Marischka de Jager – Nieuw Hotel Marktstad in Schagen met hekken afgezet, schildersbedrijf wil rekeningen betaald zien + Gesloten Hotel vervelend voor iedereen: ‘We moeten door’

De tekst op de hekken rondom het Hotel, waarop staat dat Schildersbedrijf Jac Vinck hier zijn retentierecht uitoefent (foto Glocalmedia)

Nagelnieuw Hotel Marktstad in Schagen met hekken afgezet, schildersbedrijf wil rekeningen betaald zien

SchagenSchildersbedrijf Jac Vink uit Schagen heeft zo geheten retentierecht toegepast op Hotel Marktstad, het voormalige Hotel Igesz aan de Markt in Schagen.

Rondom het pas verbouwde Hotel, dat afgelopen februari opende, maar door de Corona Virus crisis niet lang daarna de deuren weer kon sluiten, staan sinds vrijdag hekken. Op borden aan de hekken valt te lezen, dat schildersbedrijf Jac Vink uit Schagen haar zogeheten retentierecht uitoefent.

Rondom Hotel Marktstad zijn hekken geplaatst (foto Glocalmedia)

Rondom Hotel Marktstad zijn hekken geplaatst (foto Glocalmedia)

Retentierecht kan simpel gezegd worden toegepast, wanneer er nog vorderingen open staan. Op deze manier is het Hotel niet langer toegankelijk voor de eigenaar. Gasten zouden hebben moeten vertrekken uit het Hotel.

Zowel Jaap Vink van het Schildersbedrijf als Ivan Louer van Hotel Marktstad waren vrijdagavond niet voor commentaar bereikbaar.

Exploitant Ivan Louer en party & eventmanager Marina Menmi voor Hotel Marktstad vlak voor de opening in februari 2020

Exploitant Ivan Louer en Party & event manager Marina Menmi voor Hotel Marktstad vlak voor de opening in februari 2020

Helderse Courant, 9 mei 2020, 20:46

Reacties

Martin Fox Martin
Voor beide partijen ontzettend naar, dat het zover heeft moeten komen, maar het schildersbedrijf heeft geen keuze meer uiteindelijk. Het zijn vervelende stappen, die genomen moeten worden.

Andre Partizan
Tja, ik moet ook mijn boodschappen betalen als ik de winkel verlaat. Dus als je de schilder laat komen, moet je ook betalen.

Ramram Rasp
Heb echt een hekel aan die lui, die hun rekeningen niet betalen! Wel een bedrijf werk laten uitvoeren, maar vervolgens niet de rekening niet voldoen. Geen goede reclame voor je Hotel!

Bearded Friend Eef Bearded
Duur en mans een Hotel willen runnen, alleen op een ander zijn geld, is niet de bedoeling natuurlijk. Gewoon je bonnetje betalen, net als ieder ander.

André van Beveren
Als de Hotel exploitant had door kunnen draaien, zou er vermoedelijk ruimte zijn om de schildersrekening te betalen. Het schildersbedrijf staat in zijn recht, dat wel, maar is dit de oplossing? Op deze manier krijgt hij ook geen geld.

Jack Macee
In een woord belachelijk wat die schilder doet. Zo komt de factuur zeker niet betaalt.
Man, gebruik je verstand. Dit is geen oplossing. Hotel heeft geen of nauwelijks inkomsten door deze acties gaat de boel op de fles en dan krijg je zeker niks.

Frank Eggerding
Dit is geen oplossing, er is waarschijnlijk gewoon geen geld, slechte reclame voor de schilder.

Carla A Stoffels
Boter bij de vis, schilder staat in zijn recht.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200508_61903786/nagelnieuw-HotelMarktstad-in-SchagenmethekkenafgezetSchildersbedrijfwilrekeningenbetaaldzien

Gesloten Hotel Marktstad vervelend voor iedereen:Maar we moeten wel door

De hekken rond het Hotel met daaraan bordjes, waarop staat, dat er retentierecht is toegepast.

Schagen –Dit is voor iedereen een vervelende situatie, voor alle betrokken partijen. Maar we moeten wel door.”

Jaap Vink van schildersbedrijf Jac Vink uit Schagen heeft afgelopen vrijdagmiddag retentierecht toegepast op Hotel Marktstad, het voormalige Hotel Igesz in Schagen. Een recht, dat je kunt toepassen, wanneer je nog geld van iemand tegoed hebt. Er kwamen hekken rondom het gebouw op de Markt met daarop verklarende bordjes. De paar gasten, die in het Hotel een kamer hadden gehuurd, konden hier niet meer in. Zo lang rekeningen niet zijn betaald, blijft het retentierecht gelden en het Hotel voor iedereen gesloten.

Het schildersbedrijf van Vink heeft, net als meerdere bedrijven, gewerkt aan een grote verbouwing van het Hotel.

Een van de hotelkamers in hotel Marktstad dat in februari de deuren opende na een grondige verbouwing (foto Glocalmedia)

Een van de kamers in Hotel Marktstad, dat in februari de deuren opende na een grondige verbouwing (foto NHD)

Op maandag 10 februari ging het Hotel open, net als het inpandige Restaurant De Bastaard. Niet veel later moest beiden de deuren alweer sluiten in verband met het Corona Virus. Vink heeft het retentierecht alleen op het Hotel toegepast en niet op het Restaurant.

Ivan (Louer, de exploitant, redactie) heeft dit zelf ook niet zo gewild en heeft iets fantastisch neergezet. Daar hebben we met z’n allen hard aan gewerkt, aldus Jaap Vink.

Hoe de situatie verder verloopt, is lastig te zeggen. Zodra er wordt betaald, kan het Hotel weer open.”

Ivan Louer was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

Helderse Courant, 9 mei 2020, 15:56

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200509_88465012/geslotenHotelMarktstad-vervelendvooriedereenmaarwemoetenweldoor

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ivan+Louer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hotel+Marktstad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+Vink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schildersbedrijf+Jac+Vink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schagen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Retentierecht

1 Comment

  1. Tot mijn verbijstering lees ik in het NHD dat een schildersbedrijf retentierecht meent uit te kunnen oefenen op hotel Marktstad in Schagen. Ik ben onvoldoende bekend met de feiten om er een eindoordeel over te kunnen vellen, maar ik maak me hier wel hele grote zorgen over.

    De wetgever heeft bij het omschrijven van het retentierecht wild west taferelen in de maatschappij willen voorkomen. Daarom mag een garagehouder die je auto heeft gerepareerd en die auto daarvoor onder zich heeft, wel weigeren om hem af te geven als je niet betaalt, maar het is hem niet toegestaan om je zes weken later uit je auto te sleuren omdat de rekening nog open staat. Het ‘onder je hebben’ is dan ook essentieel bij het al dan niet mogen toepassen van retentierecht.

    Het is bijna ondenkbaar dat een schildersbedrijf een hotel in juridische zin ‘onder zich heeft’. Zeker als je zelfs hotelgasten moet gaan verjagen….. Het plaatsen van hekken zie ik dan ook als een zwaar onrechtmatige, illegale inbeslagname, die maatschappelijk gezien volstrekt onaanvaardbaar is.

    Ik geef hotel Marktstad dan ook in overweging om het schildersbedrijf aansprakelijk te stellen uit onrechtmatige daad en zelfs om een klacht in te dienen bij de deken van advocaten, tegen de betreffende advocaat van Schenkeveld. Ook bekend uit de zaak tegen Rob Scholte…..

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.