Maarten Kolsloot – Hoofdverdachte in Zaak Mallorca komt Vrij: Nieuw Afgeluisterd Gesprek en Emotionele Oproep Officier van Justitie

De Herdenking Plaats op Mallorca Vlakbij de Plek, waar Carlo Heuvelman Mishandeld werd in juli 2021 (foto District8 | Owen O Brien)

Hoofd Verdachte in Zaak Mallorca komt Vrij: Nieuw Afgeluisterd Gesprek en Emotionele Oproep Officier van Justitie

Hilversum – Verdachte Sanil B komt Voorlopig Vrij. Dat bleek woensdag bij de Derde Openbare Zitting in de Mallorca Zaak. De Rechtbank noemde daarbij de Jonge Leeftijd van de Twintig Jarige B. Ook telde mee, dat hij bij de Inhoudelijke Behandeling van de ZaakVermoedelijk in oktober – Ruim een Jaar in Voorarrest zou zitten. Wel moet hij zich aan Voorwaarden houden. Sanil B was de Enige van Negen Verdachten, die Nog Vast Zat.

B wordt Verdacht van Betrokkenheid bij de Dood van Heuvelman, Plus Twee Pogingen tot Doodslag en het Plegen van Openlijk Geweld op Mallorca. De Waddinxvener werd bij Uitgaan Geweld op Mallorca op 14 juli 2021 Mishandeld en Stierf Later aan zijn Verwondingen. Alle Aanwezige Verdachten ontkennen Betrokkenheid bij de Dood van Heuvelman.

De Rechtbank in Lelystad, waar de Zitting plaats vond, lichtte de Beslissing Achter Af Schriftelijk toe. ,,Er zijn Nog Steeds Voldoende Sterke Aanwijzingen, dat de Man Betrokken is bij de Dood van Carlo’’, schreef de Rechtbank ,,De Vraag, of Dat ook Bewezen is, zal Echter Pas Na de Inhoudelijke Behandeling kunnen worden Beantwoord.”

,,Weliswaar hebben de Feiten, waarvan SB wordt Verdacht de Samenleving Ernstig Geschokt, maar Dat is op dit Moment Geen Reden meer om hem Vast te Houden. Hij zit Al Lange Tijd in Voorlopige Hechtenis, heeft een Blanco Strafblad en ook zijn Jeugdige Leeftijd speelt een Rol. Al met Al beslist de Rechtbank, dat hij zijn Proces in Vrijheid mag Afwachten onder Strenge Schorsing Voorwaarden.’’

Volgens die Voorwaarden moet B zich Melden bij de Reclassering. Contact met Slachtoffers is hem Verboden, evenals Contact met Nabestaanden en Mede Verdachten. Ook mag hij Geen Alcohol en Drugs Gebruiken, een Verbod, dat Enkele Andere Verdachten ook Op Gelegd kregen.

Nieuwe Feiten

De Derde Zitting woensdag leverde Opnieuw Nieuwe Feiten op. Op Tafel kwam een Af Geluisterd Gesprek, waarin Verdachten Mees T en Sanil B zeggen, dat de Jongens, die Nog Vrij zijn, Betrokken zouden kunnen zijn bij de Dood van Carlo Heuvelman.

Één van de Vragen Vandaag was, of Sanil B Langer Vast moest Blijven Zitten. Het Openbaar Ministerie wilde, dat B in de Cel bleef. „Het Maatschappelijk Belang dient te Prevaleren boven het Persoonlijk Belang van de Verdachte”, zei de Officier van Justitie in de Rechtbank. Het OM wees daarbij op Tegenstrijdigheden in Verklaringen van B. Zo zou de Hilversummer Niet met Links Schoppen, maar uit een Filmpje bleek het Tegendeel. Dat droeg de Officier B Nu na. Ook noemde de Officier Sanil BExtreem Gewelddadig’ op 14 juli. Zo zou de Hilversummer Iemand hebben Getrapt, ’zoals je een Voetbal trapt’.

In de Rechtbank werd ook Wat Meer Duidelijk over de Dood van Carlo Heuvelman. In een Rapport constateert de Forensisch Patholoog, dat aan de Linker Kant van Heuvelmans Hoofd Meermaals Sprake zou zijn geweest van een Botsing of Stomp. Niet Alle Verwondingen aan zijn Hoofd kunnen Verklaard worden door een Val. Dat was het Scenario, dat Advocaat Peter Plasman van Sanil B Eerder Schetste. Voor Meerdere Verwondingen ziet de Patholoog Trappen of Slaan als Oorzaak.

Af Getapt

Ook bleek dat na de Zitting in januari een Gesprek is afgetapt tussen Hilversummers Mees T en Sanil B in een Arrestanten Busje. Uit dat Gesprek ontstond de Indruk, dat Mees T en Sanil B denken, dat Mede Verdachten Meer Weten over de Dood van Carlo Heuvelman. „Ik weet Het Gewoon Niet”, zei Verdachte Mees T vandaag in de Rechtbank. „Daar word ik een Beetje Gek van.”

Tijdens de Zitting kwam ook een Gesprek aan de Orde, dat Sanil B eind 2021 had met een Undercover Agent. Dat Gesprek was Nu Verder Uit Gewerkt. Tegen de Undercover Agent zei Sanil B. „Ik heb Het Niet Gedaan. Ik Weet Alles Nog. Dat Kan Niet. Die Jongen herinner ik mij Niet Eens, dat ik heb Geslagen. Ik denk, dat ik Hem een Klap heb Gegeven. Ik Zeg Niet, ik ben Onschuldig. Ik heb Vijf Mensen Geslagen. Maar Niet die Jongen, Vriend.”

In het Gesprek geeft Sanil B Wel Enkele Andere Zaken toe, maar blijft Ontkennen Betrokken te zijn bij de Dood van Heuvelman: „Ik heb Mensen Gekickt, maar Niet die Jongen, die Dooie Jongen. Ik heb er Niet Mee te Maken. Ik Weet Het Niet. Of ik ben die Jongen Helemaal Vergeten, maar Dat Kan Toch Niet? Ik kan Het Toch Niet Helemaal Vergeten zijn?

Sanils Advocaat, Peter Plasman, noemde de Undercover ActieEen Smerig Spelletje’. Hij benadrukte, dat Sanil Nog Altijd Ontkent en ook tijdens het Gesprek met de Undercover heeft Ontkend. Een ’Ja’ dat zou zijn Uitgesproken door Sanil, zou ’Nee’ kunnen zijn in het Marokkaans. Daarbij was het Antwoord volgens Plasman Slecht Hoorbaar. Plasman pleitte voor Schorsing van de Voorlopige Hechtenis. Sanil B zit Vast sinds augustus 2021.

Hart Verscheurend

Uitgebreid aan de Orde kwamen ook de Persoonlijke Omstandigheden van de Verdachten, die in de Rechtbank Aanwezig waren. Zo vroeg de Rechter aan Hein B „Word je er Vaak op Aangesproken, op School, in het Uitgaan Leven?” Hein B. antwoordde „Op School nog niet. Daar buiten ben ik Wel Eens benaderd, maar Niet Echt op een Hele Boze Manier. Meer voor Informatie of uit Interesse.”

Mees T werkt Druk aan Zichzelf buiten de Bajes, zo liet hij de Rechtbank weten. „Ik zoek Professionele Hulp. Daarvoor heb ik een Intake gehad. Dat is Vrijwillig. Ik heb Moeite met Slapen. Nachtmerries en Zo. Het Contact met de Reclassering loopt Goed.”

Over Verdachte Daan van S kwamen Enkele Nieuwe Feiten naar Buiten. Over Zijn Persoon Ontwikkeling, Zijn Zorgen. Hij zou Respectloos en Agressief Zijn en Moeite hebben om Agressie te Reguleren. De Psycholoog noemde Daan Vol Hardend in Zijn Boosheid over Zijn Detentie. Toen de Rechtbank Voorzitter hem vroeg, of hij Nog Nieuwe Herinneringen had over de Dood van Carlo Heuvelman, antwoordde Daan van S „Ik heb Niks Nieuws kunnen Bedenken. Ik ben Niet tot Nieuwe Herinneringen gekomen.”

Puzzel

De Rechtbank noemde de ZaakEen Ingewikkelde Puzzel’. Sanil B „Als je een Puzzel Anders Om Legt en je Drukt Hard, dan Past hij Als Nog.” Waarmee de Hilversummer bedoelde, dat de Puzzel. zoals die Nu in de Rechtbank wordt Gelegd, Niet Zou Kloppen.

Na de Getuigenissen van Verdachten volgde een Hart Verscheurende Oproep van de Officier van Justitie. Hij gaf aan, dat de Toekomst Plannen, die de Jongens hebben, er niet meer zijn voor Carlo Heuvelman. „Het kan Gewoon Niet, dat jullie Niet Méér Weten, Mees. Wat is Daar Nou Gebeurd? Wie heeft Carlo Geschopt?” Waar Mees T de Vraag Ontweek, klonk Sanil B Geraakt.

De Zitting van woensdag in de Rechtbank in Lelystad was een Pro Forma Zitting. Het was de Derde Openbare Zitting in de Mishandeling Zaak op Mallorca, die Afgelopen Zomer vVeel Aandacht trok en waarbij Carlo Heuvelman Om het Leven kwam.

Lees ook:
Heeft Mallorca Verdachte Sanil B Echt bekend?Er is Gelogen door Verbalisanten