Michiel Snik – Column: Spoedhulp

Ik zal me doodvechten voor behoud van een goed ziekenhuis in Den Helder, zei burgemeester Koen Schuiling een maand geleden tijdens de extra gemeenteraadsvergadering over de toekomst van het Gemini.

Een week later lag een brief van de burgemeester bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) waarin hij zijn zorgen uitte over het dreigende vertrek van de complexe hartzorg naar het ziekenhuis in Alkmaar. In Den Helder wordt gevreesd dat hiermee figuurlijk het hart uit ziekenhuis wordt gehaald en dat van het Gemini uiteindelijk niet meer dan een polikliniek overblijft. Zodat Nieuwediepers en Texelaars voor tal van medische handelingen straks naar Alkmaar moeten reizen. In de reactie van de NZa op de brief van Schuiling, die deze week op het stadhuis werd afgeleverd, wordt met geen woord gerept over de hartzorg. Wel wordt gemeld dat spoedeisende hulp en acute verloskunde in het Gemini blijven. Wat logisch is, want anders kan het ziekenhuis niet aan de wet voldoen waarin staat dat iedere Nederlander binnen 45 minuten in een ziekenhuis moet kunnen zijn. En wat meldt de gemeente daarop in een officiële verklaring? ’Het college is blij met de brief van de NZa omdat wordt bevestigd dat spoedeisende hulp en acute verloskunde in het ziekenhuis blijven.’ Dat heet je met een kluitje het riet in laten sturen.

NHD, 17 september 2016 7:27 , Laatste update : 19 september 2016 7:44

Reacties:

Wil Ooms
Burgemeester is een beetje dom he, zou Maxima zeggen

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28514962.ece/Spoedhulp_

1 Comment

  1. Een brief schrijven nadat je als College op de vingers bent getikt en nadat er zeer kritische inspraak tijdens de raadsvergadering is geweest is zeer klachtwaardig. En dan genoegen nemen met het antwoord van de NZA is zo zwak dat geconcludeerd kan worden dat het College hierin heeft gefaald met dramatische gevolgen voor de burgers van Den Helder, Texel en omstreken…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image