Marischka de Jager – Helders zwembad dicht in de kerstvakantie, want ‘dan hebben we de minste bezoekers’ + Delano Weltevreden – Nieuw onderzoek veiligheid zwembad Heersdiep

Helders zwembad dicht in de kerstvakantie, want ‘dan hebben we de minste bezoekers

Den Helder – Aquacentrum Den Helder sluit in de kerstvakantie zijn deuren. In die periode vinden er herstelwerkzaamheden aan het zwembad plaats.

Een heel bewuste keuze om de deuren in de kerstvakantie te sluiten, meldt bedrijfsmanager Martien van Veen desgevraagd. “We hebben de bezoekersaantallen van de afgelopen zes jaar erbij gepakt en dan zie je, dat we in de kerstvakantie de minste bezoekers hebben. Als we noodzakelijke werkzaamheden moeten plannen, dan juist in deze periode.

Volgens Van Veen zijn deze lagere bezoekersaantallen makkelijk te verklaren. “Voor kinderen, toch onze grootste doelgroep in vakanties, wordt er aan het einde van het schooljaar vaak nog van alles georganiseerd. Denk aan het schoolbasketbal, de ijsbaan die weer wordt opgebouwd.” Tijdens deze twee december weken liggen ook de zwemlessen van verenigingen stil.

Een week voor de kerstvakantie zal het recreatiegedeelte van het aquacentrum zijn gesloten, maar is nog wel het wedstrijdbassin geopend, ook voor recreatief gebruik. “Die week doet wel zeer“, zegt Van Veen. “Vooral de banenzwemmers zullen daar last van hebben.”

Van Veen verwacht niet, dat bezoekers veel problemen zullen maken van de sluiting van het zwembad. “We zijn het hele jaar door open. Alleen met kerst en met oud en nieuw zijn we gesloten. Die dagen vallen nu ook nog midden in de week.”

Tijdens de werkzaamheden wordt in een aantal zogeheten buffervaten (overloopvaten) een coating aangebracht om het beton van de vaten beter te beschermen tegen de invloed van het water op de langere termijn. “Daarvoor dienen de buffervaten leeg te zijn en dat kan alleen wanneer de baden buiten werking worden gesteld“, meldt de gemeente in een reactie.

Het zwembad kampt sinds 2018, vijf jaar na de oplevering van de nieuwbouw, met problemen. Onder andere de bufferwatervaten in de kelder waren niet waterdicht. Het onderzoek ernaar loopt nog.

Helderse Courant, 21 november 2019, 20:45

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191121_79967626/helders-zwembad-dicht-in-de-kerstvakantie-want-dan-hebben-we-de-minste-bezoekers

Nieuw onderzoek naar veiligheid van zwembad Heersdiep

Zwembad Heersdiep (foto NHD)

Zwembad Heersdiep (foto NHD)

Den Helder – Er komt opnieuw een onderzoek naar de veiligheid in zwembad Heersdiep.

Verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters: “Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een extern bureau. Het nieuwe onderzoek is nodig, omdat de resultaten van het vorige onderzoek voor een beperkte tijd gelden.” De onderzoekers gaan na, of het nog steeds veilig is om gebruik te maken van het zwembad.

Medio 2018 werd bekend, dat het in 2013 opgeleverde zwembad ernstige gebreken vertoont. Onder meer loslatende tegels, scheuren in de perrons (om de baden heen) en buffervaten, die niet waterdicht zijn. Nu worden de buffervaten van binnen van een coating voorzien. Een bureau onderzoekt hoe de perrons zich onder diverse weersomstandigheden gedragen. De resultaten van dat onderzoek worden na de zomer verwacht. Daarna kunnen spijkers met koppen worden geslagen.

Helderse Courant, 12 december, 2019 17:07

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191212_72316756/nieuw-onderzoek-naar-veiligheid-van-zwembad-heersdiep

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=zwembad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heersdiep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Luc+van+der+Wal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees-Jan+Tuin

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image