Media Courant – BNNVARA reageert op ‘Monsterlijk’ Gedrag Matthijs van Nieuwkerk + Hilmano Van Velzen | De Dakloze Dichter – Een Leeg Vat, Gestoord

h6>Matthijs van Nieuwkerk (foto Media Courant)

Matthijs van Nieuwkerk (foto Filantropius)

BNNVARA reageert op ‘MonsterlijkGedrag Matthijs van Nieuwkerk

BNNVARA reageert op het Vermeende ‘Monsterlijke’ Gedrag, dat Boeg Beeld Matthijs van Nieuwkerk Jaren Lang zou hebben vertoond achter de schermen van De Wereld Draait Door.

Matthijs van Nieuwkerk is behoorlijk voor de bus gegooid door De Telegraaf. De krant heeft TV Medewerker Kim (niet haar echte naam) aan het woord gelaten, die uit de school klapt over de ‘Angst Cultuur’ die jarenlang heerste bij ‘een Populair TV Programma bij de NPO’. De presentator van dienst zou ‘monsterlijk‘ gedrag hebben vertoond.

Wat zegt BNNVARA?

Omdat er een even ‘monsterlijke’ vrouwelijke eindredacteur wordt opgevoerd, weet natuurlijk iedereen op wie de krant doelt: Matthijs en zijn vroegere eind- en later hoofdredacteur Dieuwke Wynia. Zijn naam wordt zowel genoemd door Yvonne Coldeweijer als Shownieuws. De showrubriek zag er zelfs aanleiding in om BNNVARA erover te ondervragen.

BNNVARA zegt in een reactie: “Het werkklimaat binnen onze redacties is al enige tijd voor ons een continu punt van aandacht. De uitzending van BOOS is daar voor ons weer een bevestiging van geweest. Wij onderschrijven de waarde van het goede gesprek hierover, zoals de Raad voor Cultuur bepleit in haar rapport.”

Geen ontkenning

Shownieuws-deskundige Victor Vlam wijst erop dat BNNVARA dus niet ontkent dat het over Matthijs gaat. “Dat is natuurlijk niet een bevestiging of ontkenning daarvan. Ze zeggen eigenlijk gewoon dat ze er niet heel veel over willen zeggen.”

Zelf heeft Matthijs ook niets van zich laten horen. Die houdt zijn lippen stevig getuit.

‘Gewoon een hufter!’

Dat Matthijs’ vermeende wangedrag nu onder grensoverschrijdend gedrag wordt geschaard, vinden de deskundigen van Shownieuws overigens wel wat ver gaan. “Dan ben je gewoon een hufter als je dat doet, maar het heeft wat mij betreft niets met grensoverschrijdend gedrag te maken”, zegt Bram Moszkowicz.

Bart Ettekoven “Maar het gaat wel een grens over.”

Bram “Ja, maar iets anders dan waar we het de laatste tijd constant over hebben. Dan ben je gewoon een lul als je dat doet.”

Tooske oneens

Tooske Ragas is het met de heren oneens. Zij vindt dat hier wel degelijk sprake is van machtsmisbruik. Of, zoals Els het uitlegde in de krant: “Als er veel zzp’ers ergens werken, wat ik ook was, is het makkelijk om een sfeer te creëren waarin mensen niet durven te praten. Voor jou tien anderen, dat voel je aan alles. En als je maar iets zegt, lig je eruit in deze wereld.”

Het is dus wél goed als een misdragende tv-presentator op zijn vingers wordt getikt, vindt Tooske. “Als zo’n presentator nooit hoort van: ‘Joh, zou je dat misschien op een andere manier kunnen communiceren?’, dan leert hij het ook niet. Het wil niet zeggen dat hij niet meer fantastisch kan presteren als hij iets zich minder hufterig zou opstellen na de uitzending.”

Media Courant, 23 juni 2022, 10:05

https://www.mediacourant.nl/2022/06/bnnvara-reageert-op-monsterlijk-gedrag-matthijs-van-nieuwkerk/

Een Leeg Vat en Dat voor een Paar Ton, Gestoord

Facebook, 30 juli 2020

https://www.facebook.com/100053625990215/videos/125109742619892/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Media+Courant
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hilmano+van+Velzen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Yvonne+Coldeweijer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Shownieuws
https://robscholtemuseum.nl/?s=BOOS
https://robscholtemuseum.nl/?s=BNNVARA
https://robscholtemuseum.nl/?s=Matthijs+van+Nieuwkerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dieuwke+Wynia
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Wereld+Draait+Door
https://robscholtemuseum.nl/?s=NPO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nederlandse+Publieke+Omroep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Populair+TV+Programma+NPO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raad+voor+Cultuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Victor+Vlam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bram+Moszkowicz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bart+Ettekoven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tooske+Ragas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Monsterlijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Grens+Overschrijdend+Gedrag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Angst+Cultuur

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image