Marischka de Jager – Oud directeur Willemsoord ’Nauwelijks hielen gelicht, of er wordt gezegd, dat Campers weg moeten: Los van afspraken, die zijn gemaakt, het stomste wat je kan doen’

Het plan voor vergroening van Willemsoord, zoals het twee jaar geleden werd gepresenteerd (foto West8)

Oud directeur WillemsoordIk heb nauwelijks mijn hielen gelicht, of er wordt gezegd, dat de Campers weg moeten: Los van de afspraken, die er zijn gemaakt, is dat wel het stomste wat je kan doen

Den Helder – Hij mag dan officieel geen directeur meer zijn van Willemsoord, Hans Broekmeulen weet zeker, dat er in het verleden afspraken zijn gemaakt over het verplaatsen van de Camper plaatsen op het Oude Werf terrein. “Dat zou pas gebeuren als er een nieuw Marinemuseum zou zijn gebouwd. Zolang dat niet gebeurt, kunnen die Campers gewoon blijven staan.”

Broekmeulen – sinds vorige maand officieel met pensioen – kan zich opwinden over de uitlatingen van Wethouders Michiel Wouters en Kees Visser, afgelopen zaterdag in deze krant. Daarin stelden zij dat de Camper plaatsen op Willemsoord daar op termijn weg moeten. “In verband met ontwikkelingen op Willemsoord Noord en de gewenste uitstraling van het complex is het niet wenselijk om die Camper plaatsen daar te houden“, zo liet Wethouder Michiel Wouters weten.

Dat schoot bij Broekmeulen in het verkeerde keelgat. “Ik heb nauwelijks mijn hielen gelicht, of er wordt gezegd, dat de Campers weg moeten van Willemsoord. Terwijl er afspraken liggen met Zeestad en West8 (het Architectenbureau, Redactie), dat de Campers daar kunnen blijven totdat er een nieuw Marinemuseum is gebouwd met de entree aan de andere kant. De Campers zouden dan verhuizen naar Buitenveld.’” Op dit braakliggende terrein naast de Zeedoksluis wordt nu een alternatieve toegangsweg naar Willemsoord aangelegd in verband met de komst van het Stadhuis op het Oude Werf terrein.

Het nieuw te bouwen Marinemuseum met uitkijktoren op de plek van het huidige gebouw Dukdalf, voor Campers is in het nieuwe plan geen plek (foto West8)

Broekmeulen verbaast zich er over, dat er nu wordt gesproken over het weghalen van de Camper plaatsen. “Het gaat om misschien veertig plekken. In de zomermaanden. Dat zijn zo’n tachtig tot honderd mensen, die hier uit eten gaan, hun boodschappen doen. Misschien naar de bioscoop gaan, een souvenir kopen. Iedereen profiteert er van en wij sturen ze weg. Los van de afspraken, die er zijn gemaakt, is dat wel het stomste wat je kan doen.’’

Onderbroek

Tijdens een vorige maand gehouden commissievergadering liet Zeestad directeur Ferdinand Vreugdenhil al weten de Campers het liefst zo snel mogelijk te zien verdwijnen. “Ik vind Camper plaatsen daar niet op hun plek. In de zomer staat het helemaal vol. Mensen staan zich buiten om te kleden of staan in hun onderbroek de was op te hangen“, zo liet hij de gemeenteraadsleden weten. De Campers zouden volgens hem afbreuk doen aan de uitstraling van Willemsoord.

Maandagmorgen op een deel van de camperplaats op Willemsoord (foto Mediahuis)

Niet netjes“, zegt Broekmeulen daar over. “Dat Zeestad zoiets roept. terwijl je weet, dat er afspraken liggen. Zo lang er geen nieuw Marinemuseum is, blijven die campers daar gewoon staan.

In de plannen voor vergroening van Willemsoord, die twee jaar geleden werden gepresenteerd, is ook het nieuwe Marinemuseum ingetekend.

Helderse Courant, 3 mai 2021, 14:54

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210503_37558803

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Broekmeulen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=West8
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marinemuseum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rijkswerf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oude+Werf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Camper+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hotel+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Willemsoord

1 Comment

  1. Dick Berts 4 mei 2021 op 11:11

    Goed voor ons allemaal of afspraken doen er niet toe in een dictatuur. Alleen het opstapelen van plezier voor meneer Vreugdenhil telt.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.