Matthie Bergman – In gesprek met Hetty Hafkamp: ‘Niet met bagger gooien’ + Hans Vos – Vandaag in het NHD + WIJ WILLEN EXCUSES MEVROUW HAFKAMP

In gesprek met Hetty Hafkamp: ‘Niet met bagger gooien’

Alkmaarse Courant, zaterdag 4 maart 2017

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/?lref=menusub

Remkes laat de zweep hard knallen: ‘Handhaven en wel heel erg snel handhaven’, Alkmaarse Courant, 5 maart 2017

Matthie Bergman - Remkes laat de zweep hard knallen 'Handhaven en wel heel erg snel handhaven', Alkmaarse Courant, 5 maart 2017
Vandaag in het NHD

Wij komen uiteraard met een reactie vandaag .We zien met belangstelling uit naar de juridische stappen dat zal pas echt een landelijk podium geven voor de misstappen van La Hafkamp en dit college , be our quest …….

Reacties:

Ingrid Schouw
ik praat voor mijzelf. er is maar 1 manier .En dat is helaas de media opzoeken. De gemeente richt mijn bedrijf te gronde . als er niet nog iets gebeurt. En er is niks.gelogen. Het is illegaal gebouwde inpandige woning waar wel belasting voor betaald wordt al bijna 30 jaar. IN ieder geval door mij 12 jaar. Het is een mooi bedrijf wat voor de gemeente een aanwinst zou moeten zijn. Help dan mee aan een oplossing

Hans Vos
Precies Ingrid , ze gaan niet in gesprek met je , ze slopen ( in mijn geval) je gezin trekken je uit je huis, om daarna weer je rechten terug te geven ( en weer geen overleg ) verbieden politici/raadsleden te reageren op social media en zelf reageren de ambtenaren liever via de krant en vinden het dan gek dat er diverse “sites” ontstaan die alle misstanden van dit college bloot leggen ..

Anna Rens
is bewust gebouwd even toen niemand keek dat kan niet..dat is het punt..bij aanvraag was het waarschijndelijk beter gegaan ..dus staat bergen terecht op de strepen ..dus bewust rel maken gaan is ook niet terecht. Je moet ook zamen werken met je gemeente ..dat zegt het spreekwoord ook van zoet tot zout..hout

RJ Zwart
Anna Rens Ja, 30 jaar geleden. Toen was het heel normaal om een probleem op te lossen.

Sabine Krab
Welke Nazi’s?

Mj Vankranenburg
Dit hele verhaal bestaat uit een veelvuldig voorkomend hedendaags fenomeen ; alternative facts..

Anna Rens
Het is een besluit ..van bergen zelf

Loet Spaanstra
Hoofdredactionele bijdrage van het altijd rappe Persbureau Argus.
De nepbestuurder spreekt als een kapitein van een zinkend schip. Een lesje communicatiekunde is zeker aan haar besteed. Wel vaker wijs ik op de geborneerdheid van onze bestuurders – oh wat zijn ze toch aangedaan. Ambtenaren kunnen zich niet verdedigen en dat ervaart de kapitein als oneerlijk en zelfs onfatsoenlijk. Ja hoor, we zijn er weer: beledigd en gechoqueerd reageren. Deze kapitein is blijven steken in de jaren dat regenteske bestuurders, zoals het huidige college, stiekem en achterbaks hun plannen konden smeden en uitvoeren. Hooguit reageerde een verontruste burger via de dagelijks bezorgde courant.
Geen woord rept de kapitein over de draaikonterij van haar college, de leugens van wethouders, het feit dat ambtenaren levens van burgers ruïneren en haar persoonlijke, sterk sturende rol als voorzitter. Het ontgaat haar volledig dat de burgers de gevolgen van deze bestuurders niet meer klakkeloos accepteren. Dat burgers zich niet langer als lammeren naar de slachtbank laten leiden. Welkom in 2017 kapitein Hafkamp.
Was jij niet degene die op 9 januari onze postertjes in beslag liet nemen? Stond jij nou glashard voor de camera van RTV NH te liegen dat je er niets vanaf wist? Sprak jij jezelf voor de camera tegen met de opmerking dat zoiets ook niet hoort op een receptie? Oh, wat een fatsoen. Maar dat zijn wel de feiten, dus daarom reageren we zelf niet geborneerd op je illegale actie. We gaan de strijd met je aan – en met je vazallen in het ‘Spookkasteel’. Ten slotte toon je de wereld hoe doortrapt je bent door een zelfmoord van een jongeman als voorbeeld te halen. Heel vilein, dat wel – subtiel gebracht. Bijna onmerkbaar draai je een hak van je pump in iemands oog. Een fijne mentaliteit is dat. Gelukkig hebben ‘je’ ambtenaren, raadsleden en jijzelf geen hinder van deze Facebookpagina. Reden voor ons om er, terwijl je zelf een cursus communiceren volgt, een tandje bij te schakelen. Met opgewekte groetjes, Argus

Ruud Bredewold
Duidelijk verhaal Loet . Overigens is de raad onder de bezielende leiding van de voorzitter zich op de heide aan het voorbereiden… Voorbereiden op 9 maart as Ingrid Schouw ?
foto van Ruud Bredewold:

Hafkamp op kamp (foto Ruud Bredewold)

Ruud Bredewold
foto van Ruud Bredewold.

Hafkamp op kamp (foto Ruud Bredewold)

Mj Vankranenburg
De bezieling druipt er vanaf

Loet Spaanstra
Ruud, Voor mijn gevoel is 9 maart een belangrijke vergadering en wellicht een historische dag. Argus neemt zijn pen en bloknootje mee. :-)

Ruud Bredewold
Het gaat zeker een memorabele avond worden Loet . Hoop voor Ingrid Schouw dat dit het einde van deze nare soap zal zijn. Heb in iedergeval 25 maart as in mijn agenda vrij gehouden.

Ingrid Schouw
o my god

Frans Zomers
Ruud Bredewold weer een bijeenkomst waar over de burger wordt gesproken in plaats van met die burger.

Mj Vankranenburg
De kern van het hele probleem en het disfunctioneren van dit college

Frans Zomers
MJ, een juiste analyse en conclusie! Ze hebben het alleen zelf niet door en dus zitten ze nu weer met elkaar in de achterkamertjes met zichzelf te praten.

Mj Vankranenburg
Wie betaald dit alles…..

Ruud Bredewold
Het is aan de Gemeenteraad (!) en vervolgens het college om 9 maart as te laten zien dat het ook anders kan Frans .

Jan Pieter Rompa
Frans Zomers en zichzelf gelijk te geven.

Jan Pieter Rompa
Mj Vankranenburg Wij, de burgers van Bergen.

Erik De Man
Dit verhaal bevestigt wel weer hoe ver ze van de samenleving af staat en hoe waarheidsbevinding onder invloed van macht plaats vindt. Ik heb weer rode vlekken in mijn nek.

Han Thomasse
Opnieuw is haar politieke herkomst bevestigd: eenzijdig, achterbaks, stiekum, ongeloofwaardig, onverantwoord, vals enzovoort, enzovoort. Je zult zo’n type als baas hebben…..

Johannes Krygsman
Egocentrische narcist is tevens egoïst!

Susanne Hummelink
Mijn eerste reactie, na het lezen van dit artikel was: “hoe durft ze?!? Hoe durft ze te verwijzen naar de dood van de jongen uit Twente na ongewenste foto’s op social media. Hieruit blijkt, volgens mij, dat ze elk contact met de werkelijkheid heeft verloren, ze ziet zichzelf als slachtoffer. Feit is echter dat juist door haar beleid ze verschillende bewoners bijna tot de de rand van de afgrond gedreven heeft!! En dan nog durven te spreken over ” menselijke maat” bij handhaving! Welke menselijke maat? Die van u zelf? Want ik durf wel te stellen dat U maat ver verwijderd is van de menselijke maat van de “gemiddelde” inwoner van de gemeente Bergen. Wie weet niet wat “communiceren” precies is

Inge Koorn
Woorden schieten tekort.

Els Roecoert
Met stomme verbazing dit gelezen , de slachtofferrol past haar wel . Te erg !

Frans Zomers
Nietszeggend verhaal van een nietszeggende burgemeester die geen antwoord heeft op de reeks van fouten die zij zelf maakt en zelf blijft maken. De raad wordt vandaag opnieuw geïndoctrineerd in een brainwash sessie. Morgen ligt de vis weer in de krantenartikel Van Hafkamp. Snel vergeten en op weg naar betere tijden.

Frans Zomers
“Hafkamp gaat reageren met feiten”. De vosjes zijn hun huis uitgewerkt, terwijl ze nu in het kader van het door diezelfde Hafkamp veroorzaakte planschade aan diezelfde vosjes wordt aangeboden om op hetzelfde perceel 3920 m2 bebouwing op te richten Dit terwijl om de druk op de vosjes op te voeren eerder een kippenhokje van 2,8 m2 niet kon worden gelegaliseerd. Dit zijn keiharde feiten. Mevrouw Hafkamp leest selectief en reageert selectief. Moest kennelijk haar eigen baantje weer even vegen. Zij roept zelf op deze manier nog meer walging over haar handelen op. Baaahhhh.

Inge Koorn
Waarom is zo’n sessie op de hei nodig? Kan men op het gemeentehuis niet met elkaar praten?

Frans Zomers
Inge, dit hoort bij de bestuurscultuur: het moet wel weer vooral veel gemeenschapsgeld kosten.

Inge Koorn
Tja dat was ook het enige dat ik kon bedenken als reden.

Richard van Ham
Ach, die gemeentes en regering dat kan wel minder denk ik.https://www.youtube.com/watch?v=N9v-IVkDhcU
Stef Bos – We Doen Het Zelf Wel
Een klassieker en in mijn ogen een geweldig nummer. En als niemand het hier upload..…
youtube.com

Henny van der Grijspaarde
Mooi stuk papier al de toiletrol leeg is.

Henny van der Grijspaarde
Mogelijk eens een tegen bericht in de krant hoe het werkelijk zit met dit bestuur.( Loet?)

Frans Zomers
De krant moet af en toe positieve stukjes schrijven over en van hetty. je ziet hier hoe de journalist zich in allerlei bochten moet wringen om er nog maar iets van te maken. De krant weet feilloos hoe het werkelijk zit.

Frans Zomers
Frans Zomers Weer een nieuwe foto van hetty, nu met een krampachtige en gemaakte lach. Vergelijk de foto met die van de raadsvergadering met dhr Remkes en dan zie je het echte gezicht van hetty. Het is allemaal fake wat hier wordt getoond.

Rita Koppedraaijer
Slechts in het laatste deel van t artikel staat iets zinnigs…. hoewel!? De laatste zin is misschien interessant te noemen.
….. wij willen geen bagger gooien, maar de feiten naar buiten brengen!

Zo snel mogelijk doen Gemeente, ik ben heel benieuwd naar de feiten van actuele situaties!
foto van Rita Koppedraaijer.

Slot artikel Matthie Bergman

Frans Zomers
Het tamelijk autistische en introverte zooitje heeft dus kennelijk zijn eigen waarheden. “waarheden” die er vandaag in een heisessie weer bij de raadsleden ingeramd moeten worden.

Rita Koppedraaijer
Frans, eens kijken wat en wie er nu nog van de raad overeind blijft staan, het liefst met een rechte rug en voor hun inwoners. Je weet wel om die mensen waar t ooit om begonnen is!

Frans Zomers
Je bedoelt het “stemvee” naar wiens gunsten slecht eenmaal per vier jaar wordt gestreden?

Frans Zomers
“anderen zouden een verkeerd beeld van een kwestie krijgen” ik zie bij Ingrid en de Vosjes maar één clubje die een verkeerd beeld naar buiten brengt: Hafkamp en Co. De RVS legt de wet niet op. Zij doen slechts uitspraken. Het college zelf houdt zich vooral niet aan die uitspraken. Het hele artikel is in elkaar geprutst.

Mj Vankranenburg
De feiten naar buiten brengen…dat is volgens mij van meet af aan de opzet van SBV geweest ! Zeker gezien de houding van het collége naar de inwonenden toe

Marco de Graaff
waarom bevuilt deze mevrouw continu mijn facebook

Han Thomasse
Is ‘r al duidelijkheid waar en onder wiens leiding dat gekonkel plaatsvindt? Zou HH de bijeenkomst voorzitten? Of misschien is ‘r wel een èchte PietdePrater ingehuurd om de mensen hun verstand te laten gebruiken…..Zou zomaar kunnen, toch? Binnenkort …Meer bekijken

Hans Vos
Wij gaan maar eens live verslag uitbrengen, vloggen …….

Henny van der Grijspaarde
De fotograaf heeft het goed gezien, de Ruinekerk de enige steun (pilaar) die zij nog heeft in Bergen. Bron vermelding NHD alkmaar.
foto van Henny van der Grijspaarde.

Hetty Hafkamp leunend op de Ruïnekerk (foto Henny van der Grijspaarde)

Frans Zomers
Frans Zomers Welk Fotoshop programma is hier gebruikt? Kan iemand mij dit vertellen?

Hans Vos
En zelfs die begint af te brokkelen ……

Vind ik leuk · 2 · Gisteren om 14:26
Henny van der Grijspaarde
Frans. De foto is gemaakt met een printscreen uit het NHD digitaal en daarna uitgesneden met Paint.net. (Mooi progje).

Frans Zomers
Henny van der Grijspaarde ik bedoelde eigenlijk het programma waarmee hetty is “opgepoetst”…Nog even los van het hele team aan kappers en visagisten die hieraan hebben meegewerkt.

Erik De Man
De Ruinekerk noemen wij op een willekeurige stapavond de Urinekerk. En dat past wel weer bij haar zure karakter.

De slachtoffer rol die ze aanneemt is stuitend en bewijsvoerend hoe ver ze van de huidige maatschappij verwijderd is. Social media is slechts een medium. Dacht ze nu werkelijk dat ze in het pre-social media tijdperk niet tot op het bot gefileerd zou zijn nav al haar wanprestaties. Serieus onder welke steen leven ze daar op het gemeentehuis ? Mevrouw Hafkamp trekt weer een paar uitstekende rookgordijnen op en probeert van de hoofdzaak naar de bijzaak te gaan. Terwijl de enige waarheid die als een paal boven water staat, is dat iedereen hier een gemeentelijk bestuur wil waar we trots over zijn. En als we trots op een gemeentelijk bestuur zijn, dan hoeven we er niet negatief over te doen. We zijn inmiddels gedaald tot het absolute nulpunt, dat is ongeveer 273 graden onder nul. Van mij hoeft het modder gooien ook niet, maar daar gaat het niet om. De krachtige boodschap is wel duidelijk. Er is mis. Heel veel mis. Het enige dat in overvloed aanwezig is zijn het aantal maten waarmee gemeten wordt. En dat is van een bijna centraal Afrikaans niveau. Ongekend dus.

Als je maar lang genoeg met de vinger blijft wijzen naar iedereen die commentaar op je heeft (wat vandaag de dag inderdaad keurig gefaciliteerd wordt via laagdrempelige social media -deal with it!) en zegt dat die mensen een probleem hebben, moet je misschien eens in de spiegel kijken om erachter te komen wie nu het echte probleem is.

Henny van der Grijspaarde
Eigenlijk moeten wij mw.Hafkamp dankbaar zijn. Zij heeft voor de mensen die nog niet weten van het bestaan van SVB een mooie reclame gemaakt door de naam van de site vol te benoemen. Hartelijk dank mw. Hafkamp.

Loet Spaanstra
Maak SBV nog maar groter.

Anna Rens
AVolgens mij zijn alle gemeenten tegen woordig bezig met een bord voor hun kop..onbevoegd voor alle jops..maar graag het salaris wille via vriendjes politiek..tot aan alkmaar rechtbank zelfs. Hooger beroep is alleen in utrecht lekker dicht bij..dus..

Ingrid Schouw
ja en met overnachtings vergunning. legaal hoor conform bestemmingsplan. dus

Frans Zomers
Ingrid, gewoon melden dat je een workaholic bent die 24/7 werkt en af en toe een dutje doet. Het aantal dagen dat jij er mag slapen maximeren op drie is niet gebaseerd op enige wetsregel. Ook dit is dus gepruts van de LOI juristen van Bergen die weliswaar de luiers zijn ontgroeid maar die nog wel veel uit hun duim zuigen.

Ingrid Schouw
Ingrid Schouw klopt . is geen wettelijke iets. eigen beleid. staat onbeperkt overnachtingen in bestemmingsplan

Frans Zomers
Frans Zomers Hetty gaat volgens de krant niet aan de Groeneweg wonen. Kennelijk is de vraag dan niet scherp goed geformuleerd geweest. Heeft mevrouw Hafkamp enig persoonlijk belang bij de projecten aan de Groeneweg? Kortweg heeft zij een financieel belang bij die zaak?

Loet Spaanstra
Dat dacht ik ook. Nee, ze is niet verhuisd. Nog niet. Dat komt wel na haar aftreden. Wat mij betreft niet naar de plek die ze voor ogen heeft, maar in een landelijk gesticht voor geflopte burgemeesters.

Han Thomasse
Frans, ik heb hier toch iets gelezen over ‘zoenende Hetty’ en blije grondeigenaar R. nadat een of ander belangrijk besluit was genomen? Of vond mevrouw ‘iets’ gewoon fijn voor d’r paardenvrindje? En ze wilde dat graag naar buiten brengen tijdens ’n commissie-of raadsbijeenkomst? ‘Follow the money’, zou ik zeggen. Mede gezien de destijds wonderlijk ontwijkende reacties vanuit ’n onroerendgoedbemiddelaarster of wat zich daar voor uitgaf…….

Cees Ottens
Hahahaha wat een zotte bedoening, net als dat we nog jong waren….om je heen slaan als je het niet winnen kan. Hoe ver kan je van de burgers af staan domme heks.

Tom Stam
Is dit bericht van hetty nu ook http://binnenland.eenvandaag.nl/…/_fakenieuws_ook_in…
‘Fakenieuws’ ook in Nederland? :: Binnenland
binnenland.eenvandaag.nl

Henk Bakker
Mensen , heel simpel. Like deze stelling en hij zal doorgestuurd worden:

Henk Bakker
Burgemeester Hetty Hafkamp heeft geen gelijk en moet aftreden.?

Sabine Krab
Of normaal gaan doen? Beetje meer menselijkheid zou al een hoop schelen. Die regels worden nu toegepast als het goed uitkomt. Maar de bevolking zou het laatste woord moeten krijgen, en dat mag de burgemeester dan gaan regelen. Nu is de oorspronkelijke functie van een gemeenteraad een beetje vergeten denk. En wie er vertegenwoordigd worden zijn een aantal inwoners, niet alle. Voorkeur heeft iedereen, maar mag niet meegenomen worden in een besluit.
De wet gelijke behandeling, is er nog steeds hoor. Groeneweg is OK, dan is de andere situatie ook OK. Of allebei niks. En dan dupeert je meerdere inwoners, dat kan niet de bedoeling zijn.
Dat is af en toe ook een groot raadsel die ” bedoeling” hoop dat daar voortaan iets meer over verteld word dan. Tot op heden alleen vage excuses, en geen enkel antwoord dat een punt heeft.
Dus lijkt mij een gemaakte zaak. De gemeenteraad Is in dienst van de bevolking. En de bevolking heeft voor gedogen gekozen, dus zou dit niet eens zo moeilijk moeten zijn allemaal. Dat tegenwerken siert jullie niet. Ga gewoon een hele grote bos bloemen halen en doe wat je al veel eerder moest doen! Of kom met een goede reden, als die er is.
Kun je lang of kort over vergaderen, de opties zijn deze twee. Een nieuw lulverhaal gaat er vermoedelijk toch niet meer in bij de meeste mensen. En zou een uitermate domme zet zijn op dit moment. Van mij mag ze best blijven, maar eerst Ingrid excuses en een bloemetje dan. Fouten maken doet iedereen, en fouten toegeven is soms de enige oplossing om je waardigheid te kunnen behouden. Moet wel van twee kanten komen. Anders is deze baan gewoon niet geschikt voor deze persoon. Ik zou het eerder een goede oplossing vinden om het factuurtje voor de gemeentebelasting deze keer kwijt te schelden. Dat aftreden is zinloos en kost weer een heleboel extra geld. Veel meer dan dat factuurtje, dus lijkt mij de goedkoopste manier om dit recht te gaan zetten. En anders moet er snel afgetreden worden, zodat iemand anders het kan doen. De stem van het volk negeren is niet de juiste weg in deze functie. Maakt mensen alleen maar steeds kwader zo.

Frans Zomers
Hetty, de chemie met Bergen is verdwenen, Hou de eer aan jezelf.

Hans Vos
En ga weg ,stap op !

Ingrid Schouw
ik blijf het heel raar vinden dat ik er 8 maart uit moet en dat de raadsvergadering pas 9 maart kon Zelfs wachten tot uitsluitsel daarop is onmogelijk Waarom?????

Frans Zomers
Hier is maar één woord voor MACHTSWELLUST. Een misplaats misbruik van de aan de bestuurder gegeven bevoegdheid. Dergelijk handelen is in strijd met de wet: Detournement de pouvoir. Maar daar hebben hetty en co maling aan en dat roept woede op bij SBV.

Haise Bosma
zie hier de laatste stuiptrekkingen van een incompetent persoon. hafkamp u bent gewogen en te licht bevonden

Han Thomasse
Tja, we zijn d’r maar mee bezig…..Overigens, wel lef om met ’n blije kop naast ’n muurtje met ‘inslagen’ te gaan staan……

Rita Koppedraaijer
Mooie afleidingsmanoeuvre Han Thomasse zo’n artikel. Ingrid Schouw staat binnenkort gewoon op straat

Han Thomasse
Ben heel benieuwd wat dat ‘hei-hijgen’ te weeg heeft gebracht, Rita. Zou zomaar kunnen dat de Raad ’t College inmiddels onder schot heeft en dat ‘r voor Ingrid ’n opschorting van kracht wordt en na de komende Raadsvergadering ’n persoonlijke gedoging….Wellicht tegen beter weten in, maar ik blijf geloven in ’t goede in de mens. (in het algemeen gesproken: uitzonderingen daargelaten!!)

Frans Zomers
Han Thomasse Han, dan hadden ze Ingrid wel even gebeld. ’t goede in deze “mensen” is wel heel goed weggestopt. Een dag na een uitzetting vergaderen over een gedoogbeschikking is gewoon ranzig.

Frans Zomers
Rita, De grootste producent van bagger staat afgebeeld in het artikel.

Rita Koppedraaijer
Zo jammer dat het geen verkiezingstijd is, dan had het er heel anders uitgezien, dat weet ik bijna zeker!

Frans Zomers
Rita Koppedraaijer helemaal zeker

Hans Vos
Precies , en ze gaat maar door en dan zo even proberen zieltjes te winnen , bah

Han Thomasse
Frans Zomers, terechte opmerking. Bracht mij tot de toevoeging: ‘in het algemeen gesproken: uitzonderingen daargelaten’.

Ruud Bredewold
Je zult verbaasd zijn Rita Koppedraaijer hoe snel het weer verkiezingstijd kan zijn.

Henny van der Grijspaarde
Het in en in triest dat zij een jonge man erbij haalt terwijl zij ZELF en het college een gezin van 4 personen die zelfde richting op sturen. SCHANDE.

Hans Vos
Precies

Edzard Dideric
NHD = Staatscourant.

Hugo Kweldam
Ik lees echt 1 of 2, wie zijn 1 of 2 of verzint ze dat ook al ??
foto van Hugo Kweldam.

Op (een of twee) Facebook-sites wordt de kritiek op het gemeentebestuur steeds grover

Hans Vos
Grinnik, dat moeten we maar even aan haar gaan vragen … misschien bedoelt ze sbv en als je roots in …wel

Facebook, Samen Bergen Verzetten, 4 maart 2017, 8.36

https://www.facebook.com/groups/231642440511713/

WIJ WILLEN EXCUSES MEVROUW HAFKAMP.

Ja, in snel toenemend aantal, lezers,

Jullie lezen het goed:
Wij willen excuses van mevrouw Hafkamp en wel om minimaal drie redenen:

1. Haar uitlatingen in de krant toen ze door een beschonken kunstenaar werd uitgekafferd en hij haar even beetpakte en La Hafkamp het nodig vond om in de krant te laten zetten dat zij bedreigd werd door mensen die met recente handhavingszaken te maken hadden, lees Samen Bergen Verzetten en dus uit de hoek van de Vosjes.
Niet alleen werd zij helemaal niet bedreigd, voor zover ons bekend, en al helemaal niet door de vosjes en of Samen Bergen verzetten.
Gewoon een doelbewust manipulatieve poging van een burgemeester die een groep verontruste burgers, die op dat moment net bezig waren weerklank in de Bergense samenleving te krijgen, en om het debacle bij de RVS (tweede keer) met de 3 atelierdames af te wentelen op ons.
Als hoofd van de 3-eenheid als het om het O.M. en de politie gaat, verdomd goed wetend dat aangiftes van ons tegen haar toch niet opgenomen zouden worden.
Wij willen hier excuses voor mevrouw Hafkamp.

2. De Nieuwjaarsreceptie. De ongefundeerde en nogal verregaande maatregel om bij die gelegenheid, een van te voren geselecteerde groep mensen te laten fouilleren en foldermateriaal af te laten pakken.
Niet alleen uit grondwettelijk oogpunt meer dan verregaand, maar de pijn zit hem in de aanpak van die op voorhand specifiek geselecteerde groep van mensen die gefouilleerd moest worden.
Daarmee wordt deze groep mensen ingeschat en bestempeld als een gevaar voor de openbare orde en veiligheid of erger.
Alleen dan kan zo’n maatregel namelijk genomen worden.
Deze groep mensen, Samen Bergen Verzetten leden of gewone burgers die sympathie ervoor koesteren, zijn dus bestempeld als gevaarlijk.

En daar komt nog iets bij:
La Hafkamp liet zich voor eenieder goed zichtbaar omringen en beveiligen door 4 politieagenten! Geen particuliere beveiliging of bewaking; nee: politie.
La Hafkamp vond dus dat er gerede aanleiding was om te vrezen voor haar welzijn.
Er waren voor haar dus duidelijke indicaties dat zij, haar persoon, bedreigd werd.
Je krijgt toch hopelijk niet voor de flauwekul even 4 politieagenten mee om je te beschermen?

Wij gaan op jacht naar die indicaties en die gerede aanleidingen.

We constateren wel, dat la Hafkamp doelbewust en meer dan zichtbaar de indruk wilde wekken dat zij bedreigd werd en dat een deel van de bezoekers van de receptie er op uit waren om de orde te verstoren of rellen te trappen of erger…
Een meer dan onsmakelijke manier om je eigen falen door een dergelijke doorzichtige afleidingsmanoeuvre af te wentelen op een groep hartstikke aardige en betrokken inwoners van Bergen.
Wij willen excuses mevrouw Hafkamp.
En tekst en uitleg.
Want, of het nog niet erg genoeg is, verklaarde u doodleuk (audio-opname!) dat u van niets wist en dat u zeker geen opdracht voor die fouillering had gegeven.
Was die politiebescherming ook een volkomen onaangename verrassing voor u mevrouw Hafkamp?

3. Het meest recente kranteninterview van la Hafkamp over de volstrekt onfatsoenlijke en immorele manier waarop de social media, met name Samen Bergen Verzetten, haar, het College, de Raad en sommige ambtenaren aanpakt en wegzet.
De zeer onfrisse en haast onvoorstelbare manier waarop ze, een zittende burgemeester, verband legt tussen de dood van een jongen die de dupe werd van facebookfoto’s, har onmachtige en weerloze ambtenaren en medebestuurders, Nazi-Duitsland en Samen bergen Verzetten.
Een burgemeester.
Ook wij hebben juristen mevrouw Hafkamp.

Maar in weerwil van wat la Hafkamp van ons vind en publiekelijk over ons laat schrijven zijn wij van een heel ander kaliber.
Wij geven iemand de kans om op zijn of haar woorden terug te komen.
Wij willen excuses mevrouw Hafkamp.

En hele lieve raadsleden:
Wij doen een dringend appél op jullie om bovenstaande 3 zaken vanuit de Raad uit te zoeken.
Stel vragen en doe iets.
Doe waarvoor jullie gekozen zijn: dualisme en controle.

Wij gaan met WOB-verzoeken, formele klachtenprocedures, dossiers naar de Provincie, de Tweede Kamer en alles wat we hebben
De onderste steen over deze 3 feiten boven water halen.

En dan zijn er voor de Raad maar twee smaken:
Smaak 1: Jullie wisten overal van, vonden het allemaal erg normaal en steunden la Hafkamp in deze acties.

Smaak 2: Jullie wisten weer eens van niets, en met name de fouillerings- en politie-escorteactie op de nieuwjaarsreceptie kwam voor jullie als een volslagen verrassing.
En toen? Geen vragen? Laat maar lopen?

In wat voor positie brengt dat jullie, de Raad, als alle feiten, interne mails, stukken etcetra boven water zijn en stuk voor stuk op internet openbaar gemaakt worden?
Succes dan.

Samen bergen verzetten

P.S.

Waar gaat U ons de komende week in de krant van betichten mevrouw Hafkamp?
Het aanzetten tot Raadhaat?

Het vormen van een criminele organisatie met het oogmerk om een gemeentelijke coup te plegen?

Openbaar taalvandalisme of op de openbare weg wild buiten het potje piesen?
Die jurist van U heeft het er maar druk mee.

Facebook, Samen Bergen Verzetten, 5 maart 2017, 19.07

https://www.facebook.com/groups/231642440511713/permalink/442362456106376/