Liberaal historie kanaal | Maria van Mastrigt – Over de Brontë Familie uit West Yorkshire, Vandaag werd 202 Jaar Geleden Jongste Dochter Anne, Zesde Kind van Patrick en Maria, Geboren

Tekening van Jongste Dochter Anne Brontë door haar Zuster, Oudste Dochter, Charlotte Brontë door Vader Patrick Brontë Opgetekend  (foto Facebook)

Over de Familie Brontë uit Yorkshire, Vandaag werd 202 Jaar Geleden Jongste Dochter Anne, Zesde Kind van Patrick en Maria Brontë, Geboren in Thornton

Vandaag 202 jaar Geleden werd de Jongste Dochter, Anne, het Zesde Kind van Patrick en Maria Brontë Geboren in Thornton, West Yorkshire.
Niet Zo Lang na haar Geboorte verhuisde het Gezinnetje naar het Nabij Gelegen Dorp Haworth, waar Patrick was Aangesteld als Dominee.
Daar zou de Familie verblijven voor de Rest van hun Leven, maar Niet Zonder Slag of Stoot.
Moeder Maria stierf al snel na de Verhuizing aan Kanker, de Twee Oudste Dochters stierven als Jonge Kinderen op School onder Erbarmelijke Omstandigheden aan een Ziekte, die Later door hun Zuster Charlotte Beschreven zou worden in het Wereldberoemde Boek Jane Eyre.
De Rest van het Gezin groeide op in ‘The Parsonage’, wat Tot op de Dag van Vandaag nog een Museum is, .maar Helaas werden zij Geen van Allen Erg Oud.
De Enige Zoon van de Familie, Branwell, was Verslaafd aan Drank en Drugs om zijn Liefdesverdriet te Verdringen en stierf als Gevolg Hier Aan zo Rond zijn 30e, Gevolgd door zijn Zus Emily, Beroemd van Wuthering Heights en Vlak Daarna stierf ook Anne, Beiden aan TBC. Charlotte stierf zo’n Zes Jaar Later en heeft de 40 Niet Mogen Halen. De Enige Overlevende was Vader Patrick, die Uiteindelijk 84 is Geworden.
De Drie Zusters, Charlotte, Emily en Anne waren in hun Jeugd Al Wel Getraind in het Schrijven, Toen Nog Samen met hun Broer, schrijven zij Geweldige Verhalen in Piep Kleine Boekjes, die Men Zonder Vergrootglas Niet kan Lezen. Later Besloten de Zusters om te Publiceren Onder Pseudoniemen, die hun Sekse Niet zouden Verraden, en hun Boeken werden een Succes.
Voornamelijk Charlotte en Emily werden Wereldberoemd, maar Anne bleef Wat Achter. In Veel Landen werden haar Boeken ook Niet Vertaald. Het is Pas sinds de Tweede Helft van de Vorige Eeuw,  dat ook zij Haar Wel Verdiende Bekendheid kreeg. Vooral het Boek The Tenant of Wildfell Hall wordt Nu Geprezen als Geniaal en Haar Tijd Ver Vooruit. Dit Boek zat Heel Lang in de Taboe Sfeer. Het vertelt het Verhaal van een Totaal Mislukt Huwelijk, waarbij de Heldin Uiteindelijk Besluit te Ontsnappen Aan de Ontberingen Samen met hun Zoon om Uiteindelijk een Nieuw Leven Op te Bouwen. Dit was Not Done in de 19e en Vroege 20e Eeuw, Dit was Tegen de Wet en Al Helemaal tegen de Bijbelse Wet. Een Vrouw verlaat Haar Man Niet en Al Zeker Niet met Zoon.
Uiteraard is Sindsdien Een en Ander Veranderd en wordt ook Anne Brontë Inmiddels Terecht Gewaardeerd op haar Talenten, net als haar Twee Zusters.
Van Harte Gefeliciteerd met Je Verjaardag, Anne.Facebook, 17 januari 2022, 10:06https://www.facebook.com/groups/Liberaalhistoriekanaal/?multi_permalinks=3020961574818841&notif_id=1642439823503898

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Liberaal+historie+kanaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maria+van+Mastrigt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anne+Brontë
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Tenant+of+Wildfell+Hall
https://robscholtemuseum.nl/?s=Patrick+Brontë
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maria+Brontë
https://robscholtemuseum.nl/?s=Branwell+Brontë
https://robscholtemuseum.nl/?s=Emily++Brontë
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wuthering+Heights
https://robscholtemuseum.nl/?s=Charlotte+Brontë
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jane+Eyre
https://robscholtemuseum.nl/?s=Liberaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Liberalisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Parsonage
https://robscholtemuseum.nl/?s=Thornton
https://robscholtemuseum.nl/?s=Haworth
https://robscholtemuseum.nl/?s=West+Yorkshire
https://robscholtemuseum.nl/?s=Yorkshire
https://robscholtemuseum.nl/?s=TBC