Maud Oortwijn – De moeder van Annemarijn, mevrouw Parlevliet

Dit gebeurde met de moeder van een middelbare school vriendin van mij: verlamd.

Krantenbericht over Machteld Parlevliet, 13 augustus 1991

Krantenbericht over Machteld Parlevliet, 13 augustus 1991

De Bijenkorf, op De Dam in Amsterdam

Vandaag 28 april 2016 is het vijf jaar geleden, dat de vader van Anne, Dirk Parlevliet, is overleden. Geboren op 9 september 1945. Te jong dus. Na een ziektebed van enkele weken. RIP

Ik kan mij de begrafenis nog goed herinneren. Het was een zonnige dag in Raalte, maar voor ons triest. Nadien dronken we een drankje met oud klasgenoten in de aula, dat was op verzoek van de overledene. Astrid en Bob (ouders van oud klasgenoot Daphne) stonden stralend lachend direct achter mij in de rij voor de condoleance. Ik had geen idee waarom ze me zo stonden toe te lachen. Ik had hen sinds 1991 niet meer gezien. Het was ongepast voor een begrafenis. Meer dan een “hallo” wisselden we niet uit.

De Bijenkorf in Amsterdam, gezien vanaf het monument op de Dam (foto De Bovenkamer)

De Bijenkorf in Amsterdam, gezien vanaf het monument op de Dam (foto De Bovenkamer)

In 1991 was deze familie Parlevliet ook al getroffen door ellende. Moeder was winkelen met twee vriendinnen in de Bijenkorf in Amsterdam. Ze kreeg een dwarslaesie. Door een zelfmoord van een dakloze, die van de vierde etage sprong. Deze mevrouw heeft dit niet verdiend (lees het artikel hieronder) en zij draagt haar tegenslag op respectabele wijze. Moedig.

Overigens heeft de gemeente Raalte nog erg moeilijk gedaan in de jaren na dit voorval, wat betreft vergunningen voor de bouw van een nieuw (aangepast) huis. Van de nieuwbouw zagen ze ondanks de vele inspanningen. die de familie Parlevliet al gedaan had alsnog af (vanwege de gemeente!). Het ging uiteindelijk om een dakraampje, waardoor de bouwvergunning meerdere malen afketste.

Ik denk, dat zowel Annemarijn als ikzelf in het gangstalking programma zijn gegooid in 1990. Bij de keus van Annemarijn kan ik me nog iets voorstellen, want ze had meerdere mensen ‘iets geflikt’ in de jaren daarvoor (jaloers). Hoewel niemand dit verdient: niemand, zij ook niet. Vreemd, de kliek hoefde maar één kandidaat naar voren te schuiven. Waarom ben ik óók genoemd? Wie had daar belang bij (want anders doe je dit niet, gewoon niet!)? Annemarijn vonden ‘zij’ in 1992 vervolgens minder interessant, want ze moest het laatste jaar VWO overdoen. Bovendien verhuisde Anne daarna naar Australië.

Hoe kan het, dat ikzelf én de moeder van Annemarijn (een lieve keurige mevrouw) wél zo geraakt zijn? Annemarijn en mijn moeder hebben geen centje pijn gehad, hoewel zij uit geheel ander hout gesneden zijn. Er is iets heel erg mis met dit land.

Logo de Bijenkorf

Bijenkorf logo (foto De Bovenkamer)

NRC – Man springt van balkon in Bijenkorf

Amsterdam – Bij een sprong van een 69 jarige man zaterdagmiddag van de vierde verdieping van het warenhuis de Bijenkorf in Amsterdam is een 43 jarige vrouw uit Raalte zwaar gewond geraakt. De man, een dakloze zwerver, is zondag aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de Amsterdamse politie vanmorgen bevestigd.

De man sprong vlak voor sluitingstijd vanaf de boekenafdeling op de vierde verdieping naar beneden en kwam tien meter lager tussen de damesmode op de eerste verdieping bovenop de winkelende vrouw terecht. Op de afdeling ontstond consternatie. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een zelfmoordpoging.

Direct na het voorval sloot de directie het warenhuis. De gewonde vrouw werd overgebracht naar het VU ziekenhuis. waar artsen een dwarslaesie, een ernstige beschadiging aan het centrale zenuwstelsel, constateerden. Zij zal vanaf haar schouders verlamd blijven.

De directie van het warenhuis toont zich geschokt over de gebeurtenis. “Onze aandacht gaat volledig uit naar de vrouw en haar familie,” aldus een woordvoerder.

NRC, 13 augustus 1991

https://www.nrc.nl/nieuws/1991/08/13/man-springt-van-balkon-in-bijenkorf-6976685-a264322

Het is niet eerder voorgekomen, dat iemand in de Bijenkorf over de balustrade is geklommen en naar beneden is gesprongen. De directie ziet geen aanleiding de balkons te veranderen. De zwerver had zich, voordat hij naar beneden sprong, niet opvallend gedragen. “Er loopt hier bovendien van alles rond,” aldus de woordvoerder.
Het voorval zal besproken worden in de beveiligingscommissie van de Raad voor het Filiaal en Grootwinkelbedrijf.
Wat denk ik daar nu van? Ik vrees het ergste.
10 augustus 1991 was de 222e dag van het jaar. De datum kennen we (https://demuren.wordpress.com/2015/08/04/wat-is-dat-met-de-nacht-van-10-op-11-augustus/).
Zaterdag 10 augustus, iets voor sluitingstijd, dus net voor (https://www.nrc.nl/nieuws/1991/02/12/koninklijke-bijenkorf-wil-winkels-langer-openhouden-6956694-a1031399) 17.00 uur. Een “normale” zelfmoordenaar zou juist niet wachten tot sluitingstijd.
Een val van 10 meter, wordt afgelegd in 1,43 seconde. Je kan dat overleven. Geen logische plek om zelfmoord te plegen. Je raakt met een snelheid van 14 meter per seconde de grond. Dat is 50 km. per uur. Het laatste wat je wilt, is wél gewond raken, maar niet dood. Door naar drie verdiepingen lager te springen, bovenop een ander, loop je dat risico.
Omdat het slechts 1,43 seconde is, kan je van tevoren zien, of je op iemand gaat vallen. De kans op overleven van de springer is groter, als er iemand onder ligt. De kans op overleven van de springer is ook groter, dan van degene onderop.
Mevrouw kan zich het voorval in het geheel niet herinneren.
Zij is naar het VU Medisch Centrum gebracht (Vrije Universiteit). Dat “Vrije” van de Universiteit schijnt te verwijzen naar Vrijmetselaars.
Vrijmetselaarssymbolen: Bijenkorf, boekenafdeling, winkelhaak, energiebaan, dwars, zwaartekracht (G gravitatie), VU. Bovendien is de wervelkolom de zenuwbaan.
Het logo van de Bijenkorf is een Salomonszegel én een bijenkorf.
De maan was voor 0% zichtbaar op 10 augustus 1991.

Ik vermoed, dat dit voorval onderdeel is geweest van het programma. Waarom? Dachten ze zo Annemarijn te raken? Annemarijn is niet iemand, die zich altijd opoffert voor een ander, dus een dwarslaesie bij haar moeder, zal haar mogelijk doen besluiten naar het buitenland te gaan (wat ze deed). Dat was te voorzien, want ze zat tijdens de VWO tijd al te klagen over haar ouders, omdat ze niet vaak genoeg uit mocht gaan op zaterdagavond. De moeder van Annemarijn is geraakt. Waarom dan? Mogelijk was iemand jaloers op Machteld?

Dan wil ik nú weten, wat getuigen exact gezien hebben, inclusief die vriendinnen van mevrouw. Die vriendschappen zouden overigens ineens bekoeld zijn, direct na het bezoek aan Amsterdam. Daarnaast moet bekend worden wie de behandelende artsen zijn geweest, want er zijn meer rare cases in het VU ziekenhuis. Welke wervel was het? En wie heeft u meegevraagd die dag naar Amsterdam? Dat wilde ik u laatst vragen, maar u had geen tijd.

Een plattegrond van de vierde verdieping van de Bijenkorf 2016

Plattegrond van de vierde verdieping van de Bijenkorf in 2016 (foto De Bovenkamer)

Interieur De Bijenkorf Amsterdam met uitzicht naar beneden (foto De Bovenkamer)

Interieur De Bijenkorf Amsterdam met uitzicht naar beneden (foto De Bovenkamer)

PS
Ondertussen is Annemarijn zelf betrokken in het stalking programma tégen mij. Overigens heeft Annemarijn nooit met een woord tegen mij gerept over Oosterlaar of het gang stalking programma. Zelfs niet, nadat ze zelf was getrouwd en droog zat. Nooit en te nimmer. Wel heeft ze nog jaren af en toe getoetst, of ik al wist wat er gebeurd was op het VWO. Ik wist het niet.

PPS
De Bijenkorf is in 1870 opgericht door Simon Goudsmit. Na diens overlijden in 1891, kwam neef Arthur Isaac in de directie en deze hielp de weduwe Goudsmit het concern verder uit te breiden. In 1926 startten zij tevens HEMA. In 1999 werd Koninklijke Bijenkorf Beheer (Bijenkorf en HEMA) overgenomen door Vendex (https://nl.wikipedia.org/wiki/Vendex_International, met als grootste keten Vroom & Dreesmann, https://nl.wikipedia.org/wiki/V&D). Ondertussen is het bedrijf in Amerikaanse handen (2004).

PPPS
De gemeente blokkeerde telkens de bouw van de nieuwe (aangepaste) woning van de familie na de dwarslaesie. De Welstandscommissie kwam telkens met kleine details, die dan net niet mochten. Waarom? Wat ik vermoed? De familie woonde geheel toevallig aan de Kanaaldijk 13, wat net iets te mooi is qua symboliek. Daar moesten ze blijven wonen.

PPPPS
De Vrije Universiteit zou gelieerd zijn aan de Vrijmetselaars, vandaar het “Vrije”. Er zijn meer bekende vreemde zaken gelinkt aan het VU Medisch Centrum: Rob Scholte & Maarten van Traa.

Reacties:

👁 says:
29 April, 2016 at 10:45
Bijenkorf drama: moeder had groot mes bij zich
woensdag 24 oktober 2007 10:11
De 23 jarige moeder, die van de vierde verdieping van de Bijenkorf in Amsterdam sprong, nadat ze haar dochtertje van één jaar oud van dezelfde hoogte naar beneden had laten vallen of gegooid, had een groot mes bij zich, melden personeelsleden van de winkel.
De jonge Amsterdamse vrouw overleefde de sprong wel. Ze kan nog niet gehoord worden, omdat ze niet bij bewustzijn is, meldt De Telegraaf.
Wel is ze officieel aangehouden door de politie. De toestand van de zwaargewonde vrouw is nog altijd onveranderd, meldt de politie aan elsevier.nl.
Mes gewikkeld in krant
Volgens medewerkers van de Bijenkorf aan de Dam in Amsterdam droeg de vrouw een groot mes, gewikkeld in een krant, bij zich.
De politie heeft bevestigd tegenover elsevier.nl, dat er een mes is gevonden, maar durft niet met zekerheid te zeggen, dat het mes van de vrouw was.
Expres
Het is niet duidelijk, of de vrouw haar dochtertje expres of per ongeluk heeft laten vallen. Ook is het niet zeker, of zij zelfmoord wilde plegen. Uit eerdere ervaring is gebleken, dat sprongen van de vierde verdieping niet voldoende waren om eraan te overlijden.
De vrouw sprong maandagavond rond zes uur over de balustrade van de vierde etage van de Bijenkorf.
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel.asp?artnr=176026
Bijenkorf weer open na dodelijk incident
Uitgegeven: 23 oktober 2007 08:49, Laatst gewijzigd: 23 oktober 2007 08:51
Amsterdam – De Bijenkorf in Amsterdam gaat dinsdagmorgen weer gewoon open. Maandag werd het filiaal ontruimd en gesloten, nadat een vrouw met een kind van de vierde verdieping naar beneden sprong. Het kind overleefde de val niet.
Winkelpersoneel werd opgevangen door Slachtofferhulp. Ook dinsdag is nog hulp aanwezig voor de collega’s, aldus een woordvoerster van de winkel. De politie onderzoekt het incident. De woordvoerster van de Bijenkorf stelt, dat de balustrade op de vierde verdieping van de winkel aan alle veiligheidseisen voldoet, maar de situatie in de Amsterdamse vestiging zal wel nader worden bekeken.
Eerder dit jaar sprong een man van de Bijenkorf aan de Dam en overleed korte tijd daarna. In de jaren negentig sprong een man in de winkel naar beneden. Hij belandde op een vrouw, die daardoor een dwarslaesie opliep.
http://www.nu.nl/news/1284168/10/Bijenkorf-incident.html

maudoortwijn says:
29 April, 2016 at 14:57
Van de 3e verdieping springen is geen “verstandige keuze” voor zelfmoord, omdat de kans groot is, dat je het overleeft.

👁 says:
29 April, 2016 at 19:12
“Dan wil ik nú weten wat getuigen exact gezien hebben, inclusief die vriendinnen van mevrouw. Daarnaast moet bekend worden wie de behandelende artsen zijn geweest, want er zijn meer rare cases in het VU ziekenhuis. Hamvraag: Welke wervel was het? ”
Er is weinig tot niets te vinden hierover…
Waarom is die wervel van belang?
Ik heb er zelf drie verbrijzeld in mijn onderrug vorig jaar, en liep op een haar na geen dwarslaesie op.

maudoortwijn says:
29 April, 2016 at 20:55
Omdat wervels genummerd zijn en zij zijn ziek genoeg om keuze van het wervelnummer symbolisch te laten zijn.

👁 says:
29 April, 2016 at 21:44
OK…. IDD ziek 😱

maudoortwijn says:
30 April, 2016 at 01:21
Ik weet dit niet zeker, maar heb ondertussen een vermoeden.

Ad says:
5 May, 2016 at 03:47
Wat erg. Jouw moeder heeft de tijd van haar leven gehad, hoewel ze een lelijk dom slecht kreng is. Ma flodder en knettergek. Jij hebt altijd gewerkt voor je ouders en als het jouw tijd is om voor jezelf iets op te bouwen, is ze stikjaloers en moet alles stuk. Zelf kan ze zich profileren, omdat jij zo leuk, lief en mooi bent en ze hebben een excuus Truus nodig om uit te leggen, waarom juist JOUW leven kapot moet. Zij is die achterlijke excuus Truus en ze mag aan tafel zitten met mensen, die haar anders niet zouden zien staan. Machteld heb ik 1 x gezien en zij leek mij een beschaafde vrouw. Annemarijn is geen haar gekrenkt, maar jij bent kapot gemaakt, terwijl jij wel gewoon een leuke meid was, zonder jaloerse kut acties. Jouw moeder heeft de tijd van haar leven gehad in het satanische programma, maar jij moest kapot. Wat is dit? Waar is de gerechtigheid? Is er dan niemand meer, die gewoon zijn en of haar werk doet? Politie? GGZ? Schoolleiding? Retail branchevereniging? Horecava? Artsen in de VU? Had jij geen vriendinnen? Er moeten toch ook echte vriendinnen zijn geweest, die wel oké zijn? Of wordt je omringd door parasieten, die de leuke vriendinnen al weg duwen een half jaar voor de ellende begint? Het kan toch niet, dat niemand iets doet en iedereen fout is?

AnneMariaKoekoek says:
2 June, 2016 at 15:03
De zeshoek van het logo van de Bijenkorf, doet me denken aan de BIC balpen van Leiden.

AnneMariaKoekoek says:
2 June, 2016 at 15:05
Dan heeft die vriendin nu iets met een vrijmetselaar? Weet ze, dat die club dan waarschijnlijk ook achter al die ellende zitten? Houden ze van mekaar? Weet iedereen wat er gebeurd is?

AndyDandy says:
5 June, 2016 at 03:14
Ik heb wel eens gehoord, dat de metselaars (behalve kinderen) vooral vrouwen afmaken, die “over hun beste tijd heen zijn”, zoals tippelaarsters van 45+ jaar of demente vrouwen van 70 jaar en zo. Nu ik dit lees: kennelijk doen ze weinig moeite om een doelgroep te definiëren. Machteld Parlevliet was een vrouw van begin 40, keurig, actief, lief en het huis perfect op orde. Kortom, een fantastische vrouw en moeder. Volgens mij willen die metselaren vooral te maken hebben met haathoeren (vrouw Oostelaar types) en jong nietsvermoedend neukvlees (meisjes, die ze drogeren). Vrouwenhaters, dat zijn het. De haatwijven hebben ze ongemoeid gelaten. De topvrouwen zijn beschadigd voor hun leven. Daar zit geen strategie achter. Laag.

nn says:
3 June, 2018 at 16:05
Sorry, maar kan je ook hier in de maling zijn genomen.
Annemarijn was toch nogal een bitch, die de school rond huppelde.
Misschien is ook dit nep geweest.
Serieus, ik zocht haar op op Facebook
Die heeft echt een tranny face. Is ze ook lang? Brede schouders?
Ik zou niet uitsluiten, dat zij juist helemaal into the iLLUMiNATi is, zelf echt helemaal.
In het buitenland gewoond? Andere beroepen gedaan? Studies duidelijk?
Heb je haar ooit zonder make-up gezien? Of in bikini?

nn says:
3 June, 2018 at 16:07
zij hadden jou toch al gekozen toen je 11 of 12 jaar was?
na de cito toets?

nn says:
3 June, 2018 at 16:11
Dan is dat hele verhaal van Annemarijn, die erin gegooid wordt, ook een bullshit geweest.
Misschien bedoeld om jou of haar voor de gek te houden? 1 van de 2.
Alleen jij wist van helemaal niets, nul komma nul: alleen slechte sfeer op school en moeder gek.
Maar wat nu als ook dat gedoe van Annemarijn allemaal pure fake is geweest?
Alles fake? Zou ze dan een transgender zijn geweest? Ooit in badpak gezien?
Misschien was ze ook wel ouder als de rest, want ombouwen en shoppen doen ze niet zo snel op jonge leeftijd. Kan ze al 20 zijn geweest op de leeftijd van 12 jaar officieel brugklas?
Altijd make up op, zelfs de foundation?
In 1985 hadden niet zoveel meisjes in de brugklas al foundation op, niemand eigenlijk.
Sommige meisjes hadden jong al wat oogpotlood en lippenstift maar foundation is raar vanaf 12 jaar.
En had ze foundation vanaf hele jonge leeftijd????? Dan zie je de leeftijd namelijk niet. althans je ziet het niet echt goed, dat kan je dan verbergen.

Lisa Cover says:
16 July, 2018 at 21:25
Kan neo zijn
Anne was een totale haathoer, echt een satanist van tenen tot fake kop.
Een lelijk mens van buiten en binnen
Waarschijnlijk transgender
Zo iemand moeten ze de voortplantingsorganen uithalen.
Dan kan ze een relnicht van een vrouw worden voor een loser van een gast.
Haathoer is het.
Zo iemand hoort nooit verder te komen dan het aanrecht van een loser.
Neukgrot.
Haathoer.
Negatief stuk ondervreten.
Typische relnicht in een transgender jurkje,
Lelijk ook.
Van buiten en binnen
Maar die transgender satanisten scene wil alleen maar haat verspreiden en nep liefde, van die neukverslaafden, die geslachtsziektes verspreiden.
Prima, maar daar moeten ze getto’s voor bouwen, zodat ze in de leprazone blijven.

Eddie Kurt Sjoerd Niels etc etc says:
26 December, 2018 at 19:51
Zou best fake kunnen zijn geweest.
Dat hele verhaal van de Bijenkorf en zo.
Aanstelleritus.
Al die AP types zijn fake was al zo met 12 jaar oud.
En maar altijd zielig doen en zielig doen.
Verder naar anderen alleen maar zuigen en haat verspreiden.

De Bovenkamer – Het kan ook anders, posted on 28 April, 2016

https://demuren.wordpress.com/2016/04/28/de-moeder-van-annemarijn-mevrouw-parlevliet/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maud+Oortwijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=de+Bijenkorf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vrijmetselarij
https://robscholtemuseum.nl/hans-de-booij-van-traalala/