Leon van Wijk – ‘Angst Cultuur bij DWDD door Woede Uitbarstingen Matthijs van Nieuwkerk’ + RTL Nieuws – Onderzoek Volkskrant: Angst Cultuur bij DWDD door Woede Matthijs van Nieuwkerk

 

Jaren Lang Angst Cultuur bij DWDD door Woede Uitbarstingen Matthijs van Nieuwkerk

Achter de Schermen van het Populaire Programma De Wereld Draait Door, 2005 – 2020, heeft Jaren Lang een Angst Cultuur Geheerst door Grens Over Schrijdend Gedrag van Presentator Matthijs van Nieuwkerk. Dat stellen Tien Tallen Oud Mede Werkers Vanavond in De Volkskrant, dat Maanden Lang Oderzoek deed naar de Cultuur bij de NPO Talk Show.

Volgens de Betrokkenen had Van Nieuwkerk Extreme Woede Uit Barstingen, waar bij Mede Werkers ten over staan van Anderen op Centimeters Afstand werden ‘Toe Geschreeuwd, Vernederd en Geïntimideerd’. Het zorgde voor Stress, een Gevoel van Onveiligheid en Bij Tien Tallen Mensen Zelfs voor Burn Outs en Andere Ernstige Psychische Klachten, aldus de Krant. De Top van Omroep BNNVARA werd Herhaaldelijk Gewaarschuwd, maar zou Niet hebben In Gegrepen.

Meerdere Oud Medewerkers zouden Vandaag de Dag Nog Altijd Last hebben van Angst Gevoelens en Nachtmerries. Bij Één van de Tien Tallen Incidenten eiste Van Nieuwkerk na een Fout rond het Geluid in de Show Schreeuwend, dat de Betrokken Geluids Man zijn Excuses aan bood door NederigSorry, Meneer Van Nieuwkerk’ te zeggen. Het Voor Val ging ‘Over Alle Grenzen Heen’, zegt een betrokkene. ‘Het was, Alsof de Duivel in hem Kroop’, voegt een Redacteur toe.

Enorme Spijt

De Nog Altijd bij de Omroep Werkzame Presentator, die In Eerste Instantie Niet op het Onderzoek wilde Reageren, liet Van Middag van zich horen. ‘Dat We Kennelijk Toch Niet Iedereen een Veilig en Prettig Gevoel hebben kunnen Geven en dat het Zelfs Collega’s Ziek heeft Gemaakt, dat Spijt Me Enorm’, verklaarde hij.

AD, 18 november 2022, 20:40, Laatste update22:02<

https://www.ad.nl/show/jarenlang-angstcultuur-bij-dwdd-door-woede-uitbarstingen-matthijs-van-nieuwkerk~af170424/

Onderzoek Volkskrant: Angst Cultuur bij DWDD door Woede Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door

Bij de Talk Show De Wereld Draait Door heerste Jaren Lang een Ongezonde Werk Sfeer, waardoor Tien Tallen Werk Nemers Ziek Uit Vielen. Dat blijkt uit Onderzoek van De Volkskrant. Het ging dan om ‘Extreme Woede Uitbarstingen en Vernederingen‘.

De Krant sprak voor het Onderzoek met Ruim Zeventig Mede Werkers van de Talk Show. Ruim Vijftig van hen kwalificeren het Gedrag van Presentator Matthijs van Nieuwkerk en Enkele Eind Redacteuren als Grens Over Schrijdend.

Het ging om Extreme Woede Uitbarstingen en Publieke Vernederingen, die er voor zorgden, dat er een Angst Cultuur in Stand werd Gehouden. “Het Gevoel was: de Zeis kan Altijd Onverwacht Vallen“, zegt een Redacteur. “Zonder dat je wist Waarom. Lang bij DWDD Werken was het Ultieme Recept voor een Burn Out.”

De Krant beschikt ook over Medische Dossiers, Communicatie met Advocaten, Vertrouwelijke Mails, Conversaties uit App Groepen en Vast Stellings Overeenkomsten, die de Verhalen van de Mede Werkers Onder Bouwen.<

Gewaarschuwd

De VARA (later BNNVARA) is door de Afdeling Personeels Zaken door de Jaren Heen Meer Maals Gewaarschuwd voor de Ongezonde Werk Sfeer bij zijn Succes Programma, maar greep Nooit Fundamenteel in.

De Omroep Top heeft de Afgelopen Maanden ‘Zeer In Dringende Gesprekken’ Gevoerd met Van Nieuwkerk, die sinds het Einde van DWDD Andere Programma’s voor de Omroep maakt. In die Gesprekken heeft hij volgens BNNVARA Erkend Grenzen Over te zijn Gegaan. “Dat is Voor Ons van Essentieel Belang“, zegt Directeur Content Suzanne Kunzeler.

Incident in Kantoor

De Volkskrant beschrijft Één van de Incidenten, Waar Bij Van Nieuwkerk Één van zijn Meest Ervaren Redacteuren Vernedert. Het gebeurt in het ‘Hok’, zijn Kantoor Midden op de Redactie.

Iedereen wist, dat die Redacteur Op Om Vallen Stond“, zegt een Mede Werker. “Hij kreeg een Onderwerp, dat hij Zelf Twijfel Achtig vond, maar Daar Na werd het Hém Verweten. In het Hok begon Matthijs te Schreeuwen. ‘Deze Tekst stelt Geen Reet voor’, riep hij: ‘Iedereen Zapt Weg als ik dit uit spreek‘ Toen de Redacteur Wat Terug Zei, ontplofte Matthijs. Hij schreeuwde O Ja, vind jij dít een Goede Opzet?’ Hij hield de Tekst Om Hoog en riep ‘Dan doen we het Toch op Jouw Manier? Kóm dan, Pak hem dan, Kom hem dan Halen!

Net Toen hij zijn Blaadje wilde Pakken, gooide Matthijs het Voor zijn Ogen in de PrullenBak. Daar na is die Redacteur het Hok Uit Gelopen. Huilend ging hij Naar Huis. Matthijs schreeuwde: ‘Haal hem Terug!‘ De Volgende Dag werd er Koeltjes Over Gesproken. O Ja, werd er Gezegd, die Komt Niet Neer.

Reactie Van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk reageerde Aanvankelijk Niet op Vragen van De Volkskrant, maar kwam Na het Lezen van de Reconstructie van de Krant met een Verklaring. Hier in betuigde hij Geen Spijt en reageerde hij Ook Niet op het Feit, dat Zo Veel MedeWerkers Ziek Uit Vielen. BNNVARA liet daar op weten: “De Reactie van Matthijs stelt ons Te Leur en dwingt ons tot Beraad.”
Een Tijd Later reageerde Van Nieuwkerk Op Nieuw, “Dat we Kennelijk Toch Niet Iedereen een Veilig en Prettig Gevoel hebben kunnen Geven en dat het Zelfs Collega’s Ziek heeft Gemaakt, dat Spijt me Enorm.”

“Ik ben Nu Gemaks Halve ­Terug Gevouwen tot een Eeuwige Driftbui. Dat was ik, Dacht ik Niet.”

Ook zegt hij “Nu zitten we met een Aantal Ongemakkelijke Gedane Zaken. Die nemen Helaas Geen Keer, maar Stemmen Wel tot Na Denken. Deze Spiegel blijft in mijn Kamer Hangen.”

Hij noemt het Artikel in de Krant ook ‘een Draconische Karikatuur van Vijftien Jaar DWDD‘. “Zeker, ik was Fanatiek, ­Eigen Wijs en Streng. Ik kon Af en Toe Lelijk uit mijn Slof Schieten. Waardeloos. Maar ik ben Nu Gemaks Halve ­Terug Gevouwen tot een Eeuwige Driftbui. Dat was ik, Dacht ik, Niet.

Chansons

Uit Onderzoek van De Volkskrant blijkt, dat zich Af Gelopen Zomer bij de Op Namen van zijn Nieuwe Programma Chansons!! in Parijs Weder Om een Incident rond Van Nieuwkerk heeft Voor Gedaan. Na een Woede Uit Barsting van hem gaf een Mede Werker aan zich Grens Over Schrijdend Bejegend te voelen.

RTL Nieuws, 18 november 2022, 22:02

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5347843/dwdd-matthijs-nieuwkerk-grensoverschrijdend-angstcultuur

 

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leon+van+Wijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Volkskrant
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onderzoek+Volkskrant
https://robscholtemuseum.nl/?s=RTL+Nieuws
https://robscholtemuseum.nl/?s=Angst+Cultuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Matthijs+van+Nieuwkerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=NP0
https://robscholtemuseum.nl/?s=Suzanne+Kunzel
https://robscholtemuseum.nl/?s=VARA
https://robscholtemuseum.nl/?s=BNNVARA
https://robscholtemuseum.nl/?s=DWDD
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Wereld+Draait+Door
https://robscholtemuseum.nl/?s=Talk+Show
https://robscholtemuseum.nl/?s=Draconische+Karikatuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vijftien+Jaar+DWDD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woede
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woede+Uitbarsting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eeuwige+Drift+Bui
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vast+Stellings+Overeenkomst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ruben+Terlou
https://robscholtemuseum.nl/?s=Femke+van+der+Laan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Menno+Bentveld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bert+van+der+Veer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Slagter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alsof+Duivel+in+Hem+Kroop
https://robscholtemuseum.nl/?s=Grens+Over+Schrijdend+Gedrag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chanson
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gedane+Zaken
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gedane+Zaken+Geen+Keer