Leo Blank – Toes legt claim voor aan rechter

Den Helder – Toes Montage legt een claim van ruim 64.000 euro aan het adres van de erven Van de Wint voor aan de rechter.

Dat meldt het Schager bedrijf in een brief aan advocaat Frank Wagener van Van de Wint. Inzet van het geschil is de wijze waarop Toes dakdekkerswerk heeft uitgevoerd voor het in aanbouw zijnde Van de Wint-museum bij station Den Helder Zuid.

In het museum zal een deel van het werk van de Helderse beeldend kunstenaar Rudi van de Wint (1942-2006) geëxposeerd worden.

Door het geschil ligt het werk al anderhalf jaar stil. Paul Jan van de Wint heeft de overeenkomst met Toes opgezegd. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie wegens smaad en laster. En ook van een poging tot inbraak op het bouwterrein door een medewerker van Toes.

Opgezegd

Directeur Henk-Jan Toes meldt in de laatste brief van 15 juni dat de overeenkomst eenzijdig door Van de Wint is opgezegd. Toes geeft ook aan dat hij het werk niet kan afmaken omdat Stichting De Nollen geen geld heeft.

Paul Jan van de Wint meldt dat de rechter moet beslissen of het contract met Toes terecht is opgezegd. Inmiddels is hij al bezig met offertes van andere bedrijven. De kosten van meerwerk zullen op het bordje van Toes worden gelegd.

NHD, 16-6-2016, 16:26 (Update 16-6-2016, 16:33)

Reacties:

Arie Ruiter · Den Helder
Zou mij benieuwen wel bedrijf zo dom is om die klus aan te nemen.Stichting de Nollen heeft geen geld. Nah zal wel een subsidie potje van de gemeenschap worden open getrokken. Van mij mogen ze alles plat gooien en die uitgestalde troep naar de oudijzerboer brengen.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28194092.ece/Toes-legt-claim-voor-aan-rechter?lref=SR_1