidsregio Noord Holland Noord
Hallo Bea, ja zeker!
Kleinschalige optredens in de binnentuin, buitenplaats of buiten op het terrein van verpleeg  en verzorgingshuizen zijn toegestaan vanaf vandaag 30 april 2020. Mits artiesten vooraf toestemming hebben gekregen van de beheerder van het verpleeg of verzorgingstehuis. Het is niet de bedoeling, dat artiesten van tevoren hun optreden promoten. Want het optreden is bedoeld voor de bewoners. We doen een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de artiesten, inwoners en verzorgingshuizen om ervoor te zorgen, dat het optreden geen publiek van buiten trekt.
De noodverordening vind je op https://www.vrnhn.nl/actueel/2020-04-30-nieuwe-noodverordeningvankracht
Met vriendelijke groet, Yildiz | Team communicatie
Nieuwe noodverordening van kracht | Veiligheidsregio Noord Holland Noord

Bea Gout
Dank jullie wel voor jullie reactie! Scheelt een hoop berichtjes van mijn kant! Hoop, dat René Eshuijs en anderen hier zich in kunnen vinden!

Danielle van Keulen
Uiteraard alle begrip, afschuwelijk om zulke lastige besluiten te moeten nemen in deze Corona Virus crisis.
Inmiddels, is iedereen zich bewust van de 1.5 meter afstand.
En zodra er bij een instelling vrolijke noten klinken, hier niet naar toe moeten gaan.
Er wordt vooraf al geen aankondiging gedaan, niet bij bewoners maar ook niet bij familie, iets wat je liever wel doet, want ook de familie heeft het ontzettend zwaar.
Maar geen optie is,omdat de activiteit dan weer te veel publiek trekt. Zij lezen, zien de foto’s en filmpjes achteraf.
Bied ook voor hun een beetje troost.
Een schrale troost, dat hun dierbare nog een momentje van afleiding hebben mogen beleven tijdens dit grote gemis.
Een activiteit hoeft niet dagelijks ook geen uren te duren.
30 minuten volstaat, om de mensen, die al weken van familie en de buitenwereld afgesloten zijn, dat ene lichtpuntje te brengen.

Hoort U muziek?
Dit is geen evenement.
Maar een noodzakelijke afleiding.
Dus loopt of fietst U alstublieft door.

Greet Drijver-van Der Plas
Geen aankondiging vooraf, dat voorkomt dit soort problemen. Alleen in het huis bekend maken. Genieten de bewoners toch.

Danielle van Keulen
Greet, daarom doe ik al bewust geen aankondiging.
Bewoners weten het zelfs niet eens.

Greet Drijver-van Der Plas
Danielle van Keulen Precies, dan moet het kunnen, lijkt mij. Groot plezier voor hen.

Diny Braak
Mooi, dat jullie geschrokken zijn van alle commotie, die hierover is ontstaan. En terecht! Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!! Misschien ook iemand uitnodigen, die mee wil denken over een oplossing voor dit ‘probleem,’ dat wil zeggen een kind en of partner van iemand, die woont in een verpleeghuis? Ik bied me vrijwillig aan.

Ester Krijgsman
Ik heb me al aangeboden, ik heb namelijk ook een aandeel gehad in het aanzwengelen van het probleem van de noodverordening, samen met een collega artiest en twee dames van twee verschillende zorg centra. Niets gehoord helaas. Ik ben namelijk zangeres en verpleegkundige in een zorg centrum, dus kan van beide kanten belichten. Uiteindelijk is doel voor iedereen een veilig, maar ontspannend moment te creëren.

Diny Braak
Ester Krijgsman Jammer, gemiste kans voor hen.

Ester Krijgsman
Diny Braak Tja, misschien wel.

Bernd Brackman
Ester Krijgsman Dat geeft wel aan hoe kwaadaardig en onwillig men is!

Henny de Haas
Er overlijden binnenkort meer mensen in de verzorgingscentra aan het Eenzaamheid Virus dan aan het Corona Virus. Ben blij, dat mijn ouders niet in zo’n huis gevangen zitten. Diep triest en heel veel medelijden met de bewoners en hun naasten.

Sandra Boon
Henny de Haas Niet alleen ouderen zijn eenzaam.

Anita Kuiper
En dat terwijl er geen groepen mensen bij staan te kijken. De ouderen genieten hier enorm van en U gaat het verbieden.
Maar dan wel de skatebaan weer openen?! Ik kan hier met mijn verstand niet bij. Denkt U nu echt, dat de jongeren zich nu wel aan de regels gaan houden?
De mensen, die zich aan de regels houden, worden gestraft met geen muziek meer mogen ontvangen en de jongeren, die overal lak aan hebben worden beloond met weer regels mogen overtreden in het skatepark.
Geen woorden voor!!!!

Jetty van Klaveren
Anita Kuiper Helemaal mee eens, schandalig gewoon!!!

Els de Vos
Zijn de mensen nu echt zo DOM. Regels zijn er niet voor niets hoe moeilijk ook. Muziek en zo voort. Dit trekt mensen aan en dat is wat we moeten voorkomen wil het Corona Virus zich niet verspreiden. Er zijn ook nog genoeg mensen, die zich niet aan de regels houden.

Nettie De Peinder-Rosielle
Laat dan al die mensen, die niet in de verpleeghuizen zitten, lekker thuis blijven, doen wij ook, zelfs als er gezellige muziek te horen is en laat die oudere in de verpleeghuizen gewoon genieten van dat half uurtje in de week. En vaak is het op binnenpleinen en kunnen er helemaal geen toeschouwers bij komen.

Nettie De Peinder-Rosielle
Els de Vos Ouderen op hun eigen terras of balkon. Muzikanten op zeker 20 meter op binnenplein of grasveld, mag niet.
Rijen van 100 of meer mensen Ikea, oranje tom poes, bouwmarkt of tuincentra, mag wel.
Wat klopt er niet?????????

Sannie Met
Els de Vos, er bestaat ook nog zoiets als in oplossingen denken in plaats van meteen dingen te verbieden en met boetes te gaan dreigen, dat heet kleutergedrag.

Els de Vos
De Peinder-Rosielle er zal gerust over nagedacht zijn, ze zitten er immers niet om de mensen te plagen maar om te beschermen en natuurlijk gunnen ook deze mensen bewoners in tehuizen plezier en genot . Maar wat, wat als er toch iets overkomt en het Corona Virus om zich heen slaat, WAT DAN! Dan wijst een ieder met zijn vinger: hoe hadden jullie dit kunnen doen, en jullie hadden er een stokje voor moeten steken . Nogmaals de regels zijn er niet voor niets hoe triest ook.

Els de Vos
Nettie De Peinder-Rosielle Mee eens het zou fantastisch zijn als het op die manier zou kunnen . Maar er zijn altijd mensen, die zich er NIET aan houden en nogmaals ik gun ieder zijn plezier zeker deze mensen.
Maar veiligheid boven alles.

Nettie De Peinder-Rosielle
Els de Vos Dat zijn niet de ouderen, want die mogen en kunnen geen kant op. Die hoeven niet de dupe te worden van de rest, die moeten gewoon thuis blijven.

Judith Amy
Els, als al die mensen, die nu in de tehuizen wonen, zich vroeger altijd aan de regels hadden gehouden zonder protest hadden wij niet de maatschappij voor Corona Virus. We zijn geen makke schapen.

Anja Ruijs
Judith Amy Wat een ráre opmerking, raakt kant noch wal.

Inge Verbaan
Els de Vos Laat me eens raden.
Zelf zeker geen ouder, die zit weg te kwijnen op een kamertje in een verpleeghuis? Anders had je er zeker wel anders op gereageerd! Niet de mensen in de verpleeghuizen, die het toch al heel moeilijk hebben, moeten gestraft worden, om dit kleine beetje plezier wat ze gebracht wordt af te nemen, maar de domme mensen die van buitenaf komen om te kijken. Die moeten beboet worden, want die weten beter!

Wil Ooms
Wil Ooms Els de Vos Als ze er niet zijn om de mensen te plagen, maar om de mensen te beschermen, dan zorgen ze er voor dat er morgen bakken vol met beschermende spullen staan voor het verzorgend personeel. Als nu het Corona Virus daar toeslaat is het de schuld van Rutte en consorten, die er maar niet in slagen om alleen al genoeg mondkapjes in te slaan. En de Veiligheidsregio NHN zijn geen haar beter.

Wil Ooms
Judith Amy Wat een ontzettend vreemd antwoord.

Bernd Brackman
Els de Vos U geeft niet blijk van veel empathie met de zwakken. En U heeft bepaald geen idee van troost volgens mij.

Els de Vos
Wel, ik heb voldoende inlevingsvermogen om te beseffen, dat zo gezond mogelijk blijven belangrijker is, dan als het andere hoe moeilijk ook. Wie bent U om te oordelen, of ik geen idee heb van troost. Misschien een troost voor U, dat ik zelf ook tot die groep behoor, die thuis zit al die tijd en nergens kom en weet U waarom, omdat ik hier goed doorheen wil komen en nog niet genoeg heb van dit leven. Maar goed, dit is uw visie en dat mag natuurlijk. Ik gun iedereen echt het allerbeste. Alleen waarom risico lopen?
En natuurlijk is het te zot, dat er te weinig beschermingsproducten zijn voor de zorg.

Anoek Ortelee
Els de Vos der Gaan meer ouderen dood door eenzaamheid. Dan door Corona Virus. Zeker in het verzorgingstehuis. Daar weten 90% niet eens hoe en laptop, tablet, telefoon of Facebook werkt.

Sandra Boon
En welke doelgroep zien jullie als waar het erg nodig is. Ik hoop niet alleen de ouderen. Er zijn zoveel meer doelgroepen, waar nog niets! voor is gedaan. Bivoorbeeld GGZ Heiloo.

Ester Krijgsman
Dit geldt voor alle zorgcentra in dit geval! Ook GGZ, ook de gehandicaptenzorg. De woordkeuze is verkeerd, ze bedoelen eigen woonzorg centra!

MixedMingle Coverduo
Sandra Boon Overigens was de opzet van een collega van je, die ons geregeld had, om morgen bij jullie te komen zingen met mijn MixedMingle Coverduo, maar directie gaf geen toestemming, helaas. Op zich begrijpelijk, want buiten was geen optie in verband met de weersvoorspellingen en binnen is gesloten, neem ik aan. Misschien kunnen we T nog eens inhalen.

Marjo Arens
Verpreid staat iedereen hier al, zelfs de Koning zag dat, niemand ziek hier.
Juist compliment aan iedereen.

Anna Brouwer
Diezelfde voorzitter van de Veiligheidsregio heeft wel weer sinds vandaag de skatebanen in Alkmaar opengesteld. Die in eerste instantie waren gesloten, omdat daar veel te veel jongeren (en oudere jongeren) waren, die zich na herhaalde waarschuwingen niet aan de regels hielden. Beetje met twee maten meten, meneer Bruinooge!

Bonnie de Ruijter
Jammer, dat jullie hier alleen optreden. Elke dag en nacht grote groepen van 20 tot en met 25 jarige, die samenscholen en geluidsoverlast maken. Dan bel ik met de politie en dan krijg ik te horen: we zijn onderbezet. Werk zelf in de zorg. Pak die mensen aan.

Annemiek Vredenburg
Bonnie de Ruijter Klopt, hier ook. Hele groepen jongeren in het park.

Rien Zwart
Echt onbegrijpelijk, dat enkel er al over nagedacht wordt om bij mensen, die het al bijzonder zwaar hebben ook nog eens dat kleine beetje vertier weg te halen. Sorry, daar heb ik geen enkel goed woord voor over. Het laat wel zien, hoe de macht wil spreken. Beseft U wel, dat dit juist meer burgerlijke ongehoorzaamheid zal oproepen. Zure ambtenaren mogen wat mij betreft van hun troon gestoten worden. Want dit besluit laat echt jullie augurk gebruik zien! Jullie zouden eigenlijk begrip moeten hebben voor al die mensen, die hun medemens een muzikale groet brengen. Zodat ze weer even blij kunnen zijn.

Nettie De Peinder-Rosielle
Zo moeilijk kan het niet zijn, laat die oudere mensen heerlijk genieten van al die prachtige vrijwilligers,muziek en zang en zet er een paar mensen bij die de toeschouwers wegstuurt of in toom houdt, onze oudere en gehandicapte medemensen worden al afgezonderd en binnen gehouden, moeten dan die toeschouwers ook nog hun laatste gezelligheid weg nemen. Dat jullie dat doen, ik begrijp er niks van.

Marja Ottens
Nettie De Peinder-Rosielle Helemaal mee eens, dit kan niet zo moeilijk zijn.

Antoinette Kuiper
Jullie moeten je doodschamen, geen erehagen, geen ouderen een verzetje geven. We worden door jullie behandeld als een stel kleuters, compleet doorgeslagen. Geen pleziertje voor niemand, terwijl iedereen inmiddels doordrongen is van de 1,5 m regel.
Ook niemand naar de camping onder het motto, dat het te veel verkeer oplevert , terwijl op de Veluwe wel campings open zijn, terwijl daar veel meer Corona Virus heerst. Ga lekker door met betuttelen en het draagvlak van de maatregelen verminderd zienderogen.

Peter Olde Scholtenhuis
Goed, dit bericht , anders komt er steeds meer onduidelijkheid.
Waar de mensen alleen zijn en opgesloten zitten, hoort een klein verzetje te zijn .
En natuurlijk waar eventueel mensen op afkomen, doe niet zo eigenwijs en hou je aan die 1.5 meter zonder dat er gehandhaafd moet worden.
Want dan krijg je dit soort verhalen, dus als je iemand een leuk uurtje gunt, blijf dan uit de buurt en hou je er aan.
Basta!

Karin Heijmans-Limmen
Vaak is het optreden in bijvoorbeeld een besloten tuin of omgeving. Zorg dan, dat er geen ophoping van mensen kan komen. Voor de ouderen is dit het enige, dat zij momenteel hebben om naar uit te kijken!

Sabrina Stuut
Ik vindt dit niet kunnen. Die mensen in die verzorgingshuizen hebben het al moeilijk en dan wordt dit afgepakt, terwijl er gewoon aan de regels wordt gehouden van de 1,5 meter. Echt belachelijk dit, terwijl er niet eens mensen bij zijn als het op eigen terrein is, echt raar dit.

Karin Van Den Bos Wynstroot
Was op Nederland 1 verzorgingshuis. Ze vertelde die mensen daar leven anderhalf jaar nog. Er zijn al twee maanden ontnomen van deze mensen en nu nemen jullie hun laatste jaar hun pleziertje ook nog af. Schande!

Rita Koppedraaijer
Ach, ach, ach, hou toch eens op met overdrijven en paniek zaaien! Alsof er een popconcert wordt aangeboden en daar massaal mensen op af komen.
Gun die mensen, die al geen kant op kunnen, hun pleziertje.

Jetty van Klaveren
Natuurlijk, dit ook weer afpakken van de geïsoleerde en éénzame oudere!!
En waar zijn de BOA’s dan om de toegesnelde menigte te manen om voldoende afstand te nemen?
Nee, die zie je niet, nemen hun taak niet serieus, dat blijkt wel weer.
Dan ook graag controleren bij de Lidl en Aldi, waar de mensen op een kluitje boodschappen lopen te doen, omdat er teveel mensen binnen zijn.
En bij de Deen lopen ook het personeel en vakkenvullers strak langs je heen, ook geen enkele controle.
Doe daar ook eens wat aan, in plaats van de oude mensen, het beetje vertier, dat ze nog hebben, afhandig te maken, diep triest!!!!!!

Elly Brouwer
Nou, groepsvorming valt wel mee hoor, het is geen festival. Soms enkele kinderen van de bewoners, zelf gaan ze dit ook nog FF afnemen. We kunnen beter naar de Ikea gaan.

Mary Zijp
Het enige zinnige aan de maatregelen vond ik, dat er geen reclame gemaakt mag worden. Geen publiek van buitenaf maar alleen voor de bewoners. Dat moet toch kunnen.

Jeroen Pieter Visser
Natuurlijk is er veel onbegrip! Wat een waardeloze regel. Die mensen hebben al zo weinig, en neem je dit ook nog van ze af. Zorg er dan voor, lees Veiligheidsregio, dat dit soort initiatieven goed en veilig begeleid worden. En niet van een kantoor op drie hoog, dit soort mooie ideeën de nek omdraaien. Schaam je.

Jetty van Klaveren
En waarom gaan de skatebanen dan weer open?
En er staan lange rijen bij de Ikea en de tuin centra’s, en dat mag allemaal wel, en dat is niet gevaarlijk voor de verspreiding van het virus?
Last me niet lachen, dit slaat helemaal nergens op, ik woon tegenover Leekerweide in Enkhuizen, en heb nog niet gezien, dat er veel mensen op een kluitje stonden te luisteren.
Hoe durven jullie dit ook nog van de eenzame oudere af te pakken, ga jullie eens diep, diep schamen!!!!!
Te walgelijk voor woorden, wat zijn jullie diep gezonken stumpers!!!!

Diana de Haas
Het enigste, waarvan ze zijn geschrokken, is, dat mensen niet alles pikken als makke schapen onder de noemer veiligheid voor het Corona Virus. Dus dit besluit wordt ingetrokken en of aangepast, let maar op! En terecht, het ken te gek ook.

Tineke Van Ammers
Dit gaat veel te ver. Als jullie eens weten wat het met onze bewoners doet, en dan dit ook nog afnemen??? Bij ons hebben we de ervaring niet, dat ze met kluitjes bij elkaar gaan staan, sta zelfs met trots te kijken hoe ze met gepaste afstand staan te kijken. En als er mensen zijn, die het bij andere huizen wel doen, dan mag je wel bij ze thuis gaan kijken ook.
Dit mag NIET gebeuren, muziek, een beetje vreugde in deze voor hun zo onbegrijpelijke tijd. Jammer, dat jullie niet kunnen komen kijken.

Erik van Galen
Nee, wel de Ikea open, waar 600 tot 700 man naar binnen gaan

Machteld Prinsse
Erik van Galen Precies

Lies van der Pal
Doe FFFF normaal zeg. Dat is het enige, waar de ouderen nog van kunnen genieten. Pak ze dit vertier AUB niet af. Ik vindt dat onmenselijk.

Simone Kucki
Ik snap, dat er regels zijn maar als ik dan de rijen bij IKEA of tuin centra’s zie, begrijp ik er werkelijk helemaal niets meer van.

Selma Rijpkema
T is ook van de zotte om dit te doen, bekende artiesten ja, dat moet je niet willen, dat trekt publiek, maar gewoon een gezellige hobbyist, straatmuzikant, wat is daar mis mee. Laat toch lekker gaan. T is voor de bewoners niet voor groepsvorming van buitenstaanders.
Het gebeurd meestal ook nog es op T erf van tehuis. Please draai T terug.

Nathalie Pol
Al die verzorgingshuizen hebben een binnenplaats of een stuk privé terrein, dat is super makkelijk te realiseren!

Johan Westerhout
Terecht, dat mensen boos zijn, zakkenvullers denken altijd eerst aan zichzelf, voordat ze aan de kwetsbare groep in onze samenleving denken

Trinida de Kraker-Freudenau
Zet er zolang het duurt een handhaver bij, die oplet dat alles ‘klein, leuk en veilig blijft en voorbijgangers. die niet thuishoren in de straat of bij het complex verder stuurt.

Anny Veldman-Mooij
Hoe is het mogelijk, dat er iemand is, die zoiets maar bedenkt. Dit is het enige, dat die mensen nog hebben. Onbegrijpelijk.

Heidi de Jong
Anny Veldman-Mooij Inderdaad welke zieke geest bedenkt het om te verbieden.

Katinka de Boer
Schandalig, er is deze mensen al zoveel ontnomen, gun ze één uurtje in de week!!!

Erwin John Fillet
Gewoon de optredens door laten gaan in de open lucht!

Anneke van Nuland
Het is al erg genoeg, dat alle leuke te doen dingen niet meer kunnen, maar vertrouwen zij die mensen, die nu opgesloten zitten wat willen vertieren. We denken mee en wees blij, dat ze dit doen.

Sannie Met
Dan moeten jullie in oplossingen gaan denken in plaats van dit!!!!!!! Meteen met boetes te gaan gooien en dingen gaan verbieden. Jullie moeten je schamen, heb totaal geen medelijden met jullie.

Corinne Nieman
Behandel de ouderen maar als kleuters, laat ze verdomme zelf bepalen hoe zij de laatste levensfase doorbrengen. Dit is mensen gevangen zetten en de liefde ontnemen. Walgelijk en crimineel beleid.

Edouard Van de Velde
Boze reacties zijn terecht. Je kunt je voorstellen dat optredens in de open lucht veel publiek trekken“. Dit is niet waar. Ik had tot nu toe vijf keer opgetreden voor verzorgingshuizen, ik buiten op het gras (privé terrein) en mensen op het balkon. en uiteindelijk, heel erg blij kwetsbare mensen (wat toch ondanks wat jullie denken wel nodig is voor de maatschappij) En nee, het trok geen publiek van buitenaf. Je neemt veel meer risico’s om boodschap te doen bij Albert Heijn. Of IKEA. Zagen jullie de foto’s van de files? Met geen 1,5 meter afstand.

Bernd Brackman
Jullie volstrekt ongepaste barbaarse gedachten zijn buitengewoon beschamend en kwaadaardig. Ga jullie diep schamen, graag. En probeer iets te weten te komen over je onderwerp!

Judith Amy
Kunnen de mensen van de Veiligheidsregio eens de definitie van laatste levensfase leren?
Geef die mensen dat verzetje en hun verzorgers ook!!!

Silvia Minneboo-Duinmayer
Ja dat snap ik, maar de kwetsbaarste groep zit binnen!! (mijn ma woont in avondlicht en kijkt vanaf haar balkon)
Laten we het eens hebben over de IKEA??

Karin Van Den Bos Wynstroot
Silvia Minneboo-Duinmayer Precies, te gek voor woorden het één mag wel. Het andere niet zo werkt, dat trekt dan alles gelijk die mensen genieten hiervan, net als die mensen, die naar de Ikea gaan

Edd Appelman
Silvia Minneboo-Duinmayer Of de supermarkt, bouwmarkt, en zo voort.

Wilma Ham
Alle begrip.
Voor probleem is vast een oplossing. Kijken naar wat wel kan.

Erwin John Fillet
Uitkomst?

Veiligheidsregio Noord Holland Noord
Goedemiddag Erwin,
Kleinschalige optredens in de binnentuin, buitenplaats of buiten op het terrein van verpleeg en verzorgingshuizen zijn toegestaan vanaf vandaag 30 april 2020. Mits artiesten vooraf toestemming hebben gekregen van de beheerder van het verpleeg of verzorgingstehuis. Het is niet de bedoeling, dat artiesten van tevoren hun optreden promoten. Want het optreden is bedoeld voor de bewoners. We doen een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de artiesten, inwoners en verzorgingshuizen om ervoor te zorgen, dat het optreden geen publiek van buiten trekt.
De noodverordening vind je op https://www.vrnhn.nl/actueel/2020-04-30-nieuwe-noodverordeningvankracht
Met vriendelijke groet, Yildiz | Team communicatie
Nieuwe noodverordening van kracht | Veiligheidsregio Noord Holland Noord

Erwin John Fillet
Veiligheidsregio Noord Holland Noord Dat is goed en groot nieuws! Dank voor de update.

Heidi de Jong
Zolang het niet aangekondigd wordt, dat er muziek komt valt de toestroom echt wel mee.

Nettie De Peinder-Rosielle
En anders de toestroom weg sturen. BOA‘s?

Heidi de Jong
Welnee, zo ver is het nog nergens geweest.

Nettie De Peinder-Rosielle
Heidi de Jong Maar als dat het probleem nou is, is dat toch gewoon simpel op te lossen, geen toestroom, dan is er zo wie zo geen probleem. Wel toestroom, dan weg sturen. Simpel genoeg. Ik sluit de vergadering,

Erik van Galen
Ooit van omdenken gehoord, NHN, wordt eens tijd dan.

Cor Dol
Van de pagina van de Veiligheidsregio zelf: “Leed en schade voorkomen en beperken. Dat is wat wij willen als Veiligheidsregio. Dat kunnen we niet alleen: we doen dit samen met inwoners, ondernemers en onze keten partners.” Het genomen besluit staat hier volkomen haaks op. Samen met inwoners? Geen sprake van, toch?

Peter Hollenberg
Maar Ikea mag wel open?? Beetje dubbel gevoel zo.

Desiree De Boer-Buijs
Peter https://www.nu.nl/280468/video/Ikea-weer-open-lange-rij-bij-winkel-in-Delft.html
IKEA weer open: lange rij bij winkel in Delft.

Peter Hollenberg
Desiree De Boer-Buijs dat bedoel ik dus..

Stephany van Toornburg
We hebben een binnentuin en er komt alleen bewoners en wat personeel. Iedereen houdt zich aan de regels. Wanneer er georganiseerd wordt, wordt dit niet rondgebazuind, zodat er niemand van buitenaf komt. We volgen de regels. Bewoners gaan achteruit, familie is afwezig, geen of weinig activiteiten. psychologen, ervaringsdeskundigen komen bijeen om een plan te maken voor versoepeling van contact maken. Dit is gehoord en nu komt een versoepeling, die sommige huizen contact toestaan. En dan nu activiteiten, zoals optredens mogen niet doorgaan, lijkt me het tegenovergestelde. Wel contact, geen plezier, het enige wat verlichting geeft voor bewoners, maar ook personeel. Kan dit anders?

Veiligheidsregio Noord Holland Noord
Beste Stephany, De voorzitter van de Veiligheidsregio heeft vanmorgen een nieuw besluit genomen. Kleinschalige optredens in de binnentuin, buitenplaats of buiten op het terrein van verpleeg en verzorgingshuizen zijn toegestaan vanaf vandaag 30 april 2020. Mits artiesten vooraf toestemming hebben gekregen van de beheerder van het verpleeg of verzorgingstehuis. Het is niet de bedoeling, dat artiesten van tevoren hun optreden promoten. Want het optreden is bedoeld voor de bewoners. We doen een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de artiesten, inwoners en verzorgingshuizen om erv oor te zorgen ,dat het optreden geen publiek van buiten trekt.
Met vriendelijke groet, Yildiz | Team Communicatie

Stephany van Toornburg
Veiligheidsregio Noord Holland Noord beste Yilzis, bedankt voor uw bericht. Namens onze bewoners hartelijk dank dat we mogen door gaan met muzikale activiteiten. Dat is voor bewoners en personeel nog een klein beetje geluk. Wel waren we weer creatief bezig in huis, want onder ons zijn ook muzikale zusters.

https://www.facebook.com/veiligheidsregio/posts/855665581510506

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Piet+Bruinooge
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=verzorgingshuizen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Veiligheidsregio
https://robscholtemuseum.nl/?s=Veiligheidsregio+Noord+Holland+Noord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Regionaal+Beleids+Team
https://robscholtemuseum.nl/?s=noodverordening