Michiel Snik – Gemeenteraad Den Helder lijkt op een dictatuur

NHD, 24 maart 2016

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/

3 Comments

 1. Taalgebruik is zo belangrijk en heeft zo’n grote invloed op ons denken, dat ik blijf protesteren tegen de term ‘Het recht van de sterkste’. Dat moet zijn; Het onrecht van de sterkste die zijn macht misbruikt.

  Overigens vind ik het wel sterk van burgemeester Schuiling dat hij een keer zonder duur gekocht onderzoeksrapport probeert recht te kletsen wat volstrekt krom is. Maar helaas komt het de kwaliteit van zijn leugens niet ten goede. De Rijdende Rechter zegt immers altijd; Als het formele recht tot een volstrekt onaanvaardbare uitkomst leidt, dan moet je het aan de kant schuiven. Goed luisteren naar minderheden behoort zelfs internationaal gezien tot kern van de kernwaarden van democratie. Speuren naar formele rechtsregels, die de kern van ons staatsbestel en van democratie aantasten zoals Schuiling hier doet, is echt schandalig. Wanneer ontdoen we ons eindelijk van deze afschuwelijke man?

 2. Mijn interpretatie van het recht: In het belang van de gemeenschap zoeken naar rechtvaardigheid.

  De interpretatie van het recht door Koen Schuiling: Zoeken naar sluwheden die slechts het vergroten van je persoonlijke macht dienen.

  Schuiling gaat het ver schoppen in het kalifaat van Erdogan. Minstens tot burgemeester van Amsterdam.

 3. De Tirannie van de meerderheid;

  “Er zijn mensen die beweren dat, met betrekking tot de zaken waar het belang in stelt, het volk nooit de grenzen van recht en redelijkheid zal overschrijden en dat men daarom zonder vrees de meerderheid die dat volk vertegenwoordigt, alle macht in handen kan geven. Niemand ontkent dat alleenheersers misbruik kunnen maken van de hun toevertrouwde macht. Hoe kan men dan staande houden dat een almachtige meerderheid dat niet zou doen? Veranderen mensen soms van aard wanneer ze zich een groep vormen? Ik hecht hier alleszins geen geloof aan en weiger het absolute beschikkingsrecht evenmin aan één man als aan meerdere te geven. Er is geen gezag op aarde, hoe respectabel op zich ook, dat ik zonder controle en zonder tegengewichten zijn gang zou laten gaan.”

  Alexis de Tocqueville.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.