Ligne’15 – Er hangt iets in de lucht

NIEUW, GRENSVERLEGGEND EN INTERNATIONAAL FESTIVAL
MET EXPERIMENTELE EN UNIEKE SETTINGS EN
COMBINATIES VAN BEELDENDE KUNST EN PODIUMKUNSTEN

Er hangt iets in de lucht is een artistiek experiment, een mash-up van diverse vormen van beeldende kunst en podiumkunst. Losse elementen vormen samen nieuwe kunst, doorweven van live performances. Een spannend samenspel, waarbij de interactie tussen twee disciplines voor een extra dimensie in de beleving zorgen.
De kunstenaars van het festival komen uit verschillende windstreken. Het is een internationaal netwerk dat verspreid is in Nederland, Duitsland en België:
Rob Scholte, Ignace van Ingelgom, Joram Cay Boheme, Bastaardplaten, Erik Vink, Marieke Verberne, Theaterkoor Tot&Met!, Marnix Wetzer, Geert Niland, Klaartje van Veldhoven, Bert van den Brink, Henk de Wit, Luna Holland, Jeroen Kant, Luc Navet, Mathijs Leeuwis, Rita Cox, Monika Radhoff-Trol, Yanou Vanermen, Marcus Peters, Messieurs Delmotte, Jazzkwartet `52, Frans Jan Lathouwers, Doeko L., Iris Penning, Toine Horvers, Poet3O, Meine Jansma, Pierre Mertens, Nachtburgemeesters van Den Bosch, Marianne Bomariage, Jeroen Doomernik, Outliers, Marieke Deurloo, Pieter van Leeuwen, Luuk van Son, Herwig Nulens, Jose op ten Berg, Pablo Garcia Rubio, Pieter Bas, Rijk Blok, Sebastiaan Willemen, Puck Willaarts, Marilene Vilens le Bouillet, Rianne Schaaf en Paul Reker, Ruud Dijkers, Gummbah, Chantal Rens, Lola Daels, Fred Michiels, Pierre Gemine, Tjen Heyligen, Rene Korten,Vivian Bax, Wim van Hassel, Yanick van Gastel, Annelies Jaminon en velen anderen.

WE GELOVEN DAT KUNST VERBINDT
Kunst is een dialoog waarbij samenwerken en participatie fundamentele elementen zijn voor het creatieproces. Daarom willen we werk en ideeën van jonge kunstenaars combineren met gevestigde kunstenaars.
 Dit doen we omdat we geloven dat cross-overs tussen beeldende kunst en podiumkunst leidt tot nieuwe belevingen ervan. We zijn overtuigd dat de ontmoeting tussen kunst, kunstenaar en het publiek de artistieke en sociale connecties versterken.

WE DURVEN TE EXPERIMENTEREN
Het internationale festival is een artistiek experiment dat de snijvlakken tussen beeldende kunst en podiumkunstenaars onderzoekt. Een smeltkroes van kunst, jazz, poëzie, dans, grafiek, theaterkoor en zo meer daagt je uit anders te kijken. We willen nieuwe verbindingen leggen met en door moderne kunst. Dynamiek en innovatie brengen, het activeren van een open mind-gedachte zijn de drijfveren om dit internationale festival te organiseren.

WE WILLEN MENSEN ANDERS LATEN KIJKEN
Experimenten tussen beeldende kunst en podiumkunstenaars brengen interactie, draagt een beleving in zich die ieder op een andere manier kan zien. Doordat kunst, muziek, letteren, dans en theater met elkaar interacteren komen er werelden samen die nergens anders samenkomen. De bezoeker wordt uitgedaagd anders te kijken.

UITDAGEND
Het experiment aangaan betekent loslaten, vertrouwen hebben dat het goed komt. Loslaten in situaties waar je geen vat op hebt is zeer uitdagend. Dat gevoel kent iedereen wel. Dat bewustzijn is spannend en is niet enkel aan de kunst en kunstenaar toebedeeld. Ook de samenleving heeft de afgelopen jaren er mee te maken gehad. En nog…

MAATSCHAPPELIJK ENGAGEMENT
Personen die vroeger succesvol waren en nu niet meer ‘meedoen’ in de samenleving bieden we de mogelijkheid om naar ons festival te komen. Deze mensen zitten in schuldsanering. Samen met de landelijke schuldhulpverlener Zuidweg & Partners van Jacqueline Zuidweg (zakenvrouw van het jaar 2012) weten we deze mensen te vinden, zodat we ze kunnen verblijden. We willen ze ‘even’ anders laten kijken, laten verrassen, het gevoel delen dat Er iets in de lucht hangt…!

HET KRUITHUIS
De ruimte, Het Kruithuis, daagt uit. In de scenografie zal de aandacht liggen in de relatie tussen de kunstwerken onderling waarbij het karakter van het gebouw een belangrijke plaats inneemt. De diverse ruimtes en hun architectonische karakter zullen een waardevolle invloed hebben op de totale scenografie. De verschillende opstellingen en/of de evenementen loodsen de bezoeker als een ontdekkingstocht door het gebouw. We beogen één totaal en ondeelbaar kunstwerk, waarin de grens tussen architectuur en kunst oplost en ze allebei aan eenzelfde verhaal meeschrijven.

TICKETS
Tickets voor het festival zijn vanaf 26 februari 2015 te verkrijgen via http://voordekunst.nl

Bij een donatie van € 15,- ontvang je een toegangskaart voor een avond naar keuze én jouw naam komt op de Wall of Wonderful People die in de expositie te zien zal zijn.

Andere tegenprestaties staan op onze crowdfundingpagina: Er hangt iets in de lucht…

Het festival ‘Er hangt iets in de lucht’ is een initiatief van Ligne’15 en komt tot stand door samenwerking met verschillende partners, sponsors en subsidiënten, zoals de provincie Luik (afdeling Cultuur), Academie van Schone Kunsten en diverse andere instellingen en bedrijven.

Voor algemene vragen kunt u terecht bij Ligne15.
Tel: 06 34822527
Email: info@ligne15.eu

PERS
Voor meer informatie, interview-aanvragen of andere perszaken, neem contact op met: communicatie@erhangtietsindelucht.nl.

http://www.erhangtietsindelucht.nl/

KRUITHUIS
Citadellaan 7
5211 XA ’s-Hertogenbosch