Landgoed Hoenderdaell – DAGJE WEG MET KIDS, VRIENDEN OF PARTNER NAAR EEN DIERENTUIN IN ANNA PAULOWNA?

Gepensioneerde circusleeuwen, bruine beren opgevangen uit Bulgarije, vrijlopende ringstaartmaki’s op het apeneiland en damhertjes die dartelen door het bos? Je vindt het allemaal op Landgoed Hoenderdaell, een van de meest diervriendelijke dierenparken in Nederland.

Van kinderboerderij tot roofvogelshow en van jungle tot weidse vlaktes met rondspringende kangoeroes: kom langs en beleef zelf hoe mooi de natuur kan zijn! Een dagje weg met kids of met je partner even weg van de drukte van alledag? Het kan hier allemaal.

De dierenverblijven in het dierenpark van Landgoed Hoenderdaell staan temidden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Paden leiden door het bos, via uitgestrekte velden en langs het water. Tijdens een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell maak je ook kennis met dieren die zomaar vrij door het dierenpark lopen. Zo zou je zomaar oog in oog kunnen staan met een emoe, fazant of een van de ronddartelende hertjes.

Midden in het bos ligt het opvangverblijf van Stichting Leeuw. Hier worden verschillende grote katten, waaronder leeuwen en tijgers, verzorgd en voorbereid op een mogelijke terugkeer naar de natuur.

Wil je nog dichter bij de dieren komen? Als je om 14.00 een bezoekje brengt aan het apeneiland, dan mag je ons helpen de Ringstaartmaki’s te voeren. Tijdens een dagje weg met kids mag een bezoek aan deze familieleden van ‘Koning Julian’ natuurlijk niet ontbreken… Nieuwsgierig geworden? Neem hier alvast een kijkje om in de stemming te komen.

Daarnaast kun je om 12.00 uur en 15.00 uur vanaf onze tribune genieten van een spectaculaire roofvogelshow van valkenier Karel.

Dierenpark Hoenderdaell is een van de weinige dierenparken in Nederland die gebouwd is met de dieren als uitgangspunt, niet de bezoekers. Ons doel is dierenwelzijn. Wij vangen dieren in nood op en streven ernaar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er elke keer weer nieuwe dieren in het dierenpark te bewonderen. Er is altijd iets nieuws te ontdekken tijdens een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell.

http://www.landgoedhoenderdaell.nl/nl/het-dierenpark

DAGJE UIT IN NOORD-HOLLAND
Landgoed Hoenderdaell staat temidden van een prachtig uitgestrekte natuurgebied. Bij de inrichting van het dierenpark op het landgoed is goed gebruik gemaakt van de ruimte. Geen krappe hokjes met gestreste dieren dus. De dieren krijgen de ruimte om een zo natuurlijk mogelijk leven te leiden.

In de dierenverblijven in het bos leven onder andere een roedel euro-wolven, wallabys, hyenas en zelfs bruine beren. Als je het bos uit loopt stap je in een wereld van exotische vogels in vele verrassende kleuren. Even verderop sta je voor een weidse savanne. Even wegdromen en je waant je op safari in een Afrikaans land… en dat tijdens een dagje uit in Noord-Holland.

Na een bezoek aan de dieren kun je verder wandelen door een uitgestrekte stiltegebied. De flora en de fauna zijn hier vrij van menselijke invloeden waardoor er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt.

BEZOEKERSINFORMATIE

ADRESGEGEVENS
Landgoed Hoenderdaell
Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna
Contact
Telefoon: 0223-531388
http://www.landgoedhoenderdaell.nl/
https://www.facebook.com/landgoedhoenderdaell/
Openingstijden kiosk: 09:00 tot 17:00 uur

WEGWERKZAAMHEDEN
Afsluiting Kerkwegbrug Anna Paulowna 21, 22 en 23 september 2015 (de brug naar Landgoed Hoenderdaell vanaf N249). Tijdens deze werkzaamheden kan verkeer geen gebruik maken van de Kerkwegbrug.
Op delen van de dagen geldt dit ook voor fietsers en voetgangers: Tijdens het inmeten wordt de brug een aantal malen geopend. De openingstijd van de brug kan dan oplopen tot 15 minuten. Tijdens het plaatsen van brugdelen kunnen fietsers en voetgangers ook geen gebruik maken van de brug.

De van Ewijckskade blijft gedurende deze dagen, met mogelijk kleine beperkingen, toegankelijk vanaf Wieringerwaard.

Na 21 september wordt de brug niet meer bediend voor scheepvaart. Na 22 september kan alle verkeer, dus ook vracht- en landbouwverkeer, gebruik maken van de noodbrug.

Kijk op een routeplanner voor een alternatieve route.

TOEGANGSPRIJZEN
Klaar voor een avontuurlijk dagje uit in Noord-Holland? Entreekaarten voor Landgoed Hoenderdaal zijn verkrijgbaar bij de kiosk tegenover koffie- en theehuis Veer. De kiosk is geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang tot het dierenpark. Ben je ouder dan 4 jaar dan betaal je € 10 p.p. voor een dagkaart. Woon je in de buurt of wil je gewoon vaker komen genieten van alles wat het landgoed te bieden heeft? Koop dan een (persoonsgebonden) jaarkaart voor €25 p.p. of een gezinskaart voor € 75 per gezin (max. 3 kinderen). Een gezinskaart is geldig voor 2 volwassenen en kinderen jonger dan 15 jaar. Voor groepen van meer dan 20 personen geldt een tarief van €8 per persoon.

Uiteraard kun je bij ons met je pinpas betalen.

Het gebied buiten de dierenpark is alle dagen van het jaar kosteloos te bezoeken. Maak bijvoorbeeld een heerlijke wandeling door het stiltegebied waar edelherten, nandoes, emoes en Schotse Hooglanders vrij ronddwalen. Op verschillende plekken op het landgoed wordt je verrast door kunstwerken en bijzondere architectuur. Aan het einde van je wandeling kun je bij de uitgang van het landgoed een kopje koffie of thee met wat lekkers nemen bij koffie- en theehuis Veer .

Bij mooi weer kun je op zondagen met fluisterboot de Swaenenveer het water op voor een ontspannend tochtje. De kosten hiervan zijn €5 per persoon.

OPENINGSTIJDEN
Landgoed Hoenderdaell is zeven dagen per week geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. De kiosk is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten. Tijdens openingsuren kun je door een poort die ook geschikt is voor rolstoelen en kinderwagens.

PARKEREN
Er is voldoende parkeergelegenheid bij het entree van het landgoed voor bussen en auto’s. Parkeren is gratis.

ARRANGEMENTEN
Wil je een op maat gemaakte dagje uit op Landgoed Hoenderdaell? Neem contact met ons op en wij nemen alle opties met je door.

ROOFVOGELSHOW
Woensdag t/m Zondag van 1 april – 1 oktober is er op het landgoed een spectactulaire roofvogelshow . Er zijn twee shows per dag, om 12.00 en 15.00 uur. Bij slecht weer of onvoorziene omstandigheden kan de show afgelast worden. Op feestdagen en tijdens vakanties zijn er ook op maandag en dinsdag roofvogelshows. Het is niet toegestaan tijdens de show etenswaren te nuttigen. Voor een meer diepgaande roofvogelbelevenis kun je ook deelnemen aan een roofvogelworkshop. Deze zijn vooraf te reserveren via onze site.

TOEGANKELIJKHEID VOOR MINDERVALIDEN
Het dierenpark is goed toegankelijk voor mindervaliden. De paden zijn rolstoelvriendelijk en er zijn invalidentoiletten op het terrein. De route door het park is echter met 2,5km best lang. Onderweg staan een groot aantal banken om op te rusten. Mindervaliden die een rolstoel gebruiken kunnen op het landgoed een scootmobiel huren. Gebruik van een éénpersoons scootmobiel kost € 10 per dag en een tweepersoons scootmobiel kost € 17,50 per dag. Vergeet niet op tijd bij ons een scootmobiel te reserveren als je hier gebruik van wilt maken.

SCHOOLREISJES
Informeer bij de kiosk naar de mogelijkheden of stuur een e-mail naar kiosk@landgoedhoenderdaell.nl .

RONDLEIDINGEN
Voor rondleidingen hebben wij een gids beschikbaar. Er zijn rondleidingen ter voet of per treintje (max. 28 personen). Bij wandelrondleidingen kunnen er maximaal 30 personen mee per gids. De gids van Landgoed Hoenderdaell, Henk Gerber en Piet Piepers, zijn ook ambassadeurs van het landschap Wieringen en omstreken. Zij kunnen daarom ook meer vertellen over het heden en verleden van Wieringen, Wieringermeer en omliggende gebieden.

Tijdens de rondleiding kun je in overleg eventueel een tussenstop maken in het bezoekerscentrum van Stichting Leeuw voor een kopje koffie of een snack in Brasserie Leeuw. Een rondleiding duurt minimaal anderhalf uur. Neem voor meer info contact op met de kiosk of stuur een e-mail naar kiosk@landgoedhoenderdaell.nl .

VOEREN VAN DIEREN
Op het Landgoed is het niet toegestaan om de dieren te voeren met meegebrachte etenswaren. Vindt je het leuk om te helpen met het voeren van dieren, let dan op de voedertijden van de ringstaartmaki’s op het apeneiland.

WIST JE DAT…?
– Landgoed Hoenderdaell een diervriendelijk natuurpark is waar dieren zowel in gevangenschap als in de vrije natuur leven,
– fluisterboot de Swaenenveer en een treintje in het weekend onder voorbehoud van mooi weer beschikbaar zijn,
– er enkele houten speeltoestellen op het landgoed zijn geplaatst voor de jonge bezoekers,
– het park vier toiletvoorzieningen heeft: één bij de entree, één bij de fazanterie, een toiletgroep in het bezoekerscentrum van Stichting Leeuw en één in Informatiecentrum Veer,
– honden en fietsen niet toegestaan zijn op het landgoed en dat er een fietsenstalling bij de ingang van Hoenderdaell staat.

OP STAP IN HOLLANDS KROON
Landgoed Hoenderdaell bevindt zich in Gemeente Hollands Kroon in de kop van Noord-Holland. Er is hier veel te doen en zien. Ondernemers uit de gemeente hebben de handen ineen geslagen en bieden bezoekers een rijk gevarieerd programma aan. Bij deelnemende ondernemers liggen prachtige boekjes klaar met vele tips voor een geslaagde dagje uit in Noord-Holland.
http://www.landgoedhoenderdaell.nl/sites/default/files/hollandskroon_0.pdf

http://www.landgoedhoenderdaell.nl/bezoekersinformatie#Toegangsprijzen

OP DE KOFFIE BIJ VEER
Midden in de natuur tegen het toegangshek van Landgoed Hoenderdaell ligt Veer voor koffie, thee & meer. Het menukaart is gevuld met bijzondere producten die met aandacht en liefde gemaakt zijn… en dat proef je! Veer is smaakvol in landelijk stijl ingericht waardoor je snel thuis voelt. Bij mooi weer kun je op het terras van het uitzicht genieten. Het water en de rietvelden van natuurgebied het Lage Oude Veer zijn een oase van rust.

Er is voldoende parkeerruimte voor auto’s en (touringcar) bussen. Parkeren is gratis.

Bij Veer kun je ook terecht voor een high tea of high wine/ beer, brunch- of luncharrangement, hapjes of diner (vanaf 25 personen). Daarnaast verzorgen wij ook uitvaartrecepties, feesten, partijen, groepsactiviteiten & meer!

Kom je ook binnenkort eens bij ons langs?

Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna
0223-53 55 43
info@veerkoffietheemeer.nl
http://veerkoffietheemeer.nl

Openingstijden
Woensdag t/m zondag van 09.00 uur tot 18.00 uur.

Tijdens schoolvakanties (regio Noord-Holland) zijn wij dagelijks geopend.

In de winterperiode: woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en
op zaterdag en zondag van 10.30 tot 18.00 uur.

In de kerstvakantie zijn wij dagelijks van 10.30 tot 18.00 uur geopend.

http://www.landgoedhoenderdaell.nl/nl/brasserie-veer

BRASSERIE LEEUW

EVEN PAUZEREN BIJ DE LEEUWEN EN TIJGERS
In het midden van het dierenpark tref je het opvangcentrum van Stichting Leeuw. Hier bevindt zich Brasserie Leeuw, een koffie en theehoek waar je saucijzenbroodjes en andere lekkere hapjes kunt bestellen. Terwijl je geniet van een hapje en een drankje kijk je uit op het trainingsfaciliteit van leeuwen, tijgers en andere wilde katten.

De dieren kunnen hier door middel van een speciale constructie achter hun eten aan jagen, net als in de natuur. Zo blijven ze actief, worden zij voorbereid op een leven in het (semi) wild, werken ze aan hun conditie en worden hun dagen in het centrum een stuk leuker.

http://www.landgoedhoenderdaell.nl/nl/brasserie-leeuw

ROOFVOGELSHOW LANDGOED HOENDERDAELL
In het hart van dierenpark Hoenderdaell vindt dagelijks om 12:00 en 15:00 een spectaculaire roofvogelshow plaats. De valkenier laat je op een onvergetelijke manier kennismaken met meer dan vijftien roofvogels. Wil je de imposante zeearend van dichtbij bewonderen? Zoek een zitplaats en kijk hoe de meest bijzondere roofvogels af en aan vliegen tijdens een demonstratie.

Je kunt de roofvogelshow woensdag t/m zondag bijwonen. Op feestdagen en tijdens schoolvakanties (regio Noord) zijn er ook shows op maandag en dinsdag. Een demonstratie duurt ongeveer een half uur. Kom dus langs voor een spectaculaire ontmoeting met onze gevederde vrienden!

LET OP:
Bij erg slecht weer of onvoorziene omstandigheden gaat de show in dierenpark Hoenderdaell niet door.
Van 1 oktober tot 1 april wordt er niet gevlogen i.v.m. de winterstop.

NA DE SHOW KRIJGT IEDEREEN DE KANS OM DE ROOFVOGELS VAN DICHTBIJ TE BEKIJKEN EN FOTO’S TE NEMEN.
Voor diegenen die een meer diepgaande roofvogel belevenis zoeken bieden wij ook een roofvogelworkshop. Tijdens de halve dag durende workshop krijg je meer persoonlijk contact met de roofvogels en wordt je onder andere getrakteerd op een meet & greet met 3 bald eagles!

http://www.landgoedhoenderdaell.nl/roofvogelshow

STICHTING LEEUW BEGELEIDT KATACHTIGEN TERUG NAAR DE NATUUR
Stichting Leeuw zet zich in voor de katachtigen van deze wereld. Op Landgoed Hoenderdaell is een groot opvangcomplex gebouwd waar ontheemde katten worden opgevangen en katachtigen worden gefokt. Het centrum is echter niet een permanente verblijfplaats voor de dieren. Stichting Leeuw werkt aan de realisatie van grote parken in de landen van herkomst waar deze dieren. Het uiteindelijk doel is om raszuivere dieren weer uit te zetten in de natuur en dieren van een gemengd ras in grote omheinde parken te laten leven.

Dieren worden bij Stichting Leeuw voorbereid op hun leven in het (semi) wild. Zo is er een parcours ontwikkeld waar de dieren leren om te jagen op hun eten. Zo wordt voorkomen dat de dieren zich vervelen. Tegelijkertijd bouwen zij conditie op en wordt het natuurlijke jachtinstinct aangewakkerd. Dit alles zorgt voor een beter kwaliteit van leven, zowel in gevangenschap als straks in het (semi) wild.

Bezoekers zijn van harte welkom in het centrum midden op het Honderdaell landgoed. Toegang is inbegrepen in de prijs van een entreekaart voor het dierenpark. Een deel van de inkomsten van Landgoed Hoenderdaell wordt dan ook gedoneerd aan Stichting Leeuw.

Om de grote plannen van Stichting Leeuw te realiseren is veel geld nodig. Als je leeuwen, tijgers en andere katachtigen een warm hart toedraagt kun je ons steunen met een donatie. Wil je meer over katachtigen leren maar ook de tijgers in het opvangcentrum van dichtbij meemaken? Neem dan deel aan onze tijgerworkshop. Alle inkomsten van de tijgerworkshop worden gebruikt om de doelstellingen van Stichting Leeuw te verwezenlijken. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat onze kinderen leeuwen, tijgers en andere katachtigen ook in het wild kunnen blijven bewonderen.

Per 26 oktober 2011 heeft de belastingdienst Stichting Leeuw aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

http://www.stichtingleeuw.nl/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image