Michiel Lieuwma – Boze Geesten Podcast (19) Post Woke met Stefan Ruitenbeek + Zihni Ozdil – Uit Zihnigasten (30) Michiel Lieuwma over Lukkassen + (8) Beschuldigd van Verkrachting met Jini Jane

Jini Jane, Honeypot at Keeping It Real Art Critics (KIRAC) (foto Twitter)
Stefan Ruitenbeek van Keeping It Real Art Critics (foto Twitter)

Boze Geesten Podcast (19) Post Woke met Stefan Ruitenbeek

Gepubliceerd 21 oktober 2021

2 uur 41 min

Volgende week gaat de nieuwe Film van KIRAC (Keeping It Real Art Critics) in Première. De Film vangt aan met een Oproep van Jini Jane op GeenStijl om als Links Universiteit van Amsterdam Meisje Seks te hebben met Rechtse Mannen. Een Reactie komt van Sid Lukkassen, een van de Intellectuelen uit de Stal van Forum voor Democratie. De Film van KIRAC is de Doorgedraaide Registratie van deze Absurde Afspraak en de Onvermijdelijke Val.

Ruim een week voor de Daadwerkelijke Première is de Verwarring Compleet: Activisten proberen met Comments, Kots Emoticons, Pamfletten, Filmpjes en Petities de Première in De Balie te Verhinderen. Deze Activisten schijnen te denken, dat de Film gaat over de Gecancelde Kunstenaar Julian Andeweg, die in deze Film in zijn geheel niet voorkomt Andeweg is een Onderwerp is van een Toekomstig Filmproject. Ook het Onderwerp van deze Film, Sid Lukkassen, is Controversieel Ruim Voordat Mensen de Film Werkelijk hebben Gezien. Twitteraars maken zich Grote Zorgen om zijn Welzijn en noemen hem opeens Ontoerekeningsvatbaar. Dit zijn Veelal Dezelfde Mensen, die Lukkassen Graag Afschilderden als Levensgevaarlijke Nazi (waarbij zijn Vermeende Ontoerekeningsvatbaarheid Geen Overweging was.

Mag je wel een Portret Maken over Iemand, die Gecanceld is? Mag je een Niet Fictief figuur Gebruiken in een Spraakmakende Film? We zijn Opgegroeid in een Vrije Open Samenleving, waarin deze Vorm van Kunstenaarschap Niet Alleen Hoog werd Gewaardeerd, maar zelfs werd Toegejuicht. Vandaag de dag echter, vinden wij ons Terug in een Wereld, waarin deze Artistieke Vanzelfsprekendheden Meer en Meer Onder Vuur komen te liggen. Zelfs bij De Balie is inmiddels een Fractie Gezwicht voor het Agressieve Activisme en heeft de Première Veranderd in een Debat óver deze Film.

Keer op Keer gebeurt Hetzelfde rondom de Films van KIRAC. Met een Onbevangen Blik plaatst KIRAC deze Films in het Midden van de Sociale Verwarring, waarbij de Film als Prisma functioneert die het Licht naar alle Kanten weerkaatst en zo de Wilde Gedragingen er omheen Zichtbaar maakt. Op Balzaciaanse Wijze verwordt de Samenleving zo tot Bombastische Lachspiegel, waarin iedereen Met Zichzelf wordt Geconfronteerd en Zich van Zijn Lelijkste Kanten laat zien.

De Films van Stefan Ruitenbeek, Kate Sinha en Tarik Sadouma vormen een Frisse Mix van Doorwrochte Intelligentie en Grote Moed. Gedrieën zijn zij Wegbereiders van een Nieuwe Avantgarde. De Films van KIRAC vormen een Baken van Hoop voor Iedereen, die wil nadenken, Voorbij de Heersende Chaos, Gekte en Zombificatie, over wat een Post Woke Wereld kan zijn.

PATREON https://www.patreon.com/bozegeestenpodcast

https://open.spotify.com/episode/25b3CV3HFDgZWnRBcAcajl

Uit Zihnigasten (30) Michiel Lieuwma over KIRAC, Sid Lukkassen en Porno

Zinhigasten (30) (foto YouTube)

Gepubliceerd 11 okt. 2021

Zihni Ozdil

Uit Zihnigasten (30) https://youtu.be/HVL7pqUvwpI

Reacties
https://youtu.be/41ZIyZSHHmM

Boze Geesten Podcast (8) Vals Beschuldigd van Verkrachting met Jini Jane

Jini Jane (1) (foto Twitter)

Jini Jane (2 ) (foto Twitter)

Jini Jane (3 ) (foto Twitter)

In de Nasleep van de #MeToo Beweging wordt Jini Jane op haar Studentenvereniging van de Universiteit van Amsterdam (UVA) aan de Afdeling Filosofie Valselijk Beschuldigd van Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag en of Verkrachting. Ze mag Niet Weten Wie de Beschuldiging heeft Geuit en ook Niet Waarvan ze Precies wordt Beschuldigd. Daarmee komt zij in een Kafkaësk Doolhof terecht. De Filosofie Afdeling blijkt Op Geen Enkel Niveau in Staat om Zich Tot de Situatie te Verhouden, wil zich er Niet Inhoudelijk over Uitspreken en is Niet Geïnteresseerd in het Socratische Gesprek, dat je Na een Beschuldiging zou Verwachten.

In deze Aflevering bespreken we de Kwestie Uitgebreid na. Ook bespreken we hoe je Grensoverschrijdend Gedrag zou moeten Interpreteren in een Vrije, Open Samenleving, wat zo Problematisch is aan alle Nieuwe Voorstellen omtrent Consent en hoe een Ideologische Blik sinds #MeToo het Inhoudelijke Gesprek over Seks ondermijnt, ondergraaft en Onmogelijk maakt.

PATREON https://www.patreon.com/bozegeestenpodcast

https://open.spotify.com/episode/3I9lrh93NcGjVjm9DLEuSa?si=XnPTivc5Tz-pK95XZQUmiA