Leerlingenraad De Dijk – Kunst & Kids blog obs De Dijk (7) + Rob Scholte op bezoek op De Dijk!

Kunst & Kids blog obs De Dijk (7)

Den Helder – Hallo, hier zijn we weer met een blog. Groep 7 is druk bezig met kunstwerken maken. De schilderijen komen te hangen in het Rob Scholte museum. Op 31 maart mogen de ouders, familie en belangstellenden kijken in het Rob Scholte museum en natuurlijk naar onze kunstwerken!

Woensdag 22 maart heeft groep 7 over de dijk gelopen. Dat heet: ‘Wandelen voor Water’. Dat doen wij ieder jaar. Wij lopen dan over de dijk (5,5 km) met 4 tot 6 kilo op onze rug. We vullen flessen met water en dragen dat in een speciale rugtas. Dat doen wij voor kinderen in Kenia, Oeganda en Tanzania. Die kinderen moeten dit elke dag doen.

We werden ook gesponsord door mensen. Dat geld gaat dus naar die kinderen om een waterput of een wc-hok te bouwen. Naar aanleiding van deze activiteit hebben wij ook een schilderij gemaakt en dat heet: “Water is leven” en “Afval is dood”. Wij hebben afval van de dijk gehaald en daar een schilderij van gemaakt.

Op bezoek
Donderdag 23 maart bracht Rob Scholte een bezoek aan onze school en ging hij kijken in alle groepen. Eind van de morgen kwam hij ook bij ons in de klas. Groep 7 heeft heel veel respect voor Rob Scholte. Wij vinden het zo knap dat hij zonder benen gewoon positief in het leven staat. We hebben alles verteld wat we gaan doen. Rob Scholte vond het fantastisch en heel gaaf. Hij zei: “Dit mag zeker in mijn museum hangen. Jullie zijn op dit moment mijn belangrijkste kunstwerk!!!”.

Wat kan hij mooi vertellen en wat luisterde hij goed naar ons. Wij waren onder de indruk. We vinden het super gaaf dat we een echte kunstenaar mochten ontmoeten, want dat maak je niet vaak mee! We hadden een paar vragen voor Rob Scholte, bijvoorbeeld: “Wat vindt u het mooiste schilderij dat in uw museum hangt?” Het antwoord was: “Het ligt eraan hoe ik mij voel. Als ik blij ben, dan vind ik een bepaald schilderij mooi en als ik boos ben, dan vind ik weer een ander schilderij mooi”.

Triade
Vrijdagmorgen kwam een mevrouw van Triade bij ons in de klas. Wij hadden foto’s gemaakt in het museum en daar gingen we een digitale strip van maken. Het ging heel goed en het was super leuk! De strips komen ook in het museum te hangen. Groep 7 vindt het thema Kunst & Kids geweldig! TOT DE VOLGENDE KEER!!!

Den Helder Actueel, 26 maart 2017 – 08:43

http://www.denhelderactueel.nl/2017/03/kunst-kids-blog-obs-dijk-deel-7/

Rob Scholte op bezoek op De Dijk!

Donderdag 23 maart bracht Rob Scholte, samen met Mark en Lijsje een bezoek aan onze school. De kinderen waren onder de indruk van deze bijzondere man en het gevoel was wederzijds.

De foto’s vindt u hier.
https://photos.google.com/share/AF1QipP7stdKc-Kc93_-OEZFdP66Wma5TdmHkQ9mv9mf1cw1i7v2p1cGseCQYFMfYCtf5g?key=dHJKUEQ3WWVPZ1V4dDVmRW1yTVlPekJBQ0lVWDRn

Groep 8 heeft Rob geinterviewt.
https://photos.google.com/share/AF1QipMRxMr7YMIaaWGyXK1Rrb0tEwtbTwN702GWUWEA4oR_Hk2gGHqi8cFEdphOIrdD6Q?key=UkphX2RteHBMMHVjRi12OHpFdUt6Ry1RWlpwLTdR

De Dijk, 23 maart, 2017

http://www.obs-de-dijk.nl/item/414-rob-scholte-op-bezoek-op-de-dijk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image