Martin Vrijland – Halbe Zijlstra loog over ontmoeting met Poetin 2006, maar hij is tenminste geen racist

Halbe Zijlstra loog over een ontmoeting met de Russische president Poetin in 2006 waarin hij plannen uitgesproken zou hebben over een groot Rusland, maar dat vinden wij niet erg. We houden van onze beroepsleugenaars, zolang ze maar niet racistisch (https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/de-soap-van-het-verkiezingsdebat-gemeenteraadsverkiezingen-in-de-balie-thierry-baudet-en-de-andere-acteurs-op-stoom/) zijn en zelf toegeven dat ze gelogen hebben. Een leugentje om bestwil mag best, want als politicus moet je immers de kwaliteit verstaan om een beetje te manipuleren als dat het grotere belang dient. Alexander Pechtold van D66 vindt het door Zijlstra verspreide nepnieuws dan ook niet zo erg, want Zijlstra verstaat de kwaliteit om zich zelf omhoog te liegen tot minister van buitenlandse zaken en vervolgens toe te geven dat hij gelogen heeft. “Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet“, zegt Pechtold. “Het handelen van Zijlstra was niet verstandig“, zegt CDA-Kamerlid Van Helvert. “Het signaal van Russische dreiging blijft tegelijkertijd relevant.” De eigen partij VVD vindt het ook onverstandig dat Zijlstra niet de waarheid heeft gesproken. “Maar voor de VVD weegt het zwaarder wat destijds is gezegd dan de wijze waarop het naar buiten is gekomen.” En Geert Wilders en Thierry Baudet zijn vroegtijdig in de extreemrechtse hoek geplaatst om nog van enig gewicht te zijn in de discussie. Of mogen zijn nog even meedoen aan het vangnetspelletje van de schijndemocratie?

We zien dus dat de politiek het min of meer prima vindt dat Zijlstra loog, omdat het niet af zou doen aan de vermeende dreiging van de Russen. Zijn er misschien wat mensen binnen Shell geweest (https://www.ad.nl/politiek/zijlstra-vertelde-poetin-leugen-ook-in-gesprek-met-ad~ac1c2839/) die vonden dat Zijlstra loog en het niet konden verkroppen dat deze leugen stand hield? Dan stap je natuurlijk naar de Volkskrant (een van de lange armen van de staat); een ‘kwaliteitskrant’. En zodra je dat doet, weet je dat de politiek al een oplossing gaat spinnen. Natuurlijk komt er een relletje, maar denken dat je je verhaal bij de Volkskrant kunt doen zonder dat de spindoctors van de macht er meteen mee aan de slag gaan, is geloven in fabeltjes (wat veel mensen nog steeds doen). Dus moest de Volkskrant het verhaal wel naar buiten brengen, want je wilt niet dat Shell medewerkers het verhaal via social media of het zakelijke circuit gaan verspreiden. Zijlstra heeft gewoon lopen liegen dat ie barst, maar dat mag, want politicus. Nos.nl melde daarover vannacht rond 3 uur het volgende (https://nos.nl/artikel/2216638-zijlstra-geeft-toe-ik-loog-over-ontmoeting-met-poetin.html):

Zijlstra zou als Shell-medewerker samen met Shell-topman Jeroen van der Veer en Poetin in het buitenhuis hebben gezeten. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat Zijlstra’s collega’s grote twijfels (https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zat-halbe-zijlstra-nu-wel-of-niet-met-poetin-in-een-buitenhuis-~b60321e6/) hadden over het waarheidsgehalte van de ontmoeting met Poetin.

De minister zegt over zijn uitspraken: “Het is niet verstandig geweest. Ik had het anders moeten doen.” Hij zegt dat hij het verhaal van iemand anders heeft geleend. Door te vertellen dat hij bij een ontmoeting met Poetin was, wilde Zijlstra zijn bron beschermen.

“Ik heb toen de keuze gemaakt: oké, dit is een belangrijk geopolitiek verhaal. De implicaties daarvan zijn stevig. Ik heb het verhaal toen naar mijzelf getrokken, om te zorgen dat de persoon die er wel bij was zelf niet de onthullende factor werd. Omdat dit ook implicaties voor hem of zijn bedrijf kon inhouden”, aldus Zijlstra.

VVD – Speech Halbe Zijlstra tijdens VVD-congres 2016

Gepubliceerd op 21 mei 2016

Reacties:
https://youtu.be/qpjgfzucq6A

Dus Zijlstra stond in de supermarkt bij de kassa, pikte een pakje sigaretten en geeft vervolgens de man achter hem de schuld dat hij het pakje in zijn jaszak heeft laten glijden. Onzin natuurlijk; het hele verhaal is een leugen. De politiek houdt u zoet met list en bedrog en met het Hegeliaanse spel van tegenstellingen. Schijnbare tegenstellingen die worden uitgevochten op de bühne; achter de schermen zijn alle politieke partijen er om het volk in het gareel te houden en 1 richting uit te sturen. Vallen er bij partij A, B of C wat aanhangers buiten de boot, dan zijn er de vangnetten van D, E en F die de boel weer aan boord van 1 van de vangnet-schepen hijsen. Per saldo zal de koers nooit veranderen of hooguit schijn veranderen, zoals de Brexit leugen in het VK of de Trump ‘America first’ worst in de VS; allemaal gepland om de westerse economische en militaire macht te doen afbrokkelen om een nieuw machtsblok een inhaal slag te kunnen laten maken. We liggen op schema voor de 3e wereldoorlog waarbij het herstelde Ottomaanse rijk machtiger moet worden en Europa en de VS voldoende verzwakt moeten worden om die oorlog kans van slagen te geven. Alles wat we nu zien in de politieke arena draagt bij aan dat proces.

Mogelijk was het ongepland dat Zijlstra’s leugen uit zou lekken en werd het roddelcircuit in zakelijk Nederland vanuit het Shell management te riskant om langer te kunnen zwijgen, maar we gaan toch niet serieus denken dat dit gat in de boeg groter mag worden dan de slagader van kunstenaar Rob Scholte, waar een rijksdaalder het bloeden na de vermeende bomaanslag op wonderbaarlijke wijze deed stoppen. Ook dit gat zal snel gedicht worden met een kul verhaal en de focus zal gelegd blijven worden op het gevaar van de Russen. De Russen hacken ons, de Russen beïnvloeden ons nieuws met nep nieuws, de Russen willen een nieuw groot Russisch rijk, enzovoort. Je kunt je afvragen wat er dan nog meer gelogen is? Is dat verhaal van die Russische nep nieuws fabriek (http://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/aart-zeeman-jinek-brandpunt-en-de-russische-nepnieuws-fabriek/) misschien ook verzonnen en zelf in elkaar gedraaid met greenscreentechnieken? Ach, wij houden van onze politici zoals we houden van Goede Tijden Slechte Tijden, omdat we van soap houden. Het maakt niet uit of ze liegen en bedriegen, het gaat erom dat we bevredigd worden in onze soapverslaving. Als we er maar dagelijks een portie van krijgen. Liefst zoveel mogelijk list en bedrog en zo veel mogelijk relletjes. Of zoals de man tegen wie ik afgelopen week zei (toen hij naast mij bij de kassa en Volkskrant kwam afrekenen): “Je moet geen krant lezen man, je wordt bespeeld met leugens“, reageerde met “Ja, dat weet ik, maar ik ben verslaafd aan die leugens“.

D66-woordvoerder Sjoerdsma spreekt over een “onhandig optreden”. “Maar het doet niets af aan het feit dat dreiging van Rusland reëel en actueel is. “

Uhm, ja dat doet het wel. Dus je beschuldigt je buurman continu van van alles, richt je wapens op hem en zegt dat hij steeds bij je inbreekt en dus schaft de buurman ook nog maar een extra wapen aan omdat hij bang is aangevallen te worden en vervolgens zeg je dat je buurman agressief is en dat de dreiging reëel is. Maar ach, vergeet niet dat het Hegeliaanse spel van these en anti-these op wereldschaal gespeeld wordt. De tegenstellingen zijn er om het volk zoet te houden met de politieke soap; ook op wereldschaal. Uiteindelijk is er maar 1 road map en die volgt een duidelijk script, waarbij nog 1 wereldoorlog moet plaatsvinden en er nog een grote strijd om Jeruzalem moet komen. Dan zal de wereldregering zich uit het as oprichten. The rise of the Phoenix; het opstaan van het Luciferiaanse wereldrijk (https://www.martinvrijland.nl/the-matrix/turkije-en-iran-de-profetische-aanval-op-israel-en-de-road-map-richting-luciferiaanse-wereldregering/) wordt voorbereid via de weg van ‘Ordo ab Chao’. Het script is duidelijk voor iedereen die al wat langer mee leest. Het wordt tijd om door de politieke leugen en soap heen te prikken en zelf tot actie te komen (https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/de-maatschappij-dat-ben-jij-de-bekende-spreuk-van-sire-maar-wat-kun-jij-echt-doen/).

Bron linkvermeldingen: nos.nl (https://nos.nl/artikel/2216638-zijlstra-geeft-toe-ik-loog-over-ontmoeting-met-poetin.html), ad.nl (https://www.ad.nl/politiek/zijlstra-vertelde-poetin-leugen-ook-in-gesprek-met-ad~ac1c2839/)

Martin Vrijland, Questioning authority think for yourself, 12 februari 2018

Reacties:

Martin Vrijland schreef:
12 februari 2018 om 11:44
Ik vermoed toch sterk dat Halbe vroeger eigenlijk het liefst dominee had willen worden, maar hij koos een nog ijdelere acteursfunctie:
Onze Vader, die in de hemelen zijt;
Uw naam worde geheiligd.
Uw koninkrijk kome.
Uw wil geschiede, gelijk in den hemel, alzo ook op de aarde.
Geef ons heden ons dagelijks brood.
En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren.
En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want uw is het koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen Ra

De Loonslaaf schreef:
12 februari 2018 om 11:50
Tja…
… on “onze” tot op het bot verrotte en corrupte maatschappij zijn leugens nu eenmaal de norm:
https://deloonslaaf.com/het-systeem/geheimhoudingsplicht/

ClairVoyance schreef:
12 februari 2018 om 13:03
”De status van een achtergrondgesprek mag niet geciteerd worden.” (mbt de link ‘binnen shell geweest’)
Uhhh? What the fuck is dat voor een gelul? ”De status van een achtergrondgesprek”? Volgens welke wet mag een gesprek dat ‘de status’ heeft van een achtergrondgesprek niet geciteerd worden? What the hell wordt bedoelt met een achtergrond gesprek? Het wordt nu steeds gekker allemaal. En aftreden hoeft niet? Dus voortaan mogen politici nepnieuws verspreiden en als ze daarop betrapt worden zijn er geen consequenties? En ondertussen het zogenaamde nepnieuws op sociale media aan willen pakken. Wauw. Walgelijke bende.Alleen al hiervoor zouden we als burgers een demonstratie moeten organiseren. ‘Stop het opzettelijk verspreiden nepnieuws door politici en het tolereren ervan door collega’s politici, De maat is vol. ‘Stop de Haagse poppenkast!’
Maar ja, helaas mag je enkel demonstreren als je toestemming hebt. Dat zegt al genoeg. En de leugenmedia berichten enkel van demonstraties die in de agenda passen. Om te kotsen dit.

Martin Vrijland schreef:
12 februari 2018 om 13:12
Demonstreren is net zoiets als stemmen..
Je kunt beter gewoon je werk neerleggen en je belastingformulier niet meer invullen: de hele boel in de soep laten lopen.
Maar dat bedoel ik natuurlijk conceptueel want het oproepen tot boycotten van de staat is strafbaar. Dus is het conceptueel bedoeld, net zoals onze knuffelpriester Antoine Bodar ooit in de Volkskrant zei dat hij het conceptueel bedoelde dat hij voor pedofilie best de gevangenis in wilde draaien.

Martin Vrijland schreef:
12 februari 2018 om 13:27
De Telegraaf verlachgever…knip knip knip
Kajsa
https://twitter.com/twitter/statuses/962985551103188992
Trutte
https://twitter.com/twitter/statuses/962981939811700736
Neus
https://twitter.com/twitter/statuses/963010824834113536

Martin Vrijland schreef:
12 februari 2018 om 14:35
Misschien dat Halbe toch wel gewoon de Russische spion is die Rian van Rijbroek bedoelde..het lijkt erop dat hij gewoon een buitenechtelijke zoon van Poetin is, kijk maar:
https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2018/02/Halbe-Poetin.png

danny schreef:
12 februari 2018 om 19:01
Wel een interessante insteek, maar kan me nog niet helemaal vinden in het gegeven dat de Volkskrant geen andere keus had dan het bericht publiceren.
Dat er gelogen wordt om Rusland en Poetin zwart te maken is voor mij wel duidelijk.
Maar wat mij opvalt is dat de reputatie van Rusland/Poetin duidelijk verbeterd door deze onthulling, er word immers toegeven dat er gelogen wordt.

Martin Vrijland schreef:
12 februari 2018 om 22:18
Ik denk dat deze hele scene gebouwd is om de media een geloofwaardigheidsboost te geven. Wat is er nou mooier dan dat de Volkskrant Zijlstra ontmaskert en dat Elsevier roept om zijn aftreden.
Het volk moet vooral wegblijven bij vrije schrijvers als ondergetekende en hangen aan de gevestigde media en hun side kicks (Geenstijl e.d.)
Er gebeurt niets in de politiek en de media dat niet uit de spindoctors molen komt.

Notis schreef:
12 februari 2018 om 23:57
Het zwart maken of in betere bewoordingen: Het demoniseren van Rusland is precies (hetzelfde) wat er gebeurde in de 30-er jaren van de vorige eeuw toen in febr 1933 Hitler aan de macht kwam.
Tegelijk of beter een paar jaar daarvoor (1929) stortte wereldwijd de beurzen in om de wereld agv de econimische en sociale ellende rijp te maken voor een oorlog.
1 maand later verklaarde het internationale jodendom Duitsland de oorlog.
https://archive.org/stream/JewsDeclareWarOnGermany1933/JewsDeclareWarOnGermany1933_djvu.txt
zie ook(en boek): https://www.youtube.com/watch?v=LkMrCHaSi0M
De “campagne is nu gericht tegen Rusland!. Men speelt hoog spel Rusland is een atoommacht of is Putin toch een soort internationale ‘gecontroleerde oppositie’ (NWO)?

Camera schreef:
12 februari 2018 om 19:07
Hallo Martin even een vraag over de kunstenaar Scholte in je artikel
Het is zoals je eerder vermeld en toegelicht hebt een show van enorme omvang wat betreft de politiek maar kun je misschien uitleggen c.q toelichten wat je precies bedoeld met de vermeende bomaanslag op kunstenaar Rob Scholte, dat komt een beetje over als dat er geen echte aanslag is geweest op kunstenaar Rob Scholte,of hoe moeten we dat interpreteren?

Martin Vrijland schreef:
12 februari 2018 om 20:01
Ah ja, dat verhaal..sorry, dat had ik inderdaad even moeten toelichten.
Ik heb die bomaanslag nog eens goed bestudeerd, maar het komt op mij een beetje over als zijnde een potentiële hoax.
Ik hou rekening met de mogelijkheid dat Rob al ziek was en dat er al een medische ingreep gepland stond. Van de aanslag zijn nauwelijks foto’s of beelden en de bomen naast de uitgebrande auto zijn op de foto niet geschaad door vlammetjes. Kijk, als je aankomt met een verhaal dat iemand een rijksdaalder in de slagader gestopt heeft om zo het bloeden te stoppen, gaat dat er bij het volk misschien in als zoete koek, maar bij mij niet. Ik weet uit een niet nader te noemen bron dat Rob voor de aanslag nogal wat bobbels op zijn lichaam had; wat zou kunnen duiden op een ernstige medische aandoening. Mogelijk is (hoe wrang dat ook moge zijn) gebruik gemaakt van het idee dat er toch al een gedwongen operatie (amputatie) moest volgen om iets in scene te zetten. Het zou dus zo kunnen zijn dat er een deal met hogere regionen gemaakt is om dat medische gegeven te combineren met het in scene zetten van een aanslag.
Ook het verhaal dat Micky Hoogendijk ongeschonden uit de auto is gekomen lijkt mij gezien de foto van de auto en de impact van de bom vrij ongeloofwaardig. Ik vraag me dus af: was er wel een bom en was er wel een aanslag?
Het zou me niets verbazen als deze “aanslag” een test was om te kijken hoe je een hoax onder het volk brengt en ermee weg komt. Theo van Gogh als regisseur wellicht? Zoals je misschien weet geloof ik ook niets van de aanslag op Theo van Gogh. Mogelijk was de aanslag op Rob Scholte een test om te kijken hoe je iets in scene kunt zetten en ermee wegkomt.

https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/halbe-zijlstra-loog-over-ontmoeting-met-poetin-2006-maar-hij-is-tenminste-geen-racist/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martin+Vrijland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Halbe+Zijlstra

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image