Marischka de Jager – Eerste afvalbak officieel geadopteerd in Den Helder

Den Helder – De eerste gemeentelijke afvalbak is officieel geadopteerd in Den Helder. Aan Fluytstraat-bewoner Sebastiaan Bijleveld donderdagmiddag de eer.

Wethouder Jacqueline van Dongen reikte de sleutel van de afvalbak uit aan Sebastiaan Bijleveld. Die overigens samen met andere buurtbewoners de bak regelmatig zal legen. ,,Voordat de grijze rolemmers in onze wijk worden geleegd, kijkt één van ons even of de bak vol zit’’, zegt Bijleveld.

Sinds begin dit jaar is er een speeltuintje ingericht in de Fluytstraat en daar hoorde een afvalbak bij. ,,Ik heb toen via de wijkconciërge om een afvalbak gevraagd en de bak gelijk geadopteerd. Alle kinderen uit de buurt spelen hier en dan ontstaat er ook wel eens wat afval. We willen het hier graag netjes houden, dit speeltuintje is echt van ons. Als de afvalbak in het Reehorstpark had gestaan was ik er natuurlijk niet aan begonnen.’’

In totaal zijn er al ruim zestig bakken geadopteerd door betrokken bewoners. Ze krijgen allemaal een setje handschoenen, vuilniszakken, een vuilgrijper, een sleutel en een afsluitklep om de bak met Oud en Nieuw bak te beschermen tegen vuurwerk.

NHD, 22-9-2016, 16:26 (Update 22-9-2016, 17:03)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28537409.ece/Eerste-afvalbak-officieel-geadopteerd-in-Den-Helder?lref=SL_2