Matthijs Albers – Micky ziet verloren liefde Rob terug…, ‘maar Adam spreek ik niet meer!’

De ene ex is de andere niet, zo blijkt in het geval van Micky Hoogendijk! Waar ze haar verloren liefde Rob Scholte, bijna twintig jaar na haar huwelijk, nog altijd koestert, geldt dat niet voor tweede echtgenoot Adam Curry! En dat heeft alles te maken met de schokkende ontdekking, die Micky over hem deed…

Ooit was het de normaalste zaak van de wereld, nu een uniek beeld: de altijd mooie Micky Hoogendijk (45), die liefdevol poseert naast kunstenaar Rob Scholte (57)! Micky en Rob waren in Amsterdamse kunstkringen jarenlang een droomkoppel en leidden een jetset leven, waar menigeen jaloers op zou zijn. Micky was, in de tijd, dat zij elkaar begin jaren negentig ontmoetten, een succesvol fotomodel. Rob een gewild en gevierd kunstenaar. Samen reisden ze de wereld over, verdienden geld als water en moeten zichzelf zo af en toe hoofdpersoon in een postmodern sprookje hebben gewaand…

Een droombestaan, dat op 24 november 1994 echter op gruwelijke en gewelddadige wijze zou worden verstoord, toen zij beiden slachtoffer werden van een mysterieuze moordaanslag. Hun levens kwamen op hun kop te staan toen middenin de Jordaan een granaat onder Robs BMW ontplofte. Hij verloor zijn beide benen, zij hun ongeboren baby. Het was een wrede aanslag, die nooit werd opgelost. Extra wreed door de gedachte, dat zij vrijwel zeker per abuis slachtoffer werden van de gruweldaad, die tegen iemand anders gericht zou zijn geweest.

Gevolgen

Wat de motieven ook geweest mogen zijn, Rob leeft sindsdien met de ingrijpende gevolgen. Tot overmaat van ramp ging het drie jaar na de aanslag ook nog eens mis tussen Micky en hem. Pijnlijke ontwikkelingen, al met al. Het was ook veel wat de twee op hun bordje kregen, maar die er nooit toe hebben geleid, dat ze in onmin raakten.

In gesprek met Privé, thuis bij vriendin Judith Wiersema bij wie zij exposeert, toont Micky zich nog altijd bijzonder liefdevol over haar eveneens aanwezige ex geliefde: “Rob en ik houden nog altijd heel veel van elkaar en dat zal ook nooit overgaan. Vorig jaar heb ik zijn huidige vrouw en hun twee kinderen ook leren kennen. Ik kan je bijna niet uitleggen hoe fijn en ontroerend ik dat vond. En dat geldt ook voor het feit, dat hij vandaag mijn foto expositie wilde openen, dat is voor mij echt een geschenk.”

Mooie ontwikkelingen, maar dat allemaal wel na een lange periode, waarin zij elkaar helemaal niet zagen, wel een jaar of dertien. “Dat is inderdaad waar, maar dat was niet vanwege ruzie of iets dergelijks“, vertelt Rob op zijn beurt. “Wij moesten allebei een nieuw leven zien op te bouwen en uiteindelijk ben ik dankbaar voor het feit dat Micky en ik uit elkaar zijn gegaan. Hoe je het ook wendt of keert, ik moest – omdat ik mijn benen ben kwijtgeraakt – mijn leven opnieuw gaan inrichten en bijvoorbeeld ook op het gebied van seksualiteit mijn weg weer zien te vinden. Juist omdat ik weer alleen in het leven kwam te staan, had ik geen andere keuze dan dat traject vol in te gaan. Uiteindelijk heeft dat tot gevolg gehad dat ik mijn grote liefde heb ontmoet, met wie ik ook nog twee kinderen heb gekregen.”

Schokkend

Maakte Rob er tot bewondering van velen het beste van, van Micky kan dat helaas niet worden gezegd. Even dacht zij het grote geluk gevonden te hebben bij Adam Curry (51), die voor haar toenmalig echtgenote en soulmate Patricia Paay (67) verliet. Ze kwam, op haar beurt, bedrogen uit.

De in april 2009 ontloken romance, die leidde tot een huwelijk in 2012, strandde vorig jaar om nog altijd zeer onduidelijke redenen. Wel onthulde Micky ‘iets’ te hebben ontdekt over haar echtgenoot wat hij naar haar zeggen absoluut had moeten vertellen, vóórdat zij hem de eeuwige trouw beloofde. Een jaar lang probeerde Micky nog over de klap heen te komen, maar moest uiteindelijk tot de conclusie komen, dat haar vertrouwen te zeer beschadigd was om nog verder te gaan met Adam. Het zou ermee te maken hebben, dat Micky en de niet meer zo heel succesvolle internetondernemer en radiomaker, tegen Micky’s wil, in gemeenschap van goederen bleken te zijn getrouwd.

Ik vind het niet aan mij om de reden met de wereld te delen“, vervolgt Micky. “Dat moet Adam zelf maar doen als en wanneer hij dat wil. Hoe ons contact nu is? De waarheid: ik spreek hem niet meer.”

Over en uit. In elk geval geen woorden, die doen vermoeden, dat de twee op een leuke manier uit elkaar gingen. Adam heeft alweer nieuw geluk gevonden bij de Amerikaanse Tina met wie hij laatst Amsterdam aandeed. Micky werd in verschillende media gekoppeld aan een mysterieuze Mexicaanse kunsthandelaar.

Lachend zegt ze: “Dat is echt niet het geval, ik kén helemaal geen Mexicaanse kunsthandelaar! Nee, er is op dit moment geen man in mijn leven. Ik zou dat best willen, maar op dit moment is het niet eens mogelijk. Ik ben veel te veel aan het werk en reis de hele wereld over. Een relatie aangaan met mij zou geen doen zijn.”

De Telegraaf, 24 mei 2016

http://www.telegraaf.nl/prive/25851112/__Micky_ziet_verloren_liefde_Rob_terug__.html

2 Comments

  1. heleen van der leest 27 mei 2016 op 09:43

    Adam Kerrie was gewoon een vergissing.

  2. Dat is geen vergissing, verre van dat zelfs. Na die vreselijke aanslag haar geliefde Rob in de steek laten en vervolgens met die Curry gaan aanpappen is walgelijk.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.