L.O.S. Den Helder – Willemsoord vraagt gemeente geld voor renovatie sluis en kades + Parkeren Texel toeristen op Willemsoord onwenselijk + Arie Booy – Gebouw Buitenveld moet deze maand leeg

Willemsoord vraagt gemeente geld voor renovatie sluis en kades

Willemsoord vraagt geld voor renovaties kades (foto L.O.S. Den Helder/DHA)

Willemsoord vraagt geld voor renovaties kades (foto L.O.S. Den Helder/DHA)

Tijdens de renovatie van de Boerenverdriet sluis op Willemsoord is gebleken, dat de kademuren in slechte staat zijn en ook aanvullende baggerwerken nodig zijn. Willemsoord BV heeft zich voor deze extra kosten tot de gemeente gewend.

Het gaat om een bedrag van 567.000 euro. Tevens stelt het college voor de BV een overbruggingskrediet toe te kennen van 361.000 euro voor de renovatie van de Boerenverdriet sluis.

Ook het Waddenfonds en de provincie Noord-Holland dragen bij aan de kosten. Met de gemeentelijke bijdrage kan de renovatie van de sluis zomer 2019 zijn afgerond. De dekking is gevonden in het voor 2019 beschikbare budget van 1 miljoen euro voor het onderhoud in de haven.

De gemeenteraad moet zijn goedkeuring nog geven aan de extra financieringsvraag van Willemsoord BV, die voor 100 procent eigendom is van de gemeente Den Helder.

L.O.S. Den Helder, 6 maart 2019

https://losdenhelder.nl/willemsoord-vraagt-gemeente-geld-voor-renovatie-sluis-en-kades/

Reacties:

RB
7 maart 2019 at 08:20
wat is dat toch met budgettering dat het nooit eens klopt en altijd overschreden behoort te worden…..

e
7 maart 2019 at 08:37
Het gebiets om geld voor de voorbereiding van de bouw nieuw stadhuis is begonnen. Ik heb het nog gezegd. De locatie is niet geschikt voor nieuwbouw , daar een nieuw te bouwen gebouw teveel druk uit oefent op de kademuren rondom deze plek . En zoals het er nu naar uitziet , kan de gemeente , het Buitenveld terrein , (als zij daar hun oog op hebben laten vallen), wel op hun buik schrijven, daar de marine het terrein weer voor eigen gebruik opeist ( NHD 7-3-2019) en de gebouwen daarop, deze maand leeg wil hebben. Als….. Dat ook geen spelletje is , om het terrein leeg op te leveren voor overdracht aan de gemeente, net zoals de gemeente het spelletje speelde met het oude postkantoor. ( sorry, maar deze verdenkingen, ga je krijgen , als de bevolking de politiek niet meer vertrouwd )

Richard
7 maart 2019 at 09:37
Ik hoorde al fluisteren dat Nautische monumenten met hun schepen verplaatst gaat worden naar de Kooyhaven.

George
7 maart 2019 at 09:45
Ga je een proefballonnetje oplaten?

e
7 maart 2019 at 09:50
Ja, en de marine naar Oudeschild.

e
7 maart 2019 at 11:54
Daar komt toch de Chinese boot te liggen , met alle coffeeshops er in ?

RB
7 maart 2019 at 17:49
die Chinese boot werd toch het nieuwe gemeentehuis?

Jacques Bierens
7 maart 2019 at 10:01
Er was al sprake dat terrein Buitenveld nodig was voor de uitbreiding van de marine, ook fort Harssens is nog altijd defensieterrein en kan dus volgens mij niet gebruikt worden voor uitbreiding van PoDH.
Als het gemeentehuis op Willemsoord gerealiseerd wordt is er geen uitweg via Buitenveld mogelijk..Ben benieuwd wat nu.

e
7 maart 2019 at 10:19
Ook het terrein van het marinemuseum is nog millitair terrein.

Rasjutter
7 maart 2019 at 12:31
De Marine gaat ons misschien nog redden met die dwazen 😉

SK
7 maart 2019 at 17:42
Dat zou nog wel eens kunnen gebeuren Rasjutter 😉

Henk van Kuijk
7 maart 2019 at 18:44
Het heeft iets komisch, steeds weer: De Gemeente vraagt geld aan zichzelf. Zou ze dan “nee” als antwoord krijgen? Theater van de Lach, kan zo in de Schouwburg. Net als met geld voor Stadhuis: de Raad krijgt 7 ton vrij te besteden van het college. Het college vraagt daarna 30 miljoen aan de Raad voor nieuw stadhuis. Ja hoor, zeggen de Haagse partijen en de overlopers, dat krijgt u wel, het zit in onze portemonnee. Er is iets grondig mis in het bestuur van de stad.

e
7 maart 2019 at 19:52
Zoiets, als grond gratis en voor niets weg geven aan …. en later die grond terug kopen , om degene die de grond gratis en voor niets gekregen heeft , uit de rode cijfers te halen . Dat bedoel je toch ??

e
7 maart 2019 at 20:48
Vraag me af , wie de cursus creatief boekhouden voor ze betaald heeft .

Henk van Kuijk
7 maart 2019 at 22:05
Zeker, dat is nog een voorbeeld. Onbegrijpelijk dat ook de Provincie dergelijke trucs accepteert. Maar ja, die bemoeien zich stiekem met stadhuisbeleid Willemsoord, ook ontoelaatbaar. Net als Barbara Visser. Allemaal ons kent ons. Dat is het echte lelijke gezicht van de Helderse politiek.

e
8 maart 2019 at 08:44
Zal mij benieuwen , wat woningstichting met het gehele Zuyderhorn complex van plan is .( Oude gemeentehuis + de daaraan vast gelegen woningen) Nu de gemeente het hele complex te koop heeft aangeboden aan woningstichting. Zij kunnen haast niet anders ,dan de boel daar slopen. Het pand is toch “op” volgens de gemeente ? Als ze daar gaan slopen, dan komt er een geweldig stuk grond vrij voor de nieuwbouw van het stadhuis.. Of is er achter de schermen weer een grond speculatie spelletje gespeeld, daar nu opeens het gehele complex in de aanbieding komt. . Het valt wel heel erg op . dat nu het vaststaat dat het nieuwe gemeentehuis op Willemsoord komt , dat opeens het gehele Zuyderhorn complex in de verkoop komt.

George
8 maart 2019 at 09:51
Geen van de bewoners klaagt over de staat van hetzelfde complex.Zijn die raadsleden daar zo druk (bezig?) dat het stadhuis deel eerder slijt?

Henk van Kuijk
8 maart 2019 at 11:12
Voortdurend zaten Woningstichting en dhr Broekmeulen van Willemsoord op de publieke tribune. Niet voor niets. De renovatie (alleen aanpassen was nodig) van de Bijlweg werd getraineeerd en gesaboteerd door VVD, CDA en D66, ook de coalitie die 1 jaar stand hield werd alleen tegengewerkt, tot dhr Reenders die opblies, met steun van dhr Kos, en overliep. Daarna liep Assorgia ook over. Vervolgens drukte de burgemeester de verhuizing naar het Rabogebouw door, wat ze betalen is onbekend, houdt Rabo geheim. De ambtenaren wilden niet. Toen de Kerkgracht 1 bezit was van dhr Broeke had de gemeente geen zin om daar wat te doen, nu WS het heeft, wel. Het is een onskentons plan, inclusief Willemsoord Gemeente b.v.. Overigens, de huurders van Zuiderhorn hebben rechten, en met het hele gebouw is niets mis. Allemaal manipulaties. De bezem moet door het bestuur en de burgemeester moet weg, ook na het Scholte drama. Ze hebben volledig lak aan de bewoners, en verstrengelen voortdurend belangen. Welke partij is nog zuiver?

e
8 maart 2019 at 10:07
Schuiling , woont daar zelf. Dram , dram.

e
8 maart 2019 at 10:52
Sinds wanneer , zijn stalen damwanden “””kademuren””?? Het is overigens al een aardige tijd bekend , dat de bestrating achter deze damwanden bedenkelijk inzakken, maar dat is niet alleen bij het Boerenverdriet. Bijna het gehele natte dok verkeerd in een bedenkelijke staat. De foto toont overigens de kade bij het Marine museum , waar de Schorpioen aan lag, die kade werd zelfs gesloten voor publiek wegens dreigend instortingsgevaar van het wegdek achter de damwanden.

Ferry
10 maart 2019 at 02:32
Er komen geheid scheuren in deze coalitie,de eerste zijn er al,de rook er boven wordt smeriger en smeriger.
Er zijn en worden steeds meer pandjes gerealiseerd met subsidie en geld wat er niet is,met als eind resultaat dat deze panden natuurlijk wel ergens op de balans staan.
Er zijn dus mensen/organisaties die gratis geld van deze invulling verkrijgen.
Willemsoord word een van deze voorbeelden.
De trein loopt, ook de Bijlweg is er een.
Bijlweg wordt/is woningstichting. Binnenkort komen er negatieve punten in de pers via gemeente voorlichting over Willemsoord.
De vrienden zijn zich dan al aan het uitleven op Willemsoord (renovatie)
Die trein loopt dan ook al,en dus ook niet meer te stoppen.
De creatieve of misschien toch criminele? geesten gaan toch nog in het postkantoor,kan door de huur opbrengst
gelijk dhr Scholten gecompenseerd worden.
Is het toch een win/win creatie heren.
Net als met het visionaire haven bedrijf.Wanneer passeert die akte grond mijnheer Visser???
Of moet een van de vriendjes nog geld vrijmaken voor een ABC constructie???
Misschien nog een tip voor het bestuur gemeente/groot bestuurlijk overleg/en havendirectie,in het kader van de brexit,zou het misschien niet een idee zijn,om een paar maanden in de UK te verblijven om Den Helder op de kaart te zetten.
Past m.i. wel bij jullie grootsheids waanzin,deels betaald door de minder bedeelde.
Moet toch kunnen nadat jullie al zoveel miljoenen over de balk gegooid hebben.
Die jas passen jullie inmiddels wel,past ook bij het nieuwe logo(kosten???)lekker fris en voortvarend.
Valt mij toch een beetje tegen hoor!!! vanuit die 800.000 euro kostende inspirerende rabo toren.
Maar nog beter,schrijf eens commentaar in deze rubriek geachte VOLKS VERTEGENWOORDIGERS zeker in deze verkiezings tijd.

https://denhelderactueel.nl/2019/03/willemsoord-wil-extra-geld-voor-renovaties/

Parkeren Texel toeristen op Willemsoord onwenselijk

De auto gratis parkeren op Willemsoord om daarna in de bus te stappen voor een uitje op Texel. Kan dat zo maar, wilde D66 weten van de gemeente, die eigenaar is van de oude rijkswerf.

Burgemeester en wethouders van Den Helder zijn niet blij met de gang van zaken. “De in Den Helder beschikbare parkeerfaciliteiten moeten in hoofdzaak gebruikt worden door de belanghebbenden, waarvoor deze zijn aangelegd”, stelt het college in antwoord op de vragen de tweemansfractie D66.

Het college verwijst in een adem door naar de beheerder van de gerestaureerde werf: Willemsoord bv. “Wij hebben geen zeggenschap over het gebruik. Het parkeren op het terrein van Willemsoord is evenwel vrij. Daardoor overtreedt de reisorganisatie in feite geen regels.”

B en W hebben wel overlegd gevoerd met Willemsoord bv. “Zij hebben inmiddels twee keer geconstateerd, dat de reisorganisatie gebruik maakt van het parkeerterrein op Willemsoord. Willemsoord treedt in overleg met deze organisatie.”

Als er geen bevredigende oplossing wordt gevonden gaat het college bekijken welke parkeer regulerende maatregelen mogelijk zijn om het probleem op te lossen.

L.O.S. Den Helder, 7 maart 2019

https://losdenhelder.nl/parkeren-texeltoeristen-op-willemsoord-onwenselijk/

Reacties:

Richard
8 maart 2019 at 09:05
De belanghebbende inzake het parkeren op Willemsoord is natuurlijk de gemeente(tevens eigenaar van de bv)zelf.Het zal de oplettende jutter natuurlijk niet onopgemerkt blijven dat er “opeens” weer van alles met/op Willemsoord aan de hand is ( slechte kades ).Maar dit heeft natuurlijk helemaal niets te maken met het voornemen om daar een nieuw stadhuis te vestigen.Dit zal vast niet het laatste nieuws zijn.

Rasjutter
8 maart 2019 at 09:26
Was daar toevallig gister even en wist niet wat er loos was maar iets te doen in gebouw 51 volgens mij, parkeerterrein stond vol tot voor het nieuwe gemeentehuis. Probleem wat niet zo op te lossen valt volgens mij, Marine wil zijn grond zelf weer gebruiken dus ja waar moet je dan heen??

https://denhelderactueel.nl/2019/03/mogelijk-parkeermaatregelen-op-willemsoord/

Gebouw Buitenveld moet deze maand leeg

Den Helder – Met ingang van deze maand claimt Defensie het gebruik van Buitenveld terug. Het is voor het eerst nadat de krijgsmacht Willemsoord verliet in de jaren negentig, dat het ministerie op een deel van de oude rijkswerf terugkeert.

Het pand dat opnieuw een Defensiebestemming krijgt,is het voormalige gebouw dat ’hoge druk lucht en torpedo buiten’ genoemd werd in de tijd dat Bewapeningswerkplaatsen op Buitenveld gevestigd was. Het ligt vlak naast het Boerenverdriet en vertoonde enige scheurvorming veroorzaakt door werkzaamheden aan de keersluis de afgelopen jaren. Raymond Prikken, beheerder van de jachthaven en havenmeester van Willemsoord, gebruikte het gebouw voor winterstalling van jachten en dergelijke. De ondernemer moet de stalling deze maand leeg opleveren omdat de marine het gebouw weer in gebruik gaat nemen. Er zijn ook plannen voor hergebruik van de voormalige kazerne die op Buitenveld staat. Het ziet er naar uit dat Defensie de zeggenschap over het gehele terrein wil behouden.

Helderse Courant, 6 maart 2019, 16:43

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190306_13145829/gebouw-buitenveld-moet-deze-maand-leeg

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=gratis+parkeren
https://robscholtemuseum.nl/?s=gratis+parkeren+op+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Defensie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Buitenveld