Marjolein Elfring – ‘Project Blue’ tot ECN + Mike Deutekom – Onderzoek kosten ICT + Aanleg glasvezel buitengebied vertraagd + Microsoft plan + Ed Dekker – Microsoft schenkt twee ton

Stilzwijgend van ‘Project Blue’ tot ECN

Schager Courant, 28 december 2017

Schager Courant, 28 december 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Onderzoek naar kosten ICT

Schager Courant, 29 december 2017

Schager Courant, 29 december 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Aanleg van glasvezel buitengebied vertraagd

Anna Paulowna – De eerste schop voor het nog aan te leggen glasvezelnetwerk in Hollands Kroon gaat later de grond in dan verwacht. Dat heeft de coöperatie Breedband Hollands Kroon aan de leden laten weten.

Volgens de oorspronkelijke planning zou deze maand met de aanleg van het hoofdnetwerk worden begonnen. Maar door een bezwaarprocedure bij de provincie Noord-Holland is die start met drie tot zes maanden uitgesteld, zo schrijft Breedband Hollands Kroon aan de leden.

Een partij heeft bij de provincie bezwaar gemaakt tegen de garantstelling door Gedeputeerde Staten voor de financiering van de aanleg van het netwerk. Daarmee is er een tijdelijke kink in de kabel gekomen, maar – zo verwacht de coöperatie – kan het project straks wel doorgang vinden.

“Door het ingediende bezwaar zal de start van het project naar verwachting drie of mogelijk zes maanden worden vertraagd. Vooralsnog gaan wij er vanuit dat dit beperkt blijft tot 3 maanden. Dit heeft dan geen consequenties voor de einddatum van het project. De eerste gebieden zullen in april/mei 2019 worden aangesloten. Samen met Kabeltex doen wij er alles aan om zo snel als mogelijk te starten met de aanleg van het netwerk”, staat in de brief aan de leden van de coöperatie Breedband Hollands Kroon.

Schager Courant, 27 september 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Microsoft past plan aan

Microsoft heeft de plannen voor server gebouwen nog tijdens de bouw aangepast.

Datacenter op Agriport wordt twee keer hoger

Middenmeer – Softwarereus Microsoft past de plannen voor het ’datacenter campus’ op Agriport nog tijdens de bouw van het complex aan. De nog te bouwen datacenters acht en negen worden tweemaal zo hoog dan in de eerste plannen was aangegeven.

Dat blijkt uit de vergunningaanvraag bij de gemeente Hollands Kroon. De gemeente geeft groen licht voor de wijziging, welke mag volgens het bestemmingsplan.

De server gebouwen acht en negen worden straks ruim 13,5 meter hoog. Er komt een verdieping bovenop. Dit werd besloten, terwijl de bouw van het circa twee miljard euro kostende complex al in volle gang was. Naar verluidt zou het werk zelfs enige tijd zijn vertraagd of stil gelegd om de wijzigingen in de plannen te kunnen doorvoeren.

Of dat laatste klopt en over het waarom van de wijziging doet Microsoft geheimzinnig. “De Amerikanen zijn niet gewend openheid van zaken te geven”, zegt een betrokken ambtenaar van de gemeente Hollands Kroon.

“Ik heb uitgelegd, dat een vergunningaanvraag in Nederland ter inzage wordt gelegd. Dat dat vrij gedetailleerd moet, zijn ze in de States niet gewend.”

“Dat klopt”, zegt een woordvoerder van Microsoft Nederland. “Het datacentrum in de Wieringermeer valt onder de internationale holding en daar doen ze de woordvoering over het project dan ook. Het is voor mijn Amerikaanse collega’s even wennen hoe het hier gaat. Ik ga vragen wat ze er over kunnen en willen vertellen.”

Tot gistermiddag was dat niets.

Schager Courant. 19 oktober 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Microsoft schenkt twee ton aan projecten

Middenmeer – Microsoft wil 200.000 euro schenken aan projecten van verenigingen en non-profitorganisaties in de gemeenten Hollands Kroon en Medemblik.

Aanvragen om financiële steun kunnen tot eind deze week worden ingediend. Softwaregigant Microsoft, die verder uitbreidt op het terrein Agriport bij Middenmeer, helpt drie soorten projecten. Dit gaat om recreatieve programma’s voor jongeren en ouderen, onderwijsinitiatieven met sterke nadruk op digitale vaardigheden en projecten op terrein van duurzaamheid en milieu.

Met het gemeenschapsfonds richt Microsoft zich op kleine projecten (voor aanvragen tussen 4.000 en 6.000 euro) en grote projecten (van 25.000 tot 35.000 euro). Er gelden diverse criteria voor te steunen projecten. Ze moeten samenwerking tussen diverse maatschappelijke groepen promoten.

Impact

Ook moeten ze impact hebben op sociaal, ecologisch en economisch gebied (tenminste twee daarvan). Er moet beroep op meer fondsen worden gedaan en er moet realistisch plan zijn uitgewerkt.

Eind november wordt bekend wie geld krijgt. Aanvragen kunnen worden ingediend voor vrijdag 26 oktober 17 uur via: dcabnl@microsoft.com.

Meer informatie:
http://bit.do/microsoftfonds

Helderse Courant, 23 oktober 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Microsoft