Martijn Gijsbertsen – Bliksemactie bij Luyt: schepen versleept + De Buren – Carnaval 2018: Medley Hollands Kroon + Martijn Gijsbertsen – Politici HK op korrel in nieuw carnavalslied

Bliksemactie bij Luyt: schepen versleept

Helderse Courant, 9 februari 2018

Helderse Courant, 9 februari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Luyt

Carnaval medley Hollands Kroon

Gepubliceerd op 5 feb. 2018

Opnieuw Carnavalslied over politiek in Hollands Kroon

Tradities zijn er om in stand te houden. Aanstaande vrijdag gaat het carnaval weer van start in Hollands Kroon en dat betekent, dat ergens in de weken er voor een carnavalslied komt met een knipoog naar de lokale politiek. ‘Het lied en de clip zijn klaar,’ zegt Alexander Bügel met een kleine glimlach op zijn gezicht. Bügel is de drijvende kracht achter de traditie. Hij schreef inmiddels al vier carnavalsliedjes over Hollands Kroon.

‘De eerste, die ik schreef was De boot van Japie in 2014. Het jaar daarop kwam Transparant maar ondoorzichtig. In 2016 hebben we noodgedwongen een jaar overgeslagen om in 2017 met Zo gaat dat in Hollands Kroon terug te komen,’ aldus de tekstdichter. Dat de politiek een dankbaar onderwerp is om over te schrijven, blijkt ook dit jaar weer. ‘Er waren genoeg onderwerpen in de politiek, waaruit gekozen kon worden. Dit jaar hebben we daarom gekozen voor een carnaval medley. Allemaal bekende melodieën voorzien van teksten, die betrekking hebben op de leden van het college.’

De teksten zijn dit jaar wat scherper dan bij de vorige liedjes. Is dat ook zo of zie je dat anders? ‘Persoonlijk zie ik dat anders. De keuze van een paar woorden zijn misschien wat gewaagd, maar het blijft satire. Want dat is wat carnaval toch is…. het uitvergroten van zaken en de dingen scherp verwoorden. De één vindt het leuk, de ander niet. Het zij zo. Het is geschreven met een lach op het gezicht en ik hoop, dat de mensen, dat er ook uithalen.’ zegt Bügel met een ondeugende lach op zijn gezicht.

Dit jaar brengt Bügel carnavaleske odes aan voormalige wethouders Theo Meskers en Frits Westerkamp en zittend wethouder Mary van Gent Overdevest. Ook wordt er een voorschot genomen op het vertrek van burgemeester Jaap Nawijn. ‘Er was nog veel meer materiaal, maar een medley van een half uur zit niemand op te wachten’ grapt Bügel. De Carnaval medley Hollands Kroon wordt gezongen door Paula Hoorweg, Patrick Seegers en Lars Groenink. De artiesten komen allemaal uit Den Helder, dus ze hebben de naam ‘De Buren’ gekregen. Voor diegene, die de carnavalskraker wil beluisteren, die kan hem hier vinden.

Reacties
https://youtu.be/goXpvPbLb5o

Politici Hollands Kroon op korrel genomen in nieuw carnavalslied

Schager Courant, 7 februari 2018

Schager Courant, 7 februari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Theo+Meskers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+Nawijn