Marion Groenewoud & Jasper van Loo – Rob Scholte wil Verlenging in Museum de Fundatie “Mijn Expositie heeft Schade Onder Vonden”

Speciale Uitgave van Ralph Keuning Zonder Enig Overleg met Rob Scholte (foto Museum de Fundatie)

Rob Scholte wil Verlenging in Museum de FundatieMijn Expositie heeft Schade Onder Vonden

Op de Dag van de Opening van zijn Grote Expositie in Museum de Fundatie ging Nederland Weer in Lockdown. Vandaag (Zondag) sluit Reproductie Verplicht, maar Rob Scholte wil de ‘Beloofde Verlenging‘. Hij zegt ‘Veel Schade‘ te hebben geleden door Corona, het QR Beleid en de in Opspraak Geraakte Museum Directeur Ralph Keuning.

Jaren Eerder was hem Al de Grote Overzicht Tentoonstelling, Reproductie Verplicht, Toe Gezegd. ,,Het werd Steeds Uitgesteld. Met Bruiklenen van Particulieren en Musea uit Heel Europa en Amerika was het ook een Hele Organisatie”, vertelde Rob Scholte (64) afgelopen december vanuit zijn Ouderlijk Huis. Hier woont hij met zijn Vrouw en Dochter Al Eigen Tijd Nood Gedwongen bij zijn Moeder in.

Nauwelijks Exposure

De Dag, dat Eindelijk zijn Grote Overzicht Expositie in het Zwolse Deel van Museum de Fundatie zou openen, februari 2020, werd er een Harde Lockdown Af Geroepen in ons Land. In de Afgelopen Vijf Maanden, dat de Musea Al Weer Open zijn, heeft hij bovendien ‘Veel Schade Geleden‘ vindt Scholte. “Er is Nauwelijks Exposure geweest voor Reproductie Verplicht vanwege het Strenge Corona en QR Beleid.

Daarna kwam Ralph [Museum Directeur Ralph Keuning, Redactie] in Opspraak. dit wierp ook een Smet op het Museum en mijn Tentoonstelling. Ralph heeft me Mondeling Verlenging Toe Gezegd op 16 januari 2022. De Al Geplande Tentoonstellingen na mij zou hij Uit Stellen. Die Belofte komt hij Nu Niet na. Als mijn Werk maandag van de Muren gaat, eis ik een Inspectie om aan de Verzamelaars te garanderen, dat de Werken, die zij Uit Leenden, ook in Originele Staat Terug Komen. Alles is me Af Genomen. Dit is mijn Aller Laatste Tentoonstelling, die verdient de Normale Museale Aanpak.”

In Beslag Genomen

Na de Ontruiming, Vier Jaar Geleden, van zijn Woning en Atelier annex Rob Scholte Museum in Den Helder, belandde Scholte in Zwaar Weer. Subsidies of ‘Staat Steun’ heeft hij Nooit willen Ontvangen. ,,De Financiële Situatie is Echt Waardeloos. We leven van Giften.

Al zijn Eigen Werken en de Enorme Kunst Collectie, die hij had Verzameld, zijn in Beslag Genomen en staan Op Geslagen bij BVA Auctions Amersfoort. Met de Bedoeling Geveild te worden. In De Fundatie hangen Tot Vandaag zijn Schilderijen, die hij maakte de Afgelopen 40 Jaar. ,,Recente Doeken ontbreken, daar mogen we van Gemeente Den Helder Niet Aan Komen. De Laatste Jaren maak ik Geen Nieuwe Stukken, dan zou er Meteen een Deurwaarder Verschijnen Om Het In Beslag te Nemen”, zei hij Al Eerder.

Contact via Vriend

Scholte zocht de Afgelopen Maanden via zijn Vriend Ivo de Lange van het Herman Brood Museum, over deze Kwestie Contact met de Huidige Fundatie Directeur Rob Zuidema. Deze Interim Zakelijk Leider, die ook Directeur is van de Zwolse Theaters, weet van Scholte S Bezwaren. “Ik snap het Verdriet van Rob Scholte”, laat hij zaterdag Telefonisch weten. “Zijn Tentoonstelling is Beslist Niet Verkort, zijn Werk is Zelfs Iets Langer Getoond dan Oorspronkelijk de Bedoeling was. Ik wil er Nu Niet Verder op Reageren. Rob Verzint Maar Wat. Ik heb Rob, via Ivo de Lange, het Voorstel Gedaan om naar Zwolle te komen. Voor een Etentje en een Overnachting, dan konden we Samen Nog Eens Zien Hoe Mooi Alles Er Bij Hangt. Hier heeft hij Geen Gebruik van gemaakt. Ja, ik begreep Pas Later dat zijn Vrouw en Dochter vrijdag in het Museum zijn geweest. Ik had hen Graag Persoonlijk Ontvangen.”

De Nieuwe Exposities van onder meer Marte Röling en Neo Rauch zijn in Aantocht, en Hier valt volgens Zuidema Niet Aan te Tornen. “Hier over heeft Ralph Al Intern Afspraken gemaakt.”

,,Het is een Misverstand”, zegt Keuning Zelf over de Situatie. ,,Zijn Expositie zou Eerst Begin April Af Lopen en daarna zou een Expositie met Werken van Internationale Schilders starten. Na Overleg met de Samensteller is deze Expositie verplaatst naar 1 januari 2023. Dat heb ik Tegen Scholte Gezegd. Misschien dacht hij dat zijn Expositie tot die Datum zou zijn, maar dat is Niet Waar en zou ook Erg Onrealistisch zijn. Zijn Expositie is Al Vijf Maanden, dat is Langer dan Gepland was, Te Zien geweest.”

Voor Scholte is dit Verhaal Nog Niet Klaar. “Heel mijn Levenswerk is Ontvreemd. Mijn Definitief Laatste Expositie waar ik Jaren naar toe heb Gewerkt, werd Geheel Overschaduwd door Negatieve Externe Factoren. Ik voel me Opnieuw Zwaar Gedupeerd. Ralph moet zich houden aan de Afspraken. Verlenging is Het Minste, dat De Fundatie me kan bieden.”

De Stentor, 26 juni 2022, 17:34

https://www.destentor.nl/zwolle/kunstenaar-rob-scholte-eist-dat-fundatie-in-zwolle-belofte-nakomt-voel-me-opnieuw-zwaar-gedupeerd~a392d082/

https://www.ad.nl/zwolle/kunstenaar-rob-scholte-eist-dat-fundatie-in-zwolle-belofte-nakomt-voel-me-opnieuw-zwaar-gedupeerd~a392d082/

https://www.tubantia.nl/zwolle/kunstenaar-rob-scholte-eist-dat-fundatie-in-zwolle-belofte-nakomt-voel-me-opnieuw-zwaar-gedupeerd~a392d082

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marion+Groenewoud
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jasper+van+Loo
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ralph+Keuning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Zuidema
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+de+Fundatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ivo+de+Lange
https://robscholtemuseum.nl/?s=Herman+Brood+Museum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Herman+Brood+Experience