Micha Kat – Lees mee met vluchteling Micha Kat (76): Ayn Rand | Atlas Shrugged

Het gevoel wordt steeds sterker: het is niet langer mogelijk te leven en te functioneren in de wereld, zoals die er thans uitziet. Overal heeft de waanzin alles en iedereen in de greep, alles wat mooi en goed is, en kwaliteit biedt, wordt verwoest, terwijl leugens, corruptie, machtsmisbruik en collaboratie worden beloond. Vaak droom ik erover om net, zoals in het magnum opus van Ayn Rand Atlas Shrugged (1957) in ‘staking’ te gaan samen met alle mensen, die nog wel staan voor SCHOONHEID en WAARHEID en te ontsnappen naar een geheime locatie om daar een eigen samenleving te beginnen, waar de media wel de waarheid brengen, waar mooie musea met KWALITEIT niet worden geliquideerd door pedofiele burgemeesters ten gunste van tentoonstellingen van ‘opgepimpte penissen’ en waar geen mensen aan de macht zijn, die samen met ‘deep states’ vliegrampen stagen, waarbij honderden landgenoten om het leven komen. In het boek van Rand komen deze samen samen in een verborgen vallei, die voor de pedo buitenwereld onvindbaar is. Deze ‘geheime samenleving’ is opgezet door John Galt, een magische figuur, die een motor heeft uitgevonden die ‘atmosferische energie’ kan omzetten in ‘echte energie’, waardoor de hele wereld toegang kan krijgen tot free energy. Uiteraard wordt dit door de pedo samenleving niet geaccepteerd, net zomin als de grote uitvinding van een andere hoofdpersoon in het boek, Hank Rearden, die met zijn onslijtbare ‘Rearden steal’ de veiligheid van spoorlijnen en gebouwen enorm kan vergroten. De staat dwingt iedereen het slechte staal te kopen van Orren Boyle, omdat die in de juiste ‘netwerken’ zit. Rearden wordt in opdracht van de staat door de ‘media’ kapot geschreven. Dat honderden mensen zullen omkomen door ‘rampen’ als gevolg van het slechte staal – dat interesseert de overheid geen reet.

De Staat, die alles wat AUTHENTIEK is, verwoest ten gunste van de ALGEMENE NORM, individualiteit en kwaliteit uitschakelt ten faveure van het COLLECTIEF: dat zijn de grote thema’s van Ayn Rand, zoals ik eerder heb beschreven in deel 12 van deze serie (https://robscholtemuseum.nl/micha-kat-lees-mee-met-vluchteling-micha-kat-12-ayn-rand-the-fountainhead/). Steeds meer alarmerende en krankzinnige gebeurtenissen, die zo afkomstig zouden kunnen zijn uit het werk van Rand, laten zien hoe profetisch haar visie was – reden natuurlijk waarom haar werk vanaf het begin door de macht werd gedemoniseerd, maar de laatste jaren enorm wint aan populariteit, omdat steeds meer mensen ontdekken, dat alles precies zo verloopt als zij heeft voorspeld. De hele waanzin rond ‘Russia gate’ in de VS, waarin een compleet corrupt, pervers en crimineel regime zich overeind probeert te houden via de meest waanzinnige leugens en complotten – waarbij het juist haar tegenstanders beschuldigt van het brengen van ‘nep nieuws’, de situatie rond het Rob Scholte Museum, dat moet worden gesloten, omdat het volk geen echte kunst mag zien, maar wel ‘opgepimpte penissen’, het MH 17 verhaal, waarbij een minister president het volk niet dient, maar uitmoordt – dat laatste doet sterk denken aan een van de beste scenes uit Atlas Shrugged, waarin een trein met een coal burning motor een tunnel binnen rijdt, die geen ventilatie heeft, waardoor alle 300 inzittenden om het leven zullen komen. Het management van de railroad company weet het, de overheid weet het, maar niemand grijpt in: de ‘reputatieschade’ voor de onderneming en de ‘politieke gevolgen’ voor de overheid wegen zwaarder dan het leven van de mensen. ‘Rand’s stated goal for writing the novel was “to show how desperately the world needs prime movers and how viciously it treats them” and to portray “what happens to the world without them”, zo lezen we op Wikipedia. Dit is precies wat er in het Nederland van Mark Rutte gebeurt: alle ‘prime movers’ worden kapot gemaakt – Rob Scholte, de familie Poot van Chipshol, Ferdy Roet, Pieter Omtzigt, Pim Fortuyn, Fred Spijkers, Ayaan Hirsi Ali, Wim Dankbaar, Roelie Post: het zouden allemaal karakters kunnen zijn uit Atlas Shrugged – net als Joris Demmink, Ed Nijpels, Bart Mos, Jan Wolter Wabeke en Pieter Jaap Aalbersberg. Sterker nog: dit is hoe Rand een van de inzittenden beschrijft in de gedoemde trein als die de tunnel in rijdt:

The man in Roomette 7, Car No. 2, was a journalist who wrote that it is proper and moral to use compulsion “for a good cause,” who believed that he had the right to unleash physical force upon others – to wreck lives, throttle ambitions, strangle desires, violate convictions, to imprison, to despoil, to murder – for the sake of whatever he chose to consider as his own idea of “a good cause” (…)

Dit is een andere gedoemde treinreiziger (meer via deze link: https://www.patheos.com/blogs/daylightatheism/2014/12/atlas-shrugged-midnight-train-to-death-part-iii/):

The man in Bedroom A, Car No. 14, was a professor of philosophy who taught that there is no mind – how do you know that the tunnel is dangerous? – no reality – how can you prove that the tunnel exists? – no logic – why do you claim that trains cannot move without motive power? – no principles – why should you be bound by the law of cause-and-effect?

Rand zou ook dit hebben kunnen schrijven:

The man in Bedroom C, Car No. 12 was a mayor from a middle-seized city that got his job not through quality, but because he was a ‘member’ of a ring of child abusers from people within the realms of power. He just closed a populair and intenationally acclaimed museum in his city and treated his citizens with an exhibition of ‘pimped penisses’ in fancy and funny shapes and colours

Maar net zoals de Titanic gedoemd is op een ijsberg te lopen als de bemanning incompetent is en of in plaats van het schip op koers te houden de zakken aan het rollen is van de passagiers en kinderen aan het verkrachten is in het vooronder, is een samenleving, zoals die beschreven in Atlas Shrugged (en zoals die van het Nederland onder Mark Rutte) gedoemd ten onder te gaan. In het boek lezen we dan ook hoe de macht in de ‘swamp’ steeds wanhopiger wordt als de chaos groter wordt en de samenleving desintegreert, vliegtuigen uit de lucht vallen, bruggen instorten en overal geweld de kop opsteekt en revolutie. Op dat moment ziet de swamp geen andere uitweg dan een beroep te doen op de mensen, die WEL wat kunnen, maar die het al die decennia lang heeft gedemoniseerd, geridiculiseerd, geïnterneerd en gepsychiatriseerd. Maar die mensen zijn niet meer beschikbaar, want die hebben inmiddels hun eigen samenleving opgezet diep behind enemy lines, maar op een plek, die voor pedo buitenstaanders onvindbaar is en ontoegankelijk. Ik sta in feite al met een been in een dergelijke samenleving als balling in de vreemde, maar heb nog steeds de hoop, dat we de pedo deep state kunnen verslaan en een nieuw begin kunnen maken met een wereld, waarin A weer gewoon A is – conform de eerste wet van Ayn Rand.

Ayn Rand Institute
Gepubliceerd op 21 sep. 2015
Learn more about Ayn Rand’s philosophy of Objectivism—a philosophy for living on earth.

SUBSCRIBE TO ARI’S YOUTUBE CHANNEL
https://www.youtube.com/channel/UCM6z9wqPxdRHjAC_Pjdp5yQ?sub_confirmation=1

ABOUT THE AYN RAND INSTITUTE
ARI offers educational experiences, based on Ayn Rand’s books and ideas, to a variety of audiences, including students, educators, policymakers and lifelong learners. ARI also engages in research and advocacy efforts, applying Rand’s ideas to current issues and seeking to promote her philosophical principles of reason, rational self-interest and laissez-faire capitalism. We invite you to explore how Ayn Rand viewed the world – and to consider the distinctive insights offered by ARI’s experts today.

EXPLORE ARI
http://www.AynRand.org

FOLLOW ARI ON TWITTER
https://twitter.com/AynRandInst

LIKE ARI ON FACEBOOK
https://www.facebook.com/AynRandInstitute

EXPLORE ARI CAMPUS
https://campus.aynrand.org/

INFORMATION ABOUT OBJECTIVIST SUMMER CONFERENCES
http://objectivistconferences.com/

LEARN ABOUT AYN RAND STUDENT CONFERENCES
http://aynrandcon.org/

BUY “FAILING TO CONFRONT ISLAMIC TOTALITARIANISM: FROM GEORGE W. BUSH TO BARACK OBAMA AND BEYOND”
https://www.amazon.com/Failing-Confront-Islamic-Totalitarianism-George/dp/0996010106

BUY “EQUAL IS UNFAIR: AMERICA’S MISGUIDED FIGHT AGAINST INCOME INEQUALITY”
http://tinyurl.com/hafzngz

BUY “IN DEFENSE OF SELFISHNESS: WHY THE CODE OF SELF-SACRIFICE IS UNJUST AND DESTRUCTIVE”
https://www.amazon.com/Defense-Selfishness-Self-Sacrifice-Unjust-Destructive/dp/1137280166

BUY “DEFENDING FREE SPEECH” ON AMAZON
https://www.amazon.com/Defending-Free-Speech-Steve-Simpson/dp/0979466180

Reacties:
https://youtu.be/asery3UeBj4

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micha+Kat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ayn+Rand
https://mijnlevenin100boeken.com/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image