Lodewijk Dros – De Zin van Micky Hoogendijk

Micky Hoogendijk (1) (foto Facebook)

Micky Hoogendijk (2) (foto Facebook)

A Work of Micky Hoogendijk (foto Facebook)

Uncensored Aankondiging Expositie The Meetings of the Waters (foto Facebook)

Gallery Micky Hoogendijk (foto Facebook)

De Zin van Micky Hoogendijk

Het is voor veel mensen een Verdrietige Periode, maar voor mij is het een Cadeau

In tijden van Corona Virus vertellen meer en minder bekende Nederlanders over hun Persoonlijke Leefregel of Inspirerende Zin. Vandaag Micky Hoogendijk (50), kunstenares.

Welkom in the Middle of Nowhere. Na jaren in de Verenigde Staten wilde ik terug naar Nederland en ben ik neergestreken in een oude, verbouwde Boerderij buiten Hoogeloon. Als ik woon, waar ik anderhalf uur moet rijden om ergens te komen, dan word ik niet gestoord en stoor ik mezelf ook niet met Leuke Afleiding. Nu kan ik op mijn Werk focussen.

Sinds een jaar of acht wordt mijn Werk op Internationale Beurzen getoond en sinds Corona ben ik niet alleen Fotograaf, maar ook Beeldend Kunstenaar. Ik had mezelf voor mijn Vijftigste Verjaardag een Cursus cadeau gedaan, ik wilde 3D gaan werken, met mijn Handen. Foto’s blijven plat. In Frankrijk zou ik een maand lang leren boetseren. Toen sloten de Grenzen. Fuck it, dacht ik, dan pak ik zelf wel IJzerdraad en Klei. Drie maanden later heb ik mijn eerste Bronzen Beelden verkocht.

Kijk, hier zie je er een van. Het is een soort Familie Opstelling, Volwassenen en Kinderen, net wat je er in wilt zien. Het is ontstaan tijdens Corona, ik kon nergens naartoe, zocht Verbinding, had Huid Honger. Dat zit in dat Brons.

Ik wil er graag mee door, het is een Parel. Mijn Moeder zei: ‘Het Leven is je Oester’ – daar zit een Parel in. Je mag alles doen wat je wilt op de Wereld, zien, ruiken, aanraken, de hele Aarde is jouw Speelparadijs. Ze zette al mijn Zintuigen open.”

Aanklooien

Door de jaren heen kwam ik nog een Aansprekende Zin tegen, de Slogan van Nike, Just do it. Ik ben het gaan doen, dat Boetseren. ­Gewoon wat Aanklooien – ik weet niet, of je dat moet opschrijven – en maar zien wat het wordt. Om de zoveel jaar wil ik mezelf Iets Nieuws aanleren, omdat je dan als een Kind ergens instapt, Ongehinderd door Kennis.

In het Woonhuis naast mijn Atelier heb ik een Expositieruimte ingericht, een eigen Galerie, want hoe vaak kun je anders je Werk ­tonen? De Fotoserie, die er nu hangt, heb ik in september gemaakt. Ik had gedroomd over een Vrouw in een Desolate Setting en vroeg me toen ik wakker was af: Waar ís dat? Het was de Waddenzee.

Daar zijn we vervolgens heen gezeild, op de Laatste Mooie dagen van de Zomer. Ik maakte er The Meetings Of The Waters, met Vijf Naakte Vrouwen, die bij Eb over Zandplaten lopen. Waar kan dat nog, zo Vrij en Naakt Rondlopen?

We hebben allemaal Angsten, maar ik mis het Gen voor Bang Zijn. Ook toen ik in het Amsterdamse UitgaanslevenDiscotheek Richter – zag wat je als 18 Jarige niet hoorde te zien, ging er niets fout. Ja, er ís wel eens wat misgelopen (de Bomaanslag op haar en haar Toenmalige Man Rob Scholte), maar daar had ik Geen Invloed op.”

Eigen Bubbel

In het Buitenland ben ik meer ­Nederlander geworden dan ik ooit was geweest. Ik ben zo blij, dat ik Hier ben, ook met al die Regeltjes Hier. Ik heb er geen last van, dat komt ook doordat ik in mijn eigen Artistieke Bubbel leef – wat trouwens een Prima Voorbereiding was op de Corona Virus Periode met die Opgelegde Bubbels. In de Stilte van Corona heb ik dit allemaal kunnen maken. Het is voor veel Mensen een Verdrietige Periode, maar voor mij is het een Cadeau. Net als veel van mijn Creatieve Collega’s ervaar ik deze Tijd als een Zegen.”

Lees ook
Ik hoop, dat ik tot mijn Tachtigste kan blijven Acteren
https://www.trouw.nl/nieuws/micky-hoogendijk-in-travestietentoneelstuk~b1740d90/

Micky Hoogendijk is nu Beeldend Kunstenares, maar begon als Actrice, onder meer in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook speelde ze Toneel.

Trouw, 17 mei 2021, 18:06

https://www.trouw.nl/religie-filosofie/micky-hoogendijk-het-is-voor-veel-mensen-een-verdrietige-periode-maar-voor-mij-is-het-een-cadeau~b793cf90

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micky+Hoogendijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boetseren
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Meetings+Of+The+Waters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gallery+Micky+Hoogendijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Goede+Tijden,+Slechte+Tijden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Uitgaansleven+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Discotheek+Richter
https://robscholtemuseum.nl/?s=NIKE
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hoogeloon
https://robscholtemuseum.nl/?s=Waddenzee
https://robscholtemuseum.nl/?s=Familie+Opstelling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Artistieke+Bubbel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Niet+Bang+Zijn+Gen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Parel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oester
https://robscholtemuseum.nl/?s=Huid+Honger
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vrij+Naakt+Rondlopen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Laatste+Dagen+Zomer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bomaanslag