Marten Visser – ‘Weggestuurde raadsleden Stadspartij werken aan nieuwe partij’

DEN HELDER – Fractieleider Peter Reenders van de Stadspartij Den Helder heeft drie van zijn leden de wacht aangezegd omdat zij volgens hem achter zijn rug om een nieuwe lokale partij hebben opgericht.

De partij Gemeentebelangen Den Helder is op 2 juli opgericht en op 9 juli officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Als bestuurders staan vermeld Geurt Visser, voormalig wethouder van de Stadspartij, en Lodewijk Hugo Gorter. Laatstgenoemde is zoon van Stadspartijraadslid Joke Vorstman, die door Reenders is weggestuurd met Carlo Assorgia en Danielle Pater.

,,Als adres staat vermeld Molenstraat 1 (het woonadres van Vorstman en haar man Dirk Gorter, red). Dan weet je genoeg toch? Dit was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen, ze hebben nu hun hand overspeeld. Het vertrouwen is weg”, aldus Reenders in een eerste reactie zondagavond.

Hij geeft aan de coalitie van burgemeester en wethouders overeind te willen houden. ,,we hebben straks geen meerderheid meer, dan zullen we bij andere partijen op zoek moeten naar een meerderheid. Verbinden, dat is wat we willen.”

Voormalig wethouder Geurt Visser moest enige tijd geleden het veld ruimen omdat hij seksueel getinte berichten zou hebben gestuurd naar vrouwen. De kwestie leidde tot een flinke rel binnen het Helderse stadsbestuur en binnen de Stadspartij zelf.

Volgens Joke Vorstman heeft zij niks met de nieuwe partij te maken. ,,Die is opgericht door mijn zoon Wiek. Ik heb daar niks mee te maken. Ik blijf gewoon in de Stadspartij.”

NHD, 23-8-2015, 22:30 (Update 23-8-2015, 22:36)

Reacties:

Koos Buis · L.T.S. daarna Chemisch tecnicus
EFTELING DEN HELDER

Hoe heet die man ook alweer met die lange nek die in de Efteling staat en elke keer op en neer gaat ? Heet die in Den Helder niet Peter Reenders . Als ik zo naar die pop kijk lijk je wel op hem Peter . Kaal hoofd en lange nek .
Maar dat terzijde ,sinds de partij is opgericht mede doordat de burger verandering wou ,heeft de partij alleen maar kinnesinne veroorzaakt onder zijn eigen leden .
En laten we eerlijk zijn je kunt niet zomaar als burger de politiek in gaan .
Voor dat vak moet je iets hebben wat veel mensen niet hebben ,namelijk laveren ,bedriegen ,beloven en niet doen ! en er zijn nog wel een paar kenmerken . b.v Beroeps Politicus mensen die er hun beroep van hebben gemaakt ,dus niet uit overtuiging of principe om iets te betekenen voor de Gemeenschap .
Maar gewoon om geld te verdienen ,dit soort Politici heeft lak aan de burger als hij is verkozen ,en helaas daar zijn er op het moment veel van zowel ,in de Gemeente politiek als in Den Haag .
Deze mensen hebben we in Den Helder ook ,nog nooit [of bijna ] gewerkt maar wel in de politiek .
Koos van Dongen ,ik de oprichter van de partij ,ja maar ook de man die al veel ellende heeft veroorzaakt in allerlei besturen .
Dan nog ondernemers ,nou de meeste ondernemers zijn niet geschikt voor de politiek , en waarom niet ,omdat ze te recht door zee zijn ,gewent zijn om met eigengeld te werken ,en slecht zijn in laveren . Hier noem ik dan ook Carlo hou je maar bij je restaurant want voor jou is de politiek een beerput .
Peter je brillen zaak was het waar je tot grote hoogte groeide ,maar met deze functie breek je bij veel burgers alles weer af Geniet van je pensioen met je vrouwtje en doe leuke dingen .
En Gorter nou ja knap eerst die muziekschool maar eens op ,die eigenlijk allang terug had gemoeten naar de Gemeente of zit mama daar voor in de partij ?
Een Partij oprichten en als puntje bij paaltje komt nog geen eens een Wethouder kunnen regelen uit eigen gelederen zegt al meer dan genoeg . Die zelfde Wethouder [ook een beroeps ] die dan maar met een paar afvallige o.a Danielle [ook een beroeps ] is een echte .
Een nieuwe kansloze partij oprichten getuigd niet echt van Politiek inzicht .
Het komt Den Helder zeker niet ten goede , Bestuurlijk staan we er behoorlijk slecht voor ,over landelijk maar niet te praten .

Vdm Ray
vanaf het moment dat die Reenders op dat pluche kwam is hij al begonnen met kiezersbedrog, hij is overduidelijk aan het knuffelen met de vorige coalitie, waarschijnlijk zal hij wel een plaatsje gekocht/beloofd gekregen hebben in die woningstichting toren die met alle geweld op het molenplein gebouwd moet worden, zal wel een appartementje beloofd zijn naast/onder die schuiling, ook is hij overduidelijk op alle manieren bezig om de locatie poskantoor weer bouwrijp te maken voor een stadhuis, want ja die burgemeester houd niet van nederlagen. dit hele zaakje stinkt nog erger als een beerput die overstroomt is, wanneer wordt er door de andere coalitiepartijen eens een onderzoek ingesteld naar het reilen en zeilen van deze man maar ook naar die burgemeester die door de helderse bevolking hier NIETeens gewenst is.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27482222.ece/Weggestuurde-raadsleden-Stadspartij-werken-aan-nieuwe-partij?lref=SL_1