Marischka de Jager – Vermooten meest diervriendelijke politicus + Delano Weltevreden – Vermooten wil kritiek uiten op stadhuisplan + Ronald Boutkan – Kootkar gaat, Vermooten komt

Marinus Vermooten uit Den Helder meest diervriendelijke politicus van het land

Den Helder – Raadslid Marinus Vermooten uit Den Helder is volgens Pink, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, de meest diervriendelijke politicus van het land. Vermooten krijgt daarom ‘de gouden wortel’ uitgereikt.

De jongerenorganisatie reikt jaarlijks rond Werelddierendag de gouden wortel en de gouden stok uit. De gouden wortel is voor een politicus, die zich inzet voor dierenwelzijn, de gouden stok voor iemand, die dat juist niet doet.

Vermooten zet zich op alle fronten in voor dierenwelzijn, oordeelde Pink. Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) kreeg de gouden stok: Heerema ontkent het dierenleed in Dolfinarium Harderwijk.

Vermooten gaat de straat op om tegen roofvogelshows te pleiten, looft jaarlijks € 250 uit voor ‘Dierenvriend van het jaar’ en dient regelmatig diervriendelijke moties in zoals een pleidooi voor een gemeentelijk noodfonds voor minima met huisdieren, die medische hulp nodig hebben. Verder pleit hij voor financiële ondersteuning voor vogelasiel De Paddestoel in Den Helder. Ook schenkt hij een groot deel van zijn jaarlijkse raadstoelage aan lokale opvangcentra voor honden en katten. Komende zondag, 9 oktober, deelt hij negenduizend euro uit aan de Helderse dierenclubs tijdens de viering van Dierendag in de Helderse Vallei.

Helderse Courant, 7 oktober 2016, 9:53, update 7 oktober 2016, 15:40

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Ik gun de dieren en de dierenliefhebbers echt alles. Maar het beloven van geld aan een bepaalde groep kiezers voorafgaand aan de verkiezingen is echt bij wet verboden. Hoeveel eden er ook worden afgelegd en goedgekeurd. De Helderse politiek kan wel wat zuiverheid gebruiken.

Fred Kwast
Dat was bij de vorige verkiezing ook zo. Maar toen werd dit na onderzoek , afgedaan ,met wat een raadslid met zijn raadsvergoeding doet moet hij/zij helemaal zelf weten. Maar NIEMAND stond er toen bij stil , dat Vermooten, toen hij dit deed , helemaal nog geen raadslid was. Hij deed die toezeggingen destijds , vòòr de verkiezing , en vòòr dat hij in de raad kwam.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Fred Kwast Precies, de kiescommissie en de burgemeester en alle collega’s in de raad die de eed aanhoorden zaten dus fout, bij de installering. En niet te vergeten, de kiezers van Vermooten die gevoelig waren voor geld waren ook niet zuiver op de graad. Overigens Fred, ik stond er vooraf in de openbaarheid wel bij stil, maar ja, luisteren naar goede argumenten…. zuiverheid…. het kan zich herhalen in 2018. Iedereen mag geld geven aan welk goed doel dan ook, maar iemand op de kieslijst mag niet vooraf een bepaalde groepering concreet geld toezeggen, als hij/zij gekozen wordt. Dat is het kopen van stemmen.

Arco Lameree
Henk van Kuijk Helemaal goed wat deze man doet of hij dit nu vooraf of achteraf de verkiezingen zegt. Wie doet hem dit na van die pluchezitters?

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Arco Lameree Omdat in de kieswet staat, dat dit niet mag, Arco. Doe je het wel, dan koop je het pluche. Had hij het niet gezegd vooraf, en het na verkiezing gedaan, dan was het in orde geweest. Dan mocht het naar de kerk, invaliden, dieren, de partij, de renovatie van het stadhuis, de windmolenvereniging, het zeezwembad van de ouderen, de KWF enz., dat maak je dan zelf uit.

Fred Kwast
Henk van Kuijk Of, naar Arco Lameree uitWesterland, die niet wil inzien dat hij met zijn handelswijze destijds , de stemmen gekocht heeft om raadslid te worden, en niet wil inzien dat wij die handelswijze veroordelen ,en niet wat hij nu als raadslid doet.

Arco Lameree
Henk van Kuijk ik vraag niet waarom dit niet mag ik zeg alleen dat het mij geen flikker uit maakt of ie dat nou voor of na de verkiezingen zegt. Hij doet t toch maar wel ff! Een ander stapt na 14 dagen op en steekt 2 jaar wachtgeld in zijn zak……

Arco Lameree
Helemaal goed wat deze man doet, van harte gefeliciteerd!

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28602017.ece/Marinus-Vermooten-uit-Den-Helder-meest-diervriendelijke-politicus-van-het-land

’Reservespeler’ Vermooten van de Seniorenpartij Den Helder wil wel kritiek kunnen uiten op het stadhuisplan van de coalitie

Den Helder – De Seniorenpartij in Den Helder moet in de gemeenteraad een speler van de reservebank inzetten, omdat Ilse Kootkar uit de gemeenteraad stapt. Dat zou kunnen leiden tot het verlies van een zetel in de raad.

De reservespeler wordt waarschijnlijk Marinus Vermooten. Hij en Dirk Gorter zijn eerder dit jaar door de Seniorenpartij gewipt als commissielid, omdat zij kritiek hadden op het reilen en zeilen binnen de partij.

Kootkar reageert zelf niet op verzoeken om commentaar. Senioren wethouder Remco Duijnker bevestigt haar vertrek. “Zij doet heel veel in Den Helder. Erg dankbaar werk, maar ze kan zich niet in vieren delen.” Fractievoorzitter Carla van Driesten is niet blij met de communicatie in haar partij: “Ik moest het van Remco Duijnker horen. Dat is niet, zoals het hoort te gaan. Zulke zaken horen via de fractievoorzitter te gaan.”

Ze heeft ook gehoord, dat het raadswerk te veel van Ilse Kootkar vergt: “Ze heeft zich waarschijnlijk verkeken op de hoeveelheid werk. Als gemeenteraadslid komt er een berg werk op je af. Je kunt daar niet gaan zitten en niets doen.”

Problemen

De twee afgeserveerde commissieleden stonden bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar op de plekken 4 (Gorter) en 5 (Vermooten). Zonder hen daarvan op de hoogte te stellen, had de fractie hen in mei dit jaar voorgedragen voor ontslag als commissielid.

Vermooten noemde dat ’een smerige streek’. De twee politici moesten het veld ruimen, omdat zij onder meer kritiek hadden op het coalitiebesluit om het stadhuis op Willemsoord te vestigen. Vermooten vindt ook, dat de Seniorenpartij niets voor senioren betekent.

De Helderse stadshistoricus Vermooten weet zeker, dat hij in aanmerking komt voor de vrijkomende zetel: “Omdat ik meer voorkeursstemmen heb.” Hoewel hij vindt, dat de fractie hem onbehoorlijk heeft behandeld, wil hij het liefst terug bij de Seniorenpartij. “Ik heb meegeschreven aan het partijprogramma.

Een gesprek met partijvoorzitter Remco Duijnker vindt hij noodzakelijk: “Ik hoef geen openbare excuses. Als hij zegt, dat het hem spijt, dat het zo is gelopen, vind ik het al goed. Maar de Seniorenpartij moet ook accepteren, dat ik kritiek heb op het plan om het stadhuis op Willemsoord te vestigen. Dat staat in geen enkel verkiezingsprogramma. Als mijn kritiek niet wordt geaccepteerd, zoek ik aansluiting bij een andere partij.” Ilse Kootkar was niet bereikbaar voor commentaar.

Helderse Courant, 30 september 2019, 17:20

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190930_39594506/reservespeler-vermooten-van-de-seniorenpartij-den-helder-wil-wel-kritiek-kunnen-uiten-op-het-stadhuisplan-van-de-coalitie

Kootkar gaat, Vermooten komt

Den Helder – Ilse Kootkar vertrekt uit de Helderse gemeenteraad. Dat zeggen betrokkenen, maar zelf reageert ze niet. Als ze inderdaad weggaat keert Marinus Vermooten terug in de raad. Hij stond op de lijst van de Seniorenpartij en is nu de kandidaat met de meeste voorkeurstemmen.

Kootkar reageert dus niet op een verzoek om commentaar, maar wethouder Remco Duijnker (hij was lijsttrekker van de Seniorenpartij) bevestigt het vertrekt. Te hoge werkdruk zou de reden zijn. Wanneer ze haar raadszetel inlevert is onduidelijk, maar “volgens mij zou ze dit vrij snel doen. Het is echter aan haar, ik bemoei me daar niet mee”, zegt de wethouder. De fractievoorzitter van de partij, Carla van Driesten, weet officieel nog nergens van. “Ik weet het nog niet officieel, Remco weet van de hoed en de rand”, is haar reactie.

Vermooten wil zijn zetel hoe dan ook innemen en het liefst namens de Seniorenpartij, ook al werd hij niet lang geleden door diezelfde partij nog uit de commissies gegooid. Hij had een eigen mening over het stadhuisdossier en die was afwijkend van de lijn van de coalitie. “Als ze niet willen dat ik namens de Senioren terugkeer in de raad, dan ga ik op eigen naam zitten of namens Behoorlijk Bestuur, daar hebben we in het verleden al over gesproken en die partij wil me graag hebben”, aldus Vermooten.

Den Helder Actueel, 30 september 2019

Reacties:

RB
30 september 2019 at 19:48
heer Vermooten kijkt wel erg blij met deze terugkeer 🙂

Lezer
30 september 2019 at 20:56
Marinus Vermooten; Een man waar men op kan bouwen! Ik zeg doen.

Harmanus J Johansen
30 september 2019 at 21:02
Dan komt er weer licht en waarheid boven tafel, ik wens u veel succes en kijk er naar uit meneer Vermooten.

eschotman
30 september 2019 at 23:00
Gezien de uitspraken en mening van de Hr. Vermooten op o.a. DHA over het stadhuisdossier verwacht ik dat het nog een harde dobber voor hem wordt in de Raad en vooral veel tegenstand is te verwachten (is een aanname) krijgt van de gemeentesecretaris de Hr. Reus die blijkbaar de taak heeft overgenomen van de vertrekkende Burgemeester zoals in een andere media is te lezen i.v.m. het Nieuwe Stadhuis want volgens de Hr. Reus moet er voor de verkiezingen van 2022 een gedeelte op Willemsoord in gebruik zijn als Stadhuis. Daarom wens ik hem ook veel succes toe voor de komende tijd. Mijn zegen heeft hij.

Ferry
1 oktober 2019 at 09:21
Hoop van harte met de terugkeer van dhr Vermooten in de raad,dat zijn inspiratie een bron zullen worden voor de velen zittende raadsleden.

Jacques Bierens
1 oktober 2019 at 11:55
Hr.Vermooten op welke plaats je ook ga zitten wens ik je sterkte en wijsheid. Succes.

frdrk
1 oktober 2019 at 16:59
Goed voor de dieren pensions en Dieren Asiels. Vermooten geeft met gulle hand.

SK
1 oktober 2019 at 21:35
Leuk … als je zit te wachten op ouwe koeien!

Marinus Vermooten
2 oktober 2019 at 10:33
Meneer of mevrouw SK. Niet behoorlijk om mij en leeftijdsgenoten te bestempelen als ouwe koeien. Kennelijk heeft de naamloze inzender/zendster niets anders te doen dan berichten negatief in de melk te brokkelen. Gelukkig zijn er nog heel veel ouderen die ongeacht hun leeftijd zich graag voor de maatschappij (lees medemens) al of niet als vrijwilliger willen inzetten. Ik persoonlijk, heb veel waardering voor de duizenden oudere inwoners die hier graag inzetbaar voor willen zijn.

RB
2 oktober 2019 at 19:21
is het spreekwoord wat eindigt met “uit de sloot halen” u niet bekend?

Zwaan
2 oktober 2019 at 13:06
Top Marinus. Ik wens je succes.

Gerard
2 oktober 2019 at 20:59
Toegevoegde waarde voor het bestuur zie ik niet direct
Man is een aanwinst voor de stad maar heeft hij ook inhoudelijks iets toe te voegen

frdrk
2 oktober 2019 at 22:27
Kan mij toch niet aan de gedachte onttrekken, aan de deuk in het pakje boter.

https://denhelderactueel.nl/2019/09/kootkar-gaat-vermooten-komt/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+Kootkar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marinus+Vermooten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dirk+Gorter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carla+van+Driesten

1 Comment

  1. Mijnheer Vermooten ik wens U veel succes toe, U onderbouwt uw gesprek goed, ga ervoor.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.