L.O.S. Den Helder – Deze maand duidelijkheid over toekomst stadhuis + Ronald Boutkan – Scenario’s stadhuis snel duidelijk

Deze maand duidelijkheid over toekomst stadhuis

De scenario’s voor de tijdelijke en permanente situatie van het stadhuis worden nog deze maand bekend. Het college van B&W schrijft in reactie op vragen van D66 dat er half januari meer duidelijkheid komt. De verschillende opties worden vervolgens besproken in de commissie Bestuur & Middelen van 4 februari.

Vorig jaar werd bekend dat gekeken wordt naar de nieuwe huisvesting voor het stadhuis. Het pand aan de Bijlweg zal op termijn definitief worden verlaten. Opties zijn vestiging op Willemsoord of in Halter Bellevue. Gebouw 66 en gebouw 72 maken onderdeel uit van het scenario-onderzoek naar permanente vestiging van het stadhuis. Voor het volledige scenario-onderzoek is een budget beschikbaar gesteld van € 95.000,-.

Een stadhuis op Willemsoord vraagt een zorgvuldige inpassing met respect voor de (directe) omgeving, zo geeft het college aan. Los van een permanente oplossing wordt ook gekeken, voor de korte termijn, naar een tijdelijke locatie en huur van zalen in de Kampanje.

Lees ook: dit eerdere verhaal over de toekomst van het stadhuis
https://losdenhelder.nl/stadhuis-toch-naar-de-binnenstad/

L.O.S. Den Helder, 9 januari 2019

https://losdenhelder.nl/deze-maand-duidelijkheid-over-toekomst-stadhuis/

Scenario’s stadhuis snel duidelijk

Den Helder – De scenario’s voor de tijdelijke en permanente situatie van het stadhuis worden nog deze maand bekend. Het college van B&W schrijft in reactie op vragen van D66 dat er half januari meer duidelijkheid komt. De verschillende opties worden vervolgens besproken in de commissie Bestuur & Middelen van 4 februari.

Vorig jaar werd bekend dat gekeken wordt naar de nieuwe huisvesting voor het stadhuis. Het pand aan de Bijlweg zal op termijn definitief worden verlaten. Opties zijn vestiging op Willemsoord of in Halter Bellevue. Gebouw 66 en gebouw 72 maken onderdeel uit van het scenario-onderzoek naar permanente vestiging van het stadhuis. Voor het volledige scenario-onderzoek is een budget beschikbaar gesteld van € 95.000,-.

Een stadhuis op Willemsoord vraagt een zorgvuldige inpassing met respect voor de (directe) omgeving, zo geeft het college aan. Los van een permanenten oplossing wordt ook gekeken, voor de korte termijn, naar een tijdelijke locatie en huur van zalen in de Kampanje.

Den Helder Actueel, 10 januari 2019 – 07:42

Reacties:

F. Brand
10 januari 2019 at 08:10
Voor het volledige scenario-onderzoek is een budget beschikbaar gesteld van € 95.000,-. Het hoeveelste bedrag is dit nu inmiddels?? Voor al die onderzoeken waar bedragen t.b.v. het Stadhuis beschikbaar zijn gesteld had het al gebouwd kunnen worden…ongeveer 😉

Dick Berts
10 januari 2019 at 08:24
Huur van zalen in de Kampanje lijkt mij een prima oplossing. Vooral voor de treurspelen van de gemeenteraad.

e
10 januari 2019 at 08:45
Ze geven al heel voorzichtig aan , dat bouw op Willemsoord zorgvuldige aanpassing vraagt, het onderzoek wordt hiermee nog voor het begonnen is , al een bepaalde richting in gestuurd.

Ad
10 januari 2019 at 09:46
hoppa… weer een ton door het putje.
en ??? zou het dan toch zo ver komen dat “alle” mogelijkheden voor bestaande panden te duur blijken en we alsnog de “nieuwbouw” door de strot gedrukt krijgen ?
de helderse gemeente-mafia kennende . . . .
En wat F.Brand al schrijft….. de verspilling van gemeenschapsgeld aan de zg onderzoeken heeft al een aardige stuiver gekost.

Henk van Kuijk
10 januari 2019 at 12:16
1. Op geen enkele wijze is duidelijk gemaakt dat het gebouw aan de Bijlweg niet bij de tijd kon worden gehouden;
2. Het voorgaande college heeft de renovatie gesaboteerd, kostte veel geld;
3. De huidige versplintering kost veel geld, en is zeer publieksonvriendelijk;
4. Opnieuw manipuleren de Haagse partijen naar nieuwbouw; de belofte van BvDH, Stadspartij, Seniorenpartij, CU en BB zijn niets waard gebleken;
5. Willemsoord is de slechtste plek die je kan bedenken, decentraal en heel slecht voor Julianadorp, er is geen busverbinding, en ’s avonds ook maar eens per uur met Julianadorp, dat in de steek gelaten wordt;
6. In de Bijlweg blijven en 15 jaar sparen, sparen ja, want men heeft geen geld. En dan nieuwbouw naast het AZC. Dan houd je rekening met alle burgers, hun portemonnee, en 18.000 bewoners in Julianadorp. (En herstel de buslijn)
Maar ja, wat doe je aan een coalitie die gevormd werd in strijd met de verkiezingsuitslag? De oppositie ingepakt? En iedereen die kritiek heeft, wordt doodgezwegen of benoemd tot azijnpisser. Maar het stadhuisbeleid is hopeloos, grote geldverspilling, en navelstaren van de machthebbers en ambtenaren.

e
10 januari 2019 at 13:51
Nieuwbouw, is nooit van tafel geweest Henk . Daar heeft de oppositie dan ook zitten snurken. Het enige wat de oppositie voor elkaar heeft gekregen , dat nieuwbouw op de plaats van het Postkantoor/station locatie niet doorging. De oppositie brulde wel dat de bouw van een nieuw stadhuis niet doorging , maar vergat erbij te vermelden, dat , dat alleen gold voor de stationslokatie. Daarom waarschuwde ik toen al kijk uit ze blijven achterdeuren zoeken om toch tot nieuwbouw te komen. Het enige wat de oppositie deed , was proberen het oude stadhuis gerenoveerd te krijgen, en dat is ze, door zeg maar sabotage van de door jou genoemde partijen met het steeds maar weer “”Beren”” op de weg te vinden/gooien , niet doorgegaan . Ook nu , proberen zij , nog voor het onderzoek van start is gegaan, de hele zaak te sturen, door lokatie’s naar voren te brengen , waarvan men weet dat daar bouwen , zo goed als niet mogelijk is . Ze sturen gewoon aan op de Bellevue locatie, die zal als enige locatie overblijven ,nadat de andere om allerlei redenen/ problemen zijn afgevallen.

Rasjutter
10 januari 2019 at 12:28
Begint dat gezeik nu weer van voor af aan, hebben ze dan echt niks beters te doen.

jolanda
10 januari 2019 at 12:55
Op de plek van H&M 🙂

Maria
10 januari 2019 at 13:35
Als een groot gedeelte van de ambtenaren nu eens thuis gaan werken optie? heb je ook niet veel ruimte nodig voor het personeel wat wel op stadhuis moet zijn.

Rasjutter
10 januari 2019 at 13:40
Simpele WMO aanvraag moet 4 tot 5 maanden duren, welke ambtenaren?

RB
10 januari 2019 at 18:42
die 320 overbodige personen die op de loonlijst staan van gemeente Den Helder…..
alles uitbesteed aan aannemers en derden maar toch dit aantal personeelsleden aanhouden, het is niet te filmen, Hollands Kroon wat zo’n 12 x groter is heeft ook dit aantal thuiswerken is niet het antwoord, naar huis sturen en wat anders gaan zoeken is een betere oplossing……

Peter
10 januari 2019 at 13:52
Ongelofelijk. Weer 95 ruggen wordt er ingestoken. Nieuwbouw is in den treure al onderzocht. Maar petje af, Koen gaat nieuwbouw voor elkaar krijgen. Dat is beslist een geweldige prestatie van hem dat hij het toch voor elkaar gaat krijgen. De man kan volgens ingewijden al acht jaar over niets anders praten dan een nieuw Stadhuis. Een hoop belangrijke zaken voor Den Helder zijn hierdoor op de plank blijven liggen. Het moest zo nodig in het centrum komen was het motto van het nieuwe Stadhuis. Meer reuring in het centrum nadat de Schouwburg was verplaatst. dat was al tegenstrijdig en nu gaat het Stadhuis naar WO. Waar blijft het oorspronkelijke motto van Koen? Echte VVD er, draaien met de kont om iets te bewerkstelligen. En de Raad, zij slaapt maar door.

Dirk
10 januari 2019 at 15:08
Fijn dat er vanaf nu snel wordt doorgepakt

Henk van Kuijk
10 januari 2019 at 15:51
Pakkende verspilling scenario’s van manipulerende politici, zonder draagvlak bij burger. Alle ballen op Gemeente b.v. Willemsoord, na Assorgia, om de schulden te dempen, maar niet kijken naar burger. Geen sfeer in binnenstad.

qrap88
10 januari 2019 at 20:45
Is er iemand hier die mij kan vertellen hoeveel er nu totaal al eigenlijk “over de balk” is gegooid ?

Andrea
10 januari 2019 at 20:55
Ongeveer 42 miljoen euro in de afgelopen 10 jaar. Hier zitten ook de kosten voor het plan stationslocatie.

qrap88
10 januari 2019 at 22:04
… serieus, ik had een vermoeden dat het niet weinig zou zijn, maar zo veel ???

Andrea
10 januari 2019 at 22:27
Volgens mij heeft Henk van Kuijk die hier op forum ook reageert het opgevraagd over de stationslocatie. dat was in die tijd iets van 41,5 miljoen geloof ik.
Voorbereidingskosten, ambtenaren uren en externe adviseurs en onderzoeken.

louw
11 januari 2019 at 00:20
voor dat geld had je mooi een nieuw stadhuis

Hijneken
11 januari 2019 at 09:03
“6. In de Bijlweg blijven en 15 jaar sparen, sparen ja, want men heeft geen geld. En dan nieuwbouw naast het AZC. Dan houd je rekening met alle burgers, hun portemonnee, en 18.000 bewoners in Julianadorp. (En herstel de buslijn)”

Goed plan Henk!

Henk van Kuijk
11 januari 2019 at 11:02
Dank je. Leg dit voor aan de burgers, en je hebt 80% instemming. Iets voor DHA al vast?

e
11 januari 2019 at 11:02
Hierin, heeft Henk v Kuijk wel gelijk. Als je die azc’s opdoekt, heb je een enorm stuk grond ter beschikking. Centraal gelegen en goed bereikbaar ten opzichte van de andere stadsdelen . Dus waarom, moet er perse zo doordrukkend/krampachtig en vasthoudend gezocht worden in het centrum ( wat het centrum van de stad allang niet meer is ) en op Willemsoord, als het antwoord als het ware op een schoteltje wordt aangereikt. En als er geld opzij gezet is voor nieuwbouw, kan je als het ware morgen beginnen. En belangrijk , je houdt de gemeentelijke onderdelen bij elkaar. Zelfs, als je de AZC ’s daar zou laten bestaan, heb je daar een enorme lap grond ter beschikking .

Henk van Kuijk
11 januari 2019 at 12:12
Heer e, voor mij hoeft het AZC niet weg. Maar het wordt hoog tijd dat men spaart, rekening houdt met draagvlak, en bedenkt dat Julianadorp inmiddels bestaat.

e
11 januari 2019 at 12:26
Ik vermoed , dat het geld voor nieuwbouw, in een opzij gezet potje zit. Anders blijft men niet zo vasthoudend aan nieuwbouw vasthouden.

Henk van Kuijk
11 januari 2019 at 13:08
Neehoor, anders wordt het college niet op het matje geroepen bij de Provincie vanwege niet-sluitende begroting. De Haagse partijen willen gewoon revanche nemen voor de “nederlaag” van de stationslocatieplannen. En de critici van vroeger kijken gedwee toe. De meeste politici zitten hard vast aan hun eigen (foute) ideeën, een soort verslaving, aangemoedigd door een partijdige burgemeester. Daarom moest ook de renovatie (die duur en onnodig ingrijpend was) gesaboteerd worden door een college dat de Raad het liet regelen, absurd. Bij nieuwbouw praat je over zeker 25 miljoen, dat is er helemaal niet, kijk naar 3 miljoen bezuinigen op de WMO (breken van

e
11 januari 2019 at 15:19
Werend , dat er geen geld is voor nieuwbouw, dan zal er geen enkele bouwonderneming zijn , die zonder garanties en voor eigen rekening aan de bouw gaat beginnen. Dus , waarom drammen ze dan zo door ? Waar zit het addertje,wat weten we zien we niet .

Bewoner
11 januari 2019 at 12:31
Waar ik niemand over hoor is een evt optie van een stadhuis in de Koploper? Tijd geleden werd gesproken over sloop van het pand, weet niet of dat nog speelt, zonde want zo oud is het helemaal niet. Zou in mijn ogen een goede optie zijn, pand blijft behouden, stadhuis redelijk nabij de binnenstad.

Andrea
11 januari 2019 at 14:38
Dit pand staat op de nominatie sloop. Onder die voorwaarden heeft gemeente Den Helder dit pand aangekocht onder de marktprijs. Het pand moet op den duur, meestal binnen 3 jaar na leegstand worden gesloopt om geen contractbreuk te plegen. Bij contractbreuk zal men een boete aan de vorige eigenaar betalen, welke gelijk staat aan het verschil koopprijs en marktconforme waarde. Een definitieve vestiging van stadhuis is dus onmogelijk.
Maar in tegenstelling wat de gemeente beweerd is het wel mogelijk het pand tot aan de sloop te gebruiken voor Anti-Kraak. De gemeente zou via de anti-kraakwet het pand wel tijdelijk kunnen gebruiken tot het moment van sloop. je zou de frontoffice daar tijdelijk kunnen plaatsen om het huidige stadhuis te renoveren, of te slopen en te herbouwen op die locatie.

Andrea
11 januari 2019 at 15:01
De discussie over nieuwbouw van een stadhuis loopt nu ruim 10 jaar. De gemeente heeft ruim 40 miljoen euro uitgegeven aan gebakken lucht. 40 miljoen overheidsgeld wat wij als burgers hebben moeten opbrengen.
Er is de afgelopen 10 jaar stevig gewerkt om een politieke kliek met de daarbij behorende ondernemersgroep dusdanig uit te breiden om een nieuw stadhuis voor elkaar te krijgen. Gemeenteraadsleden worden daarbij persoonlijk bevoordeeld om ze toe te laten treden tot de “vriendenclub”. Deze “vriendenclub” zijn de machthebbers geworden in Den Helder en hun wil is wet. De monopoliepositie van deze groep is steeds zichtbaarder. Woningstichting heeft inmiddels een ongezond en te groot marktaandeel in het bedrijfsvastgoed. De Huisaannemer van Woningstichting, Gemeente Den Helder en tevens horeca-uitbater heeft inmiddels een monopoliepositie in de horeca (incl. catering gemeente) en de bouw van gemeentelijke projecten.
Om een definitieve meerderheid in de gemeenteraad te krijgen om een nieuw stadhuis te bouwen is afgelopen week rondgekomen. Beter voor Den Helder is afgelopen week toegetreden tot de “Vriendenclub”, door de verplaatsing van de pizzeria. De eigenaar van de pizzeria en fractievoorzitter van Beter voor Den Helder, Carlo Assorgia heeft afgelopen week een contract getekend met Willemsoord, en gaat de voordeur van zijn pizzeria delen met de eigenaar van een horecagelegenheid en tevens van een bouwonderneming die geheel met de “vriendenclub” is verweven.
Ook de huidige wethouders zijn op Remco Duijnker na toegetreden tot de “Vriendenclub” en zijn niet te beroerd om zelfs vastgoedfraude in Den Helder mogelijk te maken. Het bewust bevoordelen van projectontwikkelaars, in dit geval Woningstichting met gemeentelijke bouwleges, kun je plaatsen onder de noemer Vastgoedfraude.
Een extern onderzoek naar de bouwleges is door het college afgewezen, alleen Remco Duijnker wilde een onderzoek om transparant naar de burger te zijn.

Peter
11 januari 2019 at 18:39
Precies Andrea. Zoals Rutte met zijn vriendengroep Nederland in de houtgreep heeft is dat hetzelfde in Den Helder met Koen met zijn kornuiten. Ik vrees dat het zover al is dat een terugweg niet meer mogelijk is. De macht is te groot. En ze dekken elkaar als er wordt aangevallen. Bouwcombi die het zwembad heeft gebouwd komt ook weg met een schadeclaim van Nul. Dok 51 en genoemd zwembad hebben de burgers een hoop belastingcentjes gekost. Daarbij opgeteld de voorbereidingskosten nieuw Stadhuis, De Kampanje, het tot in den treure de Beatrixstraat op de schop blijven nemen vormen te samen een mega bedrag. De burgerij wordt als een sinaasappel uitgeperst met het doel om lokale ondernemers zich te laten verrijken. En de Raad, zij sliep door. De provincie, die gaan niet ingrijpen. Teveel VVD ers aldaar die partij genoot Koen afdekken.

e
11 januari 2019 at 16:27
Klaas Vaak strooit ook met zand.

Judge X
11 januari 2019 at 19:41
De gemeente geeft meer duidelijkheid….
Ook over de versterking van samenwerking tussen de gemeente en Provincie krijgen we meer duidelijkheid en een duidelijk inleidende tekst tot die duidelijkheid, werd al duidelijk eerder geïnitieerd 😉 :
https://denhelderactueel.nl/2018/12/provincie-en-gemeente-versterken-samenwerking/

Het bestuur kijkt duidelijk graag naar ‘Yes Minister’ :

Anton Hagen
12 januari 2019 at 07:49
Den Helder uit de problemen, dit is een citaat van de kop zoals de Helderse courant die schrijft op 12-01-2019.
We worden niet onder preventief financieel toezicht geplaatst door de provincie!
Kees Visser blij!
Dus aardige mederegeerders.,nu niet meer zeuren want alles komt nu ,,goed” 🙂 aldus ons ,,geweldige college”

Henk
12 januari 2019 at 09:06
Van de week stond nog in het NHD dat een uitkeringsgerechtigde 40.000 euro kost voor de gemeente Den Helder. Dan maak je wel erg veel kantoorkosten. Heel bijzonder.

Anton Hagen
13 januari 2019 at 08:24
Uit de NRC van gisteren,conclusie:Alle mensen welke ,,onze” burgemeester steeds afkraken hebben het goed mis 🙂
Misschien komt er binnen de @VVD toch nog een brede discussie op gang aldus burgemeester @koenschuiling van Den Helder doet vandaag een aanzet in de NRC met de woorden:BIJ DEZE VVD IS DE MENS UIT BEELD.
Lees het interview zou ik zeggen.
Dit doet mij denken aan het droevige geval Rob Scholte,hoe zo mens IN BEELD BIJ DE HEER SCHUILING?

JB
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/11/vvd-maakt-foute-keuzes-en-verbetering-is-niet-in-zicht-a3480385
Schaamrood op mijn kaken bij het lezen van dit stukje.Ik denk dat onze burgemeester kenbaar maakt dat hij wel voor de nieuwe weg van de VVD wilt staan.De verkiezingen komen eraan en het lijkt erop dat Dhr. Schuiling graag mee wilt doen in het Haagse. Dat stukje over Defensie was helemaal misselijkmakend, de laatste ministers van Defensie waren volgens mij allemaal VVD’ers die de uitverkoop begeleid hebben. Oh ja, en wie was ook alweer de minister president de afgelopen jaren ? Shame and scandal binnen die partij en Dhr. Rutte lacht het wel weg. En als Dhr. Schuiling het allemaal zo goed ziet, waarom is het dan in politiek Den Helder dan zo een zooitje. Ik hoop dat zijn strategie lukt 🙂

Henk van Kuijk
13 januari 2019 at 10:42
VVD Den Helder en burgemeester: Privéspullen van Rob Scholte inpikken en beloften breken; zeggen, er komen geen bezuinigingen WMO (alle partijen), dan 3 miljoen bezuinigen; sabotage renovatie Bijlweg, net voor verkiezingen Rabo-verhuizing regelen; geen openheid verhuizing schouwburg, ook al vragen de mensen dat; geen draagvlak nieuwbouw stadhuis; grond geven en terugkopen ….. de Helderse mens?

https://denhelderactueel.nl/2019/01/scenarios-stadhuis-snel-duidelijk/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling