KustNU – Rob Scholte Museum: Uitbreiding met publiekstrekker

Met het Marinemuseum, het Reddingmuseum Dorus Rijkers en Fort Kijkduin binnen de gemeentegrenzen was Den Helder al jaren een prima museumstad. Nu het Rob Scholte Museum mag blijven en circa 2.200 vierkante meter tentoonstellingsruimte toevoegt (opening deze zomer) is Den Helder meer en meer een museumstad van allure. Dat is nog niet alles: volgend jaar hoopt het museum in natuurgebied De Nollen, waar het werk van Ruud van de Wint centraal komt te staan, open te gaan!

Rob Scholte Museum

De internationaal vermaarde, Nederlandse kunstenaar Rob Scholte trok in 2013 in het voormalige postkantoor van Den Helder (pal naast het NS-station). Eind 2014 werd bekend dat Scholte er mag blijven werken en wonen. Op dit moment is het Rob Scholte Museum circa 900 vierkante meter groot. Hier worden oude en nieuwe moderne kunsten getoond. Naast het werk van Rob Scholte zelf is hier werk van bekende nationale en internationale, vaak bevriende, kunstenaars te zien. De grote zaal van het museum kent wisselende tentoonstellingen. Zoals de collectie oorlogsprenten van Jan Sluiters, nadien te zien geweest in Museum De Fundatie te Zwolle, maar ook volkskunst uit West en Oost, Intarsia en Bamboo, zijn hier recentelijk tentoongesteld. Het museum mag inmiddels een ware publiekstrekker worden genoemd.

Forse uitbreiding

Het museum is bezig met een forse uitbreiding. Op de begane grond en in de kelder, een voormalige atoomkelder, wordt circa 2.200 m2 extra tentoonstellingsruimte toegevoegd. Het Rob Scholte Museum streeft ernaar om deze uitbreiding vanaf begin juli open te stellen voor het publiek.

Rob Scholte Museum, Middenweg 172 – 174, Den Helder,
https://robscholtemuseum.nl,
ook op Facebook te bezoeken
https://www.facebook.com/robscholtemuseum.
Open: vrijdag, zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur.
Entree € 2,50.
Gratis toegang voor jeugd tot 12 jaar.
Gratis parkeren kan op het eigen terrein op de binnenplaats van het museum.

http://www.kustnu.nl/rob-scholte-museum

Kom met ons in contact:
Zilte Zaken Den Helder / KustNU
Willemsoord 29, 1781 AS
Den Helder
http://www.kustnu.nl
T +31 (0)223 69 40 71
Email: info@ziltezaken.nl
BTW. NL819775290B01
Kvk. 37143584

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image