Max Sipkes – Vechtscheiding Hart voor Bloemendaal + Marielys Roos-Andriesse – Burgemeester hekelt sociale media + Patrick Meershoek – Fractie Hart voor Bloemendaal op de vingers getikt

Een klein jaar geleden was alles nog koek en ei (Paul Vreeker/UP)

Toch vechtscheiding in fractie Hart voor Bloemendaal

Bloemendaal Het besluit om de fractie van Hart voor Bloemendaal te ’splitsen’ is niet in goed overleg tot stand gekomen. Fractievoorzitter Marielys Roos besloot zelf haar collega Rob Slewe uit de fractie te zetten.

Ze schreef in een persbericht, dat ze dat deed om Rob Slewe uit de wind te houden voor de vele kritiek op haar partij. Op haar Facebook pagina zegt ze, dat het besluit een list was. Door de splitsing zouden de twee raadsleden veel meer spreektijd krijgen in raadsvergaderingen.

Daarop klom ook Rob Slewe in de pen. Hij schrijft in een persbericht: Afgelopen weekeinde heeft Marielys Roos besloten alleen verder te gaan als eenmansfractie Hart voor Bloemendaal. Dit besluit is abrupt genomen en betreft zeker geen besluit van de volledige fractie.”

Behalve van Rob Slewe heeft Roos ook afscheid genomen van duo raadslid Christa Faas. Slewe benadrukt dat hij en Christa Faas niet achter het besluit van Roos staan. Er zou geen sprake zijn van een tactische zet. Wat ons betreft is er ook geen sprake van een ’splitsing’ van Hart voor Bloemendaal. schrijft hij. Hij hoopt spoedig onder een nieuwe partijnaam weer deel te nemen aan de debatten.

Haarlems Dagblad, 5 februari 2020, 14:41

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200205_80048437/toch-vechtscheiding-in-fractie-HartvoorBloemendaal

Burgemeester hekelt sociale media

Gepubliceerd op 3 feb. 2020

Reacties
https://youtu.be/SwUwd6Ip4xg

Fractie van Hart voor Bloemendaal op de vingers getikt door gemeenteraad

De gemeenteraad van Bloemendaal heeft de fractie van Hart voor Bloemendaal een tik op de vingers gegeven vanwege de persoonlijke aanvallen op ambtenaren en oud bestuurders in de raad en op sociale media.

Een overgrote meerderheid van de raad schaarde zich dinsdagavond achter een motie, waarin deze manier van optreden ten stelligste wordt afgekeurd. De motie werd met veertien van de zestien stemmen aangenomen.

Fractievoorzitter Marielys Roos van Hart voor Bloemendaal beriep zich op de vrijheid van meningsuiting. Roos citeerde Penthouse oprichter Larry Flynt met de opmerking, dat ook de onwelgevallige mening moet worden verdedigd.

De raadsvergadering werd anderhalve week geleden afgebroken, nadat twee raadsleden onwel (https://www.parool.nl/nederland/Bloemendaalse-politici-onwel-bij-debat-over-verruwing-politiek~b266c96c/) waren geworden. In de tussenliggende periode viel de fractie van Hart voor Bloemendaal uiteen. Roos blijft, Rob Slewe gaat verder als eenmansfractie.

Lees ook
Volgende aflevering in soap Bloemendaal: Bekritiseerde fractie valt uiteen
https://www.parool.nl/nederland/volgende-aflevering-in-soap-Bloemendaal-bekritiseerde-fractie-valt-uiteen~b4558b17/
Bloemendaalse politici onwel bij debat over verruwing politiek
https://www.parool.nl/nederland/Bloemendaalse-politici-onwel-bij-debat-over-verruwing-politiek~b266c96c/

Het Parool, 11 februari 2020, 23:00

https://www.parool.nl/nederland/fractie-van-Hart-voorBloemendaal-op-de-vingers-getikt-door-gemeenteraad~b0b2c760/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bloemendaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marielys+Roos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Slewe
https://robscholtemuseum.nl/?s=Christa+Faas
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hart+voor+Bloemendaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Larry+Flynt
https://robscholtemuseum.nl/?s=onwelgevallige+mening
https://robscholtemuseum.nl/?s=sociale+media