NOS – Marcel Gelauff stopt als Hoofd Redacteur van NOS Nieuws

Marcel Gelauff in Hilversum Omringd door tegen de NOS Protesterende Gele Hesjes (foto Twitter)

NOS Fake onder Marcel Gelauff (foto Twitter)

Onbestaanbaar en Onbegrijpelijk Hoe Marcel Gelauff Journalisten van de NOS Al het  Hele Seizoen verbiedt om Bij Aan te Schuiven vanwege Hem Onwelvallige Meningen (foto Twitter)

Complot Denker Micha Kat Op Gepakt in Dublln (foto Teletekst)

Door de Achterdeur naar Buiten NOS Baas Marcel Gelauff en Minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus, Partners in Crime (1) (foto Twitter)

Marcel Gelauff, ‘Lul van het NOS Journaal‘ (foto Twitter)

‘Zo Divers is de Buurt Niet, waar NOS Baas Marcel Gelauff Zelf Woont‘ (foto Story)

Door de Achterdeur naar Buiten Marcel Gelauff en Ferdinand Grapperhaus, Partners in Crime (2) (foto Twitter)
 Marcel Gelauff maakt Zijn Vertrek Bekend op de Redactie van NOS Nieuws (foto Ferry Kesselaar)

Micha Kat S Mail aan Marcel Gelauff (NOS) en Bart Mos (De Telegraaf), 6 december 2020 (foto revolutionaironline.com)

Marcel Gelauff stopt als Hoofd Redacteur van NOS Nieuws

Marcel Gelauff stopt als Hoofd Redacteur van NOS Nieuws. Per 1 september 2022 verlaat hij de Redactie, waar hij Bijna 20 Jaar Geleden als Adjunct Hoofd Redacteur binnen kwam. “Ik laat achter me, waar ik me al die Jaren met Alle Ambitie, Betrokkenheid en Emotie Samen met Alle Collega S voor heb in gzet.”

Maar het is Goed, dat een Nieuwe Fase zich nu aandient, zegt Gelauff, zo wel voor de NOS als voor hem zelf. Eerder Vandaag maakte hij op de Redactie van NOS Nieuws zijn Vertrek Bekend. “Het is Belangrijk, dat er na Enige Tijd een Nieuwe Hoofd Redacteur komt. Iemand, die Weer Eigen en Andere Accenten kan zetten.

Voor mij breekt ook een Nieuwe Periode aan, met een Nieuwe Vrijheid, die ik Graag wil Omarmen. Ik ben Gezond, voel me Sterk en dan is het Jaar, waar in ik 65 word een Goed Moment om te Stoppen.”

Gelauff begon in 2003 bij de NOS. Eerst als Adjunct Hoofd Redacteur en sinds 2011 is hij Hoofd Redacteur. Daar voor werkte hij onder meer als Eind Redacteur en Chef bij RTL Nieuws, en schreef hij voor de Leidse Courant en De Gooi en Eemlander.

Betekenis Vol

Na 42 Jaar Full Time Werken in de Journalistiek komt er Nu Ruimte voor Nieuwe Horizonten. “Aan die Gedachte heb ik Best Even moeten Wennen. Of Nou Ja, eigenlijk ben ik er Nog Niet Helemaal Aan Gewend. De Functie van Hoofd Redacteur bij NOS Nieuws is Buiten Gewoon Eer Vol en Betekenis Vol. Maar ook Veel Eisend, Kwetsbaar, en In Momenten Eenzaam. Je bent Altijd op Talloze Borden Tegelijk aan het Schaken, maar dat is Natuurlijk Ook Wat Aan Trekt, wat Verslavend is en Wat Steeds Weer Nieuwe Impulsen en Kracht geeft.

NOS Nieuws groeide onder Gelauff uit tot een Multi Mediale Redactie, waar 24/7 Nieuws wordt gebracht en Online Publiceren de Basis is van Alle Verhalen. Met de Komst van NOS op 3 en NOS Stories zijn Bovendien Nieuwe, Jonge, Doelgroepen bereikt, die via Eigen Kanalen worden Bediend. Wekelijks bereikt de NOS via Radio, Televisie en Online 93,7 Procent van het Nederlandse Publiek.

Marcel GelauffOns Bereik is Enorm en We zijn Jaar na Jaar het Nieuwsmerk, dat in Nederland het Meest wordt Vertrouwd. We zijn Anno 2022 met Hoge Journalistieke Kwaliteit en Grote Diversiteit Actief op Alle Platforms. Dat is Iets om Trots op te zijn.”

Autonomie

De Scheidende Hoofd Redacteur, tevens Voorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofd Redacteuren en Persveilig Bestuur Lid, benadrukt het Belang van Zelf Vertrouwen en Autonomie in de Journalistiek. Juist Nu in Polarisatie Soms Beperkte Deel Belangen Voor Op worden Gesteld en Intolerantie, Beschuldigingen en Framen als Methodiek worden In Gezet, moet de Journalistiek zich in Alle Onafhankelijkheid blijven richten op Feitelijke, Faire Verslaggeving en Duiding van het Nieuws.”

NOS Directeur Gerard Timmer roemt de Veel Zijdigheid en Journalistieke Professionaliteit van Gelauff. “NOS Nieuws heeft het Aller Belangrijkste gedaan, wat je in deze Tijd Kan en Moet Doen. Daar zijn, waar je Publiek is. Bovendien is NOS Nieuws volgens het Sociaal Cultureel Plan Bureau het Enige Medium, dat er Dagelijks in slaagt Nederlanders, van Jong en Oud, Hoog en Laag Opgeleid en Man en Vrouw, te Verbinden.”

“Om dit Allemaal te Bereiken is Stuurmans Kunst nodig, die Marcel op Bewonderenswaardige Wijze heeft laten zien. Hij heeft de NOS Veel Gegeven en daar voor zijn we hem Veel Dank Verschuldigd.”

Trots en Voldoening

De Komende Drie Maanden gebruikt Gelauff om zijn Werk bij de NOS Af Te Ronden en Over Te Dragen. In Dezelfde Periode start de Zoek Tocht naar zijn Opvolger.

GelauffEr zullen Momenten zijn, dat ik met Weemoed Terug Kijk, maar ik weet Zeker, dat Trots en Voldoening zullen Over Heersen. Een Hoofd Redacteur kan Zijn of Haar Redactie alleen maar Dragen als Hij of Zij ook door de Redactie wordt Gedragen. Ik ben er Dankbaar voor, dat mijn Redactie, dat Al die Jaren heeft gedaan.”

NOS, 30 mei, aangepast

https://nos.nl/artikel/2430792-marcel-gelauff-stopt-als-hoofdredacteur-van-nos-nieuws

https://www.linkedin.com/posts/phianne-van-hout-668b1313_ugcPost-6959922819400925185-ZCj_/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Gelauff
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerard+Timmer
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS+Journaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS+op+3
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS+Stories
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nederlandse+Omroep+Stichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Radio
https://robscholtemuseum.nl/?s=Televisie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Online
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nieuwsmerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nederlands+Genootschap+van+Hoofd+Redacteuren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Persveilig
https://robscholtemuseum.nl/?s=RTL+Nieuws
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leidse+Courant
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Gooi+en+Eemlander
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kim+Putters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sociaal+Cultureel+Plan+Bureau
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Grapperhaus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Partners+in+Crime
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fidan+Ekiz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micha+Kat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fake+News
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nep+Nieuws
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeist
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hilversum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gele+Hesjes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Yellow+Vests
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gilets+Jaunes