Marischka de Jager – Pech blijft Aquacentrum Den Helder achtervolgen: ‘Mag gifbeker nu een keer leeg?’ + Arie Booy – Zwembad zoekt nieuwe uitbater voor natte en droge horeca

Het Aquacentrum in zwembad Het Heersdiep te Den Helder (foto NHD)

Pech blijft Aquacentrum Den Helder achtervolgen: Mag die gifbeker nu een keer leeg?

Den HelderWas het recreatiebad van Aquacentrum Den Helder na bijna drie weken te zijn gesloten, koud een paar uur weer in bedrijf, kon de kraan alweer dicht.

Tijdens het proefdraaien bleek de chloorwaarde van het badwater te laag.Dan moet je gewoon dicht, dat zijn de regels“, zegt bedrijfsmanager Martien van Veen. “En dan ben je afhankelijk van één bedrijf in Nederland, dat gespecialiseerd is in deze chloorinstallaties. Het bleek een technisch mankement, dat niks te maken had met de werkzaamheden van de afgelopen weken. Maar ik heb het wel eens leuker gehad. We hebben snoeihard gewerkt om het zwembad weer open te krijgen, ons driehonderd procent ingespannen en kunnen onze klanten dat niet teruggeven. Dan denk ik wel eens: mag die gifbeker een keer leeg?

Vrijdagmiddag is het mankement verholpen en kan er vanaf het middaguur weer worden gezwommen.

Tariefsverhoging

Met ingang van 1 februari gaat de prijs van een los kaartje voor volwassenen met bijna twee euro omhoog van 4,60 naar 6,50. Een prijsstijging, die op sociale media voor flink wat verontwaardiging heeft gezorgd.We hebben besloten het kaartje voor de individuele bezoeker te verhogen. Voor vaste gasten uit Den Helder en de regio, die een twaalf baden kaart gebruiken, is die verhoging veel minder.” Betaalde je voor zo’n kaart vorig jaar nog  46 ( 3,80 per keer), dit jaar wordt dat 48 ( 4 per keer). De tariefsverhoging is gedaan in overleg met het bestuur en is nodig, omdat het aantal badmeesters met een derde is uitgebreid. “Het toezicht is wettelijk aangescherpt. Voorheen mocht je tussen baden heen en weer lopen, dat is nu niet meer toegestaan. In beginsel moet er bij ieder bad een toezichthouder staan. Mijn begroting was sluitend, maar toen niet meer. We moeten het geld ergens vandaan halen.

Helderse Courant, 3 januari 2020, 11:55

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200103_83837392/pech-blijft-aquacentrum-den-helder-achtervolgen-mag-die-gifbeker-nu-een-keer-leeg

Zwembad Heersdiep zoekt nieuwe uitbater voor natte en droge horeca

De droge horeca in het zwembad (foto Heersdiep)

De droge horeca in het zwembad (foto Heersdiep)

Den Helder – Zwembad Heersdiep zoekt een nieuwe exploitant voor het horeca gedeelte.

Het zwembad, dat zichzelf bij voorkeur als Aquacentrum Den Helder afficheert, heeft een advertentie op de eigen website gezet voor een ondernemer, die de horeca in het complex wil uitbaten.

Het restaurant bestaat uit zogenoemde droge en natte horeca met snack uitgifteloket en is het hele jaar geopend. Volgens de bedrijfsmanager van het Aquacentrum is de droge horeca strategisch goed gelegen bij de centrale ingang.

De natte horeca bevindt zich direct naast het recreatie en buiten zwembassin. In de zomer is ook het terras met uitzicht over de speelterreinen met buiten zwembassin, peuter en kleuter baden geopend.

De horeca heeft naast het standaard hapje en drankje meerdere mogelijkheden, zoals entertainment, snoep en snack automaten, catering mogelijkheden en is voorzien van een compleet ingerichte keuken en opslagruimte.

Volgens de bedrijfsleiding dient gewerkt te worden conform de wettelijke voor voedselveiligheid. Pachten is mogelijk vanaf 30 april 2020. Tot 20 maart kunnen gegadigden met horeca ervaring en gebleken kredietwaardigheid zich melden bij het bad.

Helderse Courant, 21 februari 2020, 06:37

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200220_9935973/zwembad-heersdiep-zoekt-nieuwe-uitbater-voor-natte-en-droge-horeca

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heersdiep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heersdiep+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=KeesJan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=postkantoor