KunstNetTV – Acht kunstenaars over de Paardenparade

Gepubliceerd op 1 jul. 2016

De Paardenparade is een verbindende beeldenroute door de regio Alkmaar, Graft-De Rijp, Schermer, Bergen en Heiloo. Eind juni werd de route met levensgrote kunstpaarden officieel geopend. KunstNetTV interviewde 8 kunstenaars en laat zien met welke achterliggende ideeën en gebruikte technieken de kunstwerken tot stand zijn gekomen.

De stichting Paardenparade selecteerde gevestigde kunstenaars (o.a. Hellen van Meene, David Bade en Rob Scholte) en jong aanstormend talent (zoals Sarai de Haan en Mathieu Schellekens) om op een unieke persoonlijke manier invulling aan de kunstroute te geven. De levensgrote kunststof paarden (250 bij 300 cm) werden op zeer uiteenlopende manieren bewerkt of met materialen zoals leer en literaire frases bewerkt. KunstNetTV filmde 8 kunstenaars en vroeg naar hun verhaal achter het kunstwerk, de manier van werken en keuze voor een bepaalde locatie.

De opvallende kunstobjecten van de Paardenparade zijn uiteindelijk geplaatst op plekken met een bijzonder verhaal. Het resultaat is een blijvende fiets- en autoroute die, gemarkeerd door 10 prikkelend vormgegeven paarden, langs diverse cultuurhistorische plekken voert. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op: http://www.kunstnet.tv

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image